ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΨΗΣ ΑΝΟΣΙΑΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ(Βίντεο)

5/5 (1)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Ο Δρ Knut M. Wittkowski, PhD, ScD, επικεφαλής του Τμήματος Βιοστατιστικής, Επιδημιολογίας & Σχεδιασμού Έρευνας στο Πανεπιστήμιο Rockefeller για 20 χρόνια, πρόσφατα έβαλε ένα έγγραφο και έδωσε μια συνέντευξη εξηγώντας τους πιθανούς κινδύνους της «κοινωνικής απόστασιοποίησης».

Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει συλλέξει, παρά το γεγονός ότι ο ισχυρισμός ότι η Κίνα και η Νότια Κορέα έχουν ελέγξει επιτυχώς την επιδημία με κλείδωμα και κοινωνική αποστάσεις, φαίνεται να είναι ανεξέλεγκτη, στην Κίνα η επιδημία κορυφώθηκε την 1η Φεβρουαρίου έως τις 5 Φεβρουαρίου, αλλά τα σχολεία δεν έκλεισαν και αυστηρά μέτρα κλειδώματος δεν εφαρμόστηκαν μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου.

Αυτό ήταν δύο εβδομάδες αργότερα, στη Νότια Κορέα σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγει ο Wittkowski, έχουμε παρόμοιο μοτίβο.

Στην παρακάτω συνέντευξη, πηγαίνει σε πολύ περισσότερες λεπτομέρειες, απαντά σε πολλές ερωτήσεις και αγγίζει πολλά θέματα, και τονίζει επίσης ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες, πιθανότατα θα υπάρξει ένα «δεύτερο κύμα» αυτού του νέου κοροναϊού, λόγω  κοινωνικής απόστασιοιποίησης και κλειδώματος.

Στη συνέντευξη λέει ότι, αφήνοντας τους νεότερους ανθρώπους και διατηρώντας τα πάντα κανονικά θα βοηθήσει τους ηλικιωμένους. Λέει ότι ορισμένα μέτρα ασφαλείας πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή για τους ηλικιωμένους, αλλά αυτό που κάνουμε τώρα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πιο επικίνδυνο για τους ηλικιωμένους.

Εάν είχαμε την ανοσία του πληθυσμού τώρα, δεν θα μπορούσε να υπάρξει ένα δεύτερο κύμα το φθινόπωρο … Εάν είχαμε ανοσία της αγέλης, δεν θα είχαμε ένα δεύτερο κύμα. Ωστόσο, εάν αποτρέψαμε την ανάπτυξη της ανοσία της αγέλης, είναι σχεδόν εγγυημένο ότι θα έχουμε ένα δεύτερο κύμα μόλις σταματήσουμε την κοινωνική απόσταση ή τις κλιματικές αλλαγές με το χειμώνα ή κάτι τέτοιο.

Για όσους θα ήθελαν να παρακολουθήσουν την πλήρη συνέντευξη και δεν την έχουν δει ακόμα.

Perspectives on the Pandemic | Professor Knut Wittkowski | Episode 2

Τά είπε ΟΛΑ μόνο σε 1′ ! [Β ί ν τ ε ο]

«Τον κορονοϊό δεν τον βιώνει το ίδιο ένας φτωχός κι ένας πλούσιος».
«Η γλώσσα που χρησιμοποιείται για τον κορονοϊό, μπορεί να μοιάζει κοινότυπη και παραπλανητική.  Δεν επιβιώνεις της αρρώστιας αν έχεις σθένος και δύναμη χαρακτήρα κι ας το λένε αυτό οι συνεργάτες του (Άγγλου) πρωθυπουργού.

Η ασθένεια αυτή δεν είναι ένας τρομερός ισοπεδωτής, δεν την βιώνει το ίδιο ένας φτωχός κι ένας πλούσιος.  Αυτό είναι ένας μύθος που πρέπει να διαλυθεί. 
Όσοι αυτή την στιγμή υπηρετούν στην πρώτη γραμμή, οι οδηγοί των λεωφορείων, όσοι γεμίζουν τα ράφια στα σούπερ μάρκετ, οι νοσοκόμες, όσοι εργάζονται σε γηροκομεία, είναι περισσότερο εκτεθειμένοι και είναι αυτοί που παίρνουν τους μικρότερους μισθούς. 
Είναι αυτοί που έχουν πιο πολλές πιθανότητες να κολλήσουν τον ιό. Όσοι μένουν σε πολυκατοικίες και μικρά διαμερίσματα, θα δυσκολευτούν πιο πολύ στην καραντίνα.  Όσοι κάνουν χειρωνακτικές δουλειές, δεν θα μπορέσουν να δουλέψουν από το σπίτι. 
Αυτή η πανδημία έχει τεράστιες διακλαδώσεις όσο αφορά στην κοινωνική πρόνοια και το θέμα της κοινωνικής πρόνοιας έχει τεράστιες διακλαδώσεις για την δημόσια υγεία».
Με αυτά τα λόγια και σε ένα μόλις λεπτό η  Emily Maitlis, παρουσιάστρια του BBC, μπόρεσε να περιγράψει όλες τις ανισότητες που φέρνει στην επιφάνει η πανδημία του κορονοϊού.

Δείτε βίντεο

https://www.facebook.com/bbcnews/videos/562585154378353/

https://kyklwpas.blogspot.com/2020/04/bbc.html

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *