Επιτέλους, σπάει η ομερτά του κορονοϊού-ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ;

5/5 (1)

Επιτέλους, σπάει η ομερτά του κορονοϊού. Έλληνες ιατροί και προσωπικότητες παγκοσμίου κύρους, υπερασπίζονται την ΑΛΗΘΕΙΑ, ενάντια στους πραιτοριανούς της σύγχρονης επιστημονικής βαρβαρότητας!..

Οι Έλληνες επιστήμονες και ιδιαίτερα οι γιατροί, που αφουγκράζονται άγρυπνα τα σοβαρά αυτά προβλήματα των κοινωνιών όλου του κόσμου, που βρίσκονται σε απόγνωση ενεργοποιούνται, συγκεντρώνονται, συσκέπτονται, ενώνουν τις δυνάμεις τους και ζητούν την βοήθεια, την συμπαράσταση και τη συνεργασία ολόκληρης της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, προκειμένου να αντιμετωπισθεί άμεσα και με τον καλύτερο επιστημονικό τρόπο ο εφιάλτης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι Έλληνες επιστήμονες που παρακολουθούν επίσης έκπληκτοι την καθημερινή πλημμυρίδα και τον καταιγισμό της παραπληροφόρησης, της επιστημονικής αντινόησης, της αναίσχυντης και της απροκάλυπτης προπαγάνδας, την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς των αργυρώνητων Μ.Μ.Ε., τα οποία σκορπίζουν καθημερινά φόβο, τρόμο, σύγχυση και απόγνωση, δημιουργώντας ένα φθοροποιό για την υγεία των ανθρώπων στρες.

Η πρωτοβουλία αυτή των Ελλήνων επιστημόνων για μία παγκόσμια συστράτευση των δυνάμεων της επιστήμης, για την αντιμετώπιση αυτής της νοσηρότητας και της δυστυχίας, είναι απόρροια και υποχρέωση που πηγάζουν από τον κοινωνικό ρόλο που επωμίζεται ο κάθε επιστήμονας και είναι ν’ αφουγκράζεται τα προβλήματα της κοινωνίας, να τα επεξεργάζεται επιστημονικά, στη συνέχεια να ενημερώνει με δημόσιο λόγο τους πολίτες και τέλος να παρεμβαίνει υπό μορφήν υποχρεωτικής εντολής στις εκάστοτε κυβερνήσεις, δίδοντας τις ενδεδειγμένες επιστημονικά λύσεις για την αντιμετώπισή τους, θωρακίζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τις κοινωνίες των ανθρώπων.

Ολόκληρη η ανθρωπότητα απ’ άκρου εις άκρον της γης βιώνει σήμερα μία πρωτόγνωρη και ταυτόχρονα ασύμμετρη απειλή με απρόβλεπτες και καταστροφικές συνέπειες. Κινδυνεύει δηλαδή η ίδια η υπόσταση του ανθρώπου ως είδος, ο τρόπος ζωής του, η ελευθερία του, ο τρόπος διακυβέρνησης του και η απρόσκοπτη επιβίωση του γενικότερα.

Λόγω των έκτακτων αυτών κοινωνικών συνθηκών, αναγκών και προβλημάτων, που έχουν προκύψει στη χώρα μας, αλλά και σ’ ολόκληρο τον κόσμο, η Ελληνική επιστημονική κοινότητα παρακολουθεί νυχθημερόν την αρχή, την πορεία και την εξέλιξη αυτής της ιδιότυπης και ιδιόμορφης εφιαλτικής απειλής.

Οι Έλληνες επιστήμονες και ιδιαίτερα οι γιατροί, που αφουγκράζονται άγρυπνα τα σοβαρά αυτά προβλήματα των κοινωνιών όλου του κόσμου, που βρίσκονται σε απόγνωση ενεργοποιούνται, συγκεντρώνονται, συσκέπτονται, ενώνουν τις δυνάμεις τους και ζητούν την βοήθεια, την συμπαράσταση και τη συνεργασία ολόκληρης της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, προκειμένου να αντιμετωπισθεί άμεσα και με τον καλύτερο επιστημονικό τρόπο ο εφιάλτης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι Έλληνες επιστήμονες που παρακολουθούν επίσης έκπληκτοι την καθημερινή πλημμυρίδα και τον καταιγισμό της παραπληροφόρησης, της επιστημονικής αντινόησης, της αναίσχυντης και της απροκάλυπτης προπαγάνδας, την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς των αργυρώνητων Μ.Μ.Ε., τα οποία σκορπίζουν καθημερινά φόβο, τρόμο, σύγχυση και απόγνωση, δημιουργώντας ένα φθοροποιό για την υγεία των ανθρώπων στρες.

Αποφασίζουν σήμερα την διοργάνωση και την πραγμάτωση μιας διημερίδας σ’ επείγουσα βάση στον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας στις 19 -20 Σεπτεμβρίου με συμμετοχή, αρωγή και συμπαράσταση όλων των κλάδων και των ειδικοτήτων της σύγχρονης επιστήμης και τεχνολογίας, με αποκλειστική θεματολογία την πανδημία του κορωνοϊού.

Η πρόσκληση, η συμπαράσταση και η παρουσία κορυφαίων καθηγητών και ερευνητών από όλες τις χώρες του κόσμου θεωρήθηκε αναγκαία και απαραίτητη, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης.

Οι ξένοι επιστήμονες έχουν ήδη προσκληθεί για να συμμετάσχουν, διότι η πλανητική αυτή απειλή φαίνεται να είναι η απαρχή πολλών δεινών για ολόκληρη την ανθρωπότητα.Στον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας στήνονται επομένως οι νέες Θερμοπύλες με την ανωτέρω επιστημονική πανστρατιά και πού θα είναι εξοπλισμένοι με την πυρηνική δύναμη της ηθικής και της δεοντολογίας της επιστήμης, για να σταθούν απέναντι, ν’ απαντήσουν, ν’ απομυθοποιήσουν και να συντρίψουν μ’ επιστημονικά επιχειρήματα τους πραιτοριανούς της σύγχρονης επιστημονικής βαρβαρότητας, που δεν επέλεξαν τον δρόμο της Αρετής και της Σοφίας στην επιστήμη τους, αλλά τον ολισθηρό δρόμο της διαφθοράς και της πανουργίας.

Σ’ αυτή την ιστορική αναμέτρηση πρέπει να διαλυθούν τα σκοτάδια του νέου πνευματικού μεσαίωνα και των σύγχρονων ιερατείων και να γίνει η αρχή ενός πραγματικού Διαφωτισμού για όλες τις κοινωνίες των ανθρώπων και για όλους τους λαούς.

Πρέπει να συντρίψουμε την βαρβαρότητα του κοινωνικού δαρβινισμού, που προκαλεί και παράγει αρρώστιες, επιδημίες και νοσηρότητα. Ο κοινωνικός δαρβινισμός είναι πολέμιος της ανθρώπινης φύσης. Έχει επιβληθεί με βία, με παραπληροφόρηση και όχι με επιλογή.

Να υιοθετήσουμε στη συνέχεια ένα πολιτικό – οικονομικό μοντέλο σ’ όλες τις κοινωνίες που θα ισορροπεί τον άνθρωπο με τη φύση και θα έχει τοποθετήσει στην κορυφή της πυραμίδας των κοινωνικών αξιών μόνο την τρίμορφη θεότητα της γνώσης, της υγείας και της Ιπποκράτειας πρόληψης.

Τέλος η πρωτοβουλία αυτή των Ελλήνων επιστημόνων για μία παγκόσμια συστράτευση των δυνάμεων της επιστήμης, για την αντιμετώπιση αυτής της νοσηρότητας και της δυστυχίας, είναι απόρροια και υποχρέωση που πηγάζουν από τον κοινωνικό ρόλο που επωμίζεται ο κάθε επιστήμονας και είναι ν’ αφουγκράζεται τα προβλήματα της κοινωνίας, να τα επεξεργάζεται επιστημονικά, στη συνέχεια να ενημερώνει με δημόσιο λόγο τους πολίτες και τέλος να παρεμβαίνει υπό μορφήν υποχρεωτικής εντολής στις εκάστοτε κυβερνήσεις, δίδοντας τις ενδεδειγμένες επιστημονικά λύσεις για την αντιμετώπισή τους, θωρακίζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τις κοινωνίες των ανθρώπων.

Θεματολογία:

Ποια πρέπει να είναι η υποδομή και οργάνωση των συστημάτων υγείας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για την αντιμετώπιση των επιδημιών

Οι πολιτικοί – οικονομικοί σχεδιασμοί και η οργάνωση των συστημάτων υγείας σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο, για την πρόληψη των ασθενειών και την αντιμετώπιση επιδημιών.

Η παραγωγή και αξιολόγηση ασφαλών φαρμάκων για την υποστήριξη των ανθρώπων που ασθενούν από τη λοίμωξη του κορωνοϊού.

Ποια τα απαιτούμενα επιστημονικά μέτρα προστασίας και προφύλαξης για τον περιορισμό της επέκτασης και της διασποράς μιας επιδημίας στον πληθυσμό της χώρας ή και των άλλων χωρών.

Τρόποι ανίχνευσης και προσδιορισμού όλων των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, που είναι ευάλωτοι και κινδυνεύουν περισσότερο σε μία επιδημία. Ανάδειξη της σημασίας και της αξίας
α. των φυσικών θεραπειών
β. όλων των τρόπων ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος και
γ. τρόποι αποκατάστασης της ακεραιότητας των φυσικών φραγμών του ανθρώπινου οργανισμού.

Ποιες οι επιπτώσεις στην σωματική και ψυχική υγεία του πληθυσμού από την επιβολή μέτρων καθολικής καραντίνας καθολικού εγκλεισμού και καθολικής κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Τρόποι παραγωγής ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων, που θα υπακούουν και δεν θα παρεκκλίνουν από την Ιπποκράτεια αντίληψη του “ωφελείν ή μη βλάπτειν” και των Ιπποκρατικών αρχών της ιατρικής γενικότερα.

Οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου:

Τέσσερις παρατάξεις του Δ.Σ. Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας.
Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά.
Ιατρικός Σύλλογος Χανίων.
Ιατρικός Σύλλογος Πύργου.

Οι επιστημονικοί εκπρόσωποι από τις 12 ειδικότητες της επιστήμης, που αποτελούν τις επιτροπές της προληπτικής ιατρικής: (γιατρός, γεωπόνος, εδαφολόγος, κτηνίατρος, βιολόγος, γενετιστής, χημικός, περιβαλλοντολόγος, οικονομολόγος, νομικός, ενεργειακός μηχανικός, τεχνολόγος τροφίμων καθώς και εκπρόσωπος γεωργών, κτηνοτρόφων και καταναλωτών)

Η επιστημονική επιτροπή Ενιαίας Υγείας του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, η διεθνής πλατφόρμα “Ασκληπιός Ενιαία Υγεία” καθώς και οι αντίστοιχες επιστημονικές επιτροπές για την ενιαία υγεία της Ευρώπης.Έχουν κληθεί για να μιλήσουν:Vandana Shiva καθηγήτρια πυρηνικής φυσικής, ακαδημαϊκός και καθηγήτρια φιλοσοφίας στην ΙνδίαGiulio Tarro υποψήφιος νομπελίστας καθηγητής ιατρικής και ιολογίας ΙταλίαPeter Gotzsche Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστήμιο Κοπεγχάγης και Πρόεδρος του Cochrane ColaborationSucharit Bhakdi ΓερμανίαAlberto Zangrillo καθηγητής πανεπιστημιακού νοσοκομείου San Raffaele ΜιλάνοStefano Montanari καθηγητής Νανοπαθολογίας ΙταλίαGiuseppe De Donno καθηγητής πνευμονολογίας πανεπιστήμιο ΠάντοβαςΙωάννης Ιωαννίδης καθηγητής ιατρικής πανεπιστήμιο StanfordΙωάννης Καλαμπόκης καθηγητής παιδιατρικής, λοιμωξιολογίας και επιδημιολογίας.Αρετή Λάγιου καθηγήτρια επιδημιολογίας και λοιμωξιολογίας Πανεπιστημίου Δυτικής ΑττικήςΓιώργος Χρούσος καθηγητής της Ιατρικής και ΑκαδημαϊκόςΠαπαγεωργίου Χαράλαμπος καθηγητής της Α’ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής κλινικήςΖέρβας Γιάννης καθηγητής ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου ΑθηνώνΚωνσταντίνος Πάντος καθηγητής της φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου ΑθηνώνΔημήτρης Κούβελας καθηγητής φαρμακολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου ΘεσσαλονίκηςΜιχάλης Κουτσιλιέρης καθηγητής της φυσιολογίας του Πανεπιστημίου ΑθηνώνΓέμου Βασιλική Καθηγήτρια Ιατρικής Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου ΑθηνώνΚατσαρός Νίκος Καθηγητής Χημείας ΑθήναΠετρής Κωνσταντίνος Βιοοργανομεταλλικός Χημικός Msc Σύμβουλος Ασφάλειας & Ποιότητας Τροφίμων, Τεχνικός ΑσφαλείαςΕυθυμιάδης Παναγιώτης Καθηγητής Γεωπονικής ΑθήναΒαρώτσος Ανδρέας Καθηγητής Οικονομίας και ΓεωπονικήςLevett Jeffrey Καθηγητής Προληπτικής ΙατρικήςΓκίκας Βασίλειος Καθηγητής Κοινωνιολογίας ΗΠΑ ΓερουσιαστήςΑλεξανδρής Σταύρος Καθηγητής ΓεωπονικήςΚωλέττης Θεόφιλος Καθηγητής ΚαρδιολογίαςΡωμανός Γεώργιος Καθηγητής ΙατρικήςOlalla Pedro Καθηγητής Φιλοσοφίας και επικεφαλής των αρχαιοελληνιστών ΕυρώπηςΒιτάκης Σπύρος Καθηγητής ΚαρδιολογίαςΠαπαμαρινόπουλος Σταύρος Καθηγητής ΓεωφυσικήςΠετράκης Δημήτριος Καθηγητής ΙατρικήςΜέτσης Θεόδωρος Καθηγητής Πολυτεχνείου – Ενεργειακός ΜηχανικόςΚωνσταντινόπουλος Βασίλειος Καθηγητής Φιλοσοφικής Πρόεδρος Φιλολογικού Συλλόγου ΠαρνασσόςRoy Steven Καθηγητής Φιλοσοφικής και Ιστορίας σε πανεπιστήμιο της ΑγγλίαςΤσιπάς Γεώργιος Καθηγητής Φιλοσοφίας και Πολιτικός ΜηχανικόςΤζάννη Μαρία Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου ΑθηνώνΠαγώνη Ματίνα Πρόεδρος ΕΙΝΑΠΤζαμαλίκος Παναγιώτης Καθηγητής Πολυτεχνείου ΘεσσαλονίκηςΓρηγορόπουλος Γρηγόρης Κοσμήτορας ΕΜΠ Μηχανολόγος Ναυπηγός ΠεριβαλλοντολόγοςΠαππά Αθανασία Πρόεδρος Ελλ. Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα, Πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών, Πρόεδρος Συλλόγου ασθενών με ΔιαβήτηΓουδέβενος Γιάννης Καθηγητής Καρδιολογίας Πρόεδρος Ελληνικής Καρδιολογικής ΕταιρείαςΦιλντίσης Παναγιώτης Πρόεδρος Ελλήνων Φυσικών.Όλοι οι ομιλητές έχουν ως κοινά χαρακτηριστικά, υψηλό επίπεδο γνώσης με ολιστική αντίληψη και σεβασμό στην ηθική και την δεοντολογία της επιστήμης που υπηρετεί τον άνθρωπο και την κοινωνία.

Περιμένουμε την απάντησή σας και ποια μέρα και ποια ώρα θα θέλατε να μιλήσετε μέσω του διαδικτύου, έχετε άλλωστε τη δυνατότητα.

Στη συνέχεια αν μπορείτε να μας γνωρίσετε την ημέρα και την ώρα για να είστε online να δεχτείτε ερωτήσεις από το συνέδριο στις ημερομηνίες 19 και 20 Σεπτεμβρίου 2020.

Εάν πάλι δεν έχετε τη δυνατότητα την ημερομηνία εκείνη να κάνετε την τοποθέτησή σας, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα βίντεο σε πρωθύστερο χρόνο να μας το αποστείλετε.

Σύντομα θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου που θα μεταδοθεί ζωντανά στο διαδίκτυο.
Για την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου, που θα είναι ταυτόχρονα και όλοι ομιλητές.

Ανδρέας Γιαννουλόπουλος
Καρδιολόγος – Πνευμονολόγος

Υ.Γ. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης και των πολλών και απρόσμενων γεγονότων και εξελίξεων πάνω στην πανδημία, η οργανωτική επιτροπή θα συνεχίσει να είναι ενεργός και να συνεδριάζει και μετά το Σεπτέμβριο, με στόχο να γίνονται νέες τηλεδιασκέψεις, τοποθετήσεις και ενημερώσεις για την εκτίμηση των εξελίξεων.

…….
Πηγή
https://vickytoxotis.blogspot.com/

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ;

=π.Δ…ΕΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΜΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ <ΕΙΔΙΚΩΝ>…… <ΠΟΣΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΧΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ>;;;..

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ;

ΠΗΓΗ>>> ΕΔΩ

Μητσοτάκης: Η αλήθεια για το εμβόλιο – Στο τραπέζι και νέα μέτρα εφόσον χρειαστούν…

π.Δ…Η ΓΕΡΜΑΝΟΔΟΥΛΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ…… ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΕΣ..….ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ……

Νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει ο Νίκος Χαρδαλιάς όπως έκανε γνωστό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της σημερινής τακτικής σύσκεψης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας – Έγιναν πριν λίγο γνωστά περιοριστικά μέτρα σε Χαλκιδική και Μύκονο.

Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα και καταγράφηκε ότι, με βάση τα στοιχεία από τις 8 Αυγούστου και μετά, το 70% των εγχώριων κρουσμάτων έχει στενή επαφή με ήδη υφιστάμενο κρούσμα.

Στοιχείο που βοηθά την καλύτερη ιχνηλάτηση και την προσπάθεια περιχαράκωσης των κρουσμάτων για τον περιορισμό της διασποράς στην κοινότητα.

Τονίστηκε ότι είναι επιβαρυμένη η κατάσταση σε συγκεκριμένους παραθεριστικούς προορισμούς.

Για αυτούς θα ανακοινωθούν σήμερα πρόσθετα μέτρα από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Ν. Χαρδαλιά.

Για το εμβόλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως πρόκειται για ένα από τα πλέον πολλά υποσχόμενα εμβόλια κατά της Covid-19 που βρίσκονται σε φάση δοκιμών.


Συνεπώς, επισήμανε, με τη «λελογισμένη αισιοδοξία» που γεννά η επιστημονική πρόοδος, και μέχρι να έρθει το εμβόλιο, δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός στους πολίτες, αλλά αντίθετα θα πρέπει όλα αυτά να συνοδευτούν από «αυξημένη εγρήγορση».

«Θα ήθελα να πω σε όσους έσπευσαν να κατηγορήσουν άδικα τον Υπουργό ότι προανήγγειλε κάτι το οποίο δεν υπάρχει να δουν τα πραγματικά δεδομένα.

Τα δεδομένα αυτή τη στιγμή είναι ότι υπάρχει ένα συμβόλαιο προαγοράς για ένα εμβόλιο το οποίο δεν ξέρουμε ακόμα αν θα δουλέψει, αλλά είμαστε αρκετά αισιόδοξοι ότι θα δουλέψει», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Μου έκανε πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση πως κάποιοι έσπευσαν με πολύ μεγάλη ταχύτητα να αμφισβητήσουν κάτι το οποίο ουσιαστικά αφορά μία ευρωπαϊκή πρωτοβουλία», προσέθεσε.

Καθώς συνεχίζεται η επιστροφή των αδειούχων του καλοκαιριού στα αστικά κέντρα, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει μία δέσμη συγκεκριμένων μέτρων για την αποτροπή διασποράς του ιού.

«Είμαστε πάντα έτοιμοι να επικαιροποιήσουμε και να ενισχύσουμε περισσότερο αυτά τα μέτρα, στηριζόμενοι πάντα σε πραγματικά δεδομένα, τα οποία δίνουμε στη δημοσιότητα κάθε μέρα με απόλυτη διαφάνεια», συμπλήρωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε επίσης στις ψευδείς ειδήσεις που εξακολουθούν να εμφανίζονται στο διαδίκτυο, σημειώνοντας ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν «κυρίως μέσα από τις προσωπικές ιστορίες αυτών οι οποίοι έχουν δει στην πράξη τι σημαίνει κορονοϊός, πόση ζημιά μπορεί να κάνει, αυτών οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και οι οποίοι φοράνε τη μάσκα τους κάθε μέρα για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, αλλά και τους συμπολίτες τους και τους ανθρώπους που αγαπούν».

Τόνισε πως ακριβώς οι αφηγήσεις των ανθρώπων που δίνουν καθημερινά τον αγώνα κατά του ιού θα δείξουν στη μειοψηφία των Ελλήνων που αμφισβητεί τον κίνδυνο ότι το πρόβλημα αποτελεί πραγματικό και πρέπει να αντιμετωπιστεί συλλογικά από τους πολίτες, και δεν πρόκειται για κατασκεύασμα που ταιριάζει σε δυσνόητες θεωρίες συνομωσίας.

Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα και καταγράφηκε ότι, με βάση τα στοιχεία από τις 8 Αυγούστου και μετά, το 70% των εγχώριων κρουσμάτων έχει στενή επαφή με ήδη υφιστάμενο κρούσμα.

Στοιχείο που βοηθά την καλύτερη ιχνηλάτηση και την προσπάθεια περιχαράκωσης των κρουσμάτων για τον περιορισμό της διασποράς στην κοινότητα.

Νέα μέτρα σε Μύκονο και Χαλκιδική


Ισχύουν για 10 ημέρες από την Παρασκευή 21 Αυγούστου – Δείτε αναλυτικά τι ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς.

Μετά από έκτακτη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα όπως διαμορφώθηκαν και με τα χθεσινά αποτελέσματα αναφορικά με τη Χαλκιδική και τη Μύκονο, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και σε συνεννόηση με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα για όλη την Π.Ε. Χαλκιδικής και το Δήμο Μυκόνου ως εξής:


Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.
Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Στις περιοχές της Χαλκιδικής και της Μυκόνου μεταβαίνουν ειδικά κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ) και της ΕΛ.ΑΣ για εντατικοποίηση των ελέγχων και για τη πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας τους.

Τέλος τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από την Παρασκευή 21-08-2020 και ωρα 06.00 έως και τη Δευτέρα 31-8-2020 και ώρα 06.00.


ΠΗΓΗ>>>ΕΔΩ

ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ !!…

=π.=π.Δ… ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ…… ΞΥΠΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ…. ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ…. ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ.…

ΠΗΓΗ>>> ΕΔΩ

Γκρουπ στο Facebook προτρέπει να μην βάλουν μάσκα τα παιδιά στο σχολείο. (ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ…)… αλλά σχηματίστηκε δικογραφία από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος!!!!!!!

Αυτή δεν είναι η μοναδική ομάδα που έχει δημιουργηθεί στα social media αφού υπάρχουν κι άλλες κλειστές ομάδες που διατυπώνουν αντίστοιχες απόψεις χωρίς όμως το περιεχόμενο να είναι δημόσιο.

Να σημειωθεί πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφέρθηκε τις προηγούμενες ημέρες εκτενώς στο θέμα των ψευδών αναρτήσεων και θεωριών συνωμοσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας ότι θα παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη.

Να υπογράψουν ο υπουργίσκος Χρυσοχοϊδης και η ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ, ΒΕΒΑΙΩΣΗ, ΟΤΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ, ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΒΟΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΑΣΥΛΙΑΣ, ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΑΝ ΦΟΡΑ ΜΑΣΚΑ… και μετά το συζητάμε.

Επειδή όμως ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΧΑΡΤΙ, ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙ ΜΑΣΚΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

Ο έγκριτος νομικός Νίκος Αντωνιάδης, το δήλωσε με απόλυτη σαφήνεια:

“ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ… ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ!”¨(εδώ)

Υ.Γ. Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, ανέλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, να σχηματίσει δικογραφία…

Αλήθεια, ΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ;

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, Ή Ο ΥΠΟΥΡΓΙΣΚΟΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΒΡΙΖΕ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΓΙΝΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ;

Τολμά το “πολιτικό υποκείμενο”, που με θράσος δήλωνε ΠΩΣ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΤΗ, να απειλεί για … παραπομπή στην δικαιοσύνη

Τολμά το “πολιτικό υποκείμενο, που εφημερίδα αποκαλεί “ΜΠΑΤΛΕΡ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΩΝ”, να κουνάει απειλητικά το χέρι;

Τολμά το “πολιτικό υποκείμενο” που έγινε υπουργός της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, αυτός που κατήγγειλε την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, να μιλά για… “θεωρίες συνωμοσίας”, όσον αφορά στον κορονοϊό και να στέλνει στην Α-δικαιοσύνη όσους αντιστέκονται στην απάτη και την τρομοκρατία;

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ, ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΜΑΣΚΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ;;;

Ένα γκρουπ κατά της χρήσης μασκών από τα παιδιά στα σχολεία δημιουργήθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο ελληνικό Facebook προκαλώντας ανησυχία.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου δημιουργήθηκε ομάδα στο Facebook στην οποία συμμετέχουν γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο φορώντας μάσκα.

Την ώρα που τα κρούσματα του κορωνοιού αυξάνονται κατακόρυφα αυξάνοντας την ανησυχία για την πορεία της πανδημίας, στην Ελλάδα γονείς διατυπώνουν απόψεις που δεν βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα και υποστηρίζουν πως κανένα παιδί δεν θα πάει με μάσκα φέτος στο σχολείο.

Ο αριθμός των μελών μάλιστα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός αν σκεφτεί κανείς ότι μόλις σε δύο ημέρες η ομάδα έχει ξεπεράσει τα 14.000 άτομα.

Αυτή δεν είναι η μοναδική ομάδα που έχει δημιουργηθεί στα social media αφού υπάρχουν κι άλλες κλειστές ομάδες που διατυπώνουν αντίστοιχες απόψεις χωρίς όμως το περιεχόμενο να είναι δημόσιο.

Να σημειωθεί πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφέρθηκε τις προηγούμενες ημέρες εκτενώς στο θέμα των ψευδών αναρτήσεων και θεωριών συνωμοσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας ότι θα παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη.

Πηγή

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *