ΕΞΗ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

5/5 (13)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ο ελληνικός λαός επέζησε δια μέσω των αιώνων μέσα σε άμετρες δοκιμασίες, εισβολές αλλοφύλων, μαρτυρικές κατοχές, έχοντας σαν μόνιμο άξονα την θρησκευτική ελληνορθόδοξη παράδοση του. Αυτό ήταν πάντα το κυρίαρχο στοιχείο που φθόνησαν όσοι εχθροί γνώρισαν από κοντά το σθένος αυτού του λαού και αυτό ακριβώς επιδίωξαν να το χτυπήσουν και να το εξαφανίσουν τις τελευταίες δεκαετίες, χωρίς όμως μεγάλα αποτελέσματα καθώς η πίστη παρέμενε το κυρίαρχο φρόνημα στην συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Εδώ και μια δεκαετία όμως με την εισαγωγή της χώρας από ένα άθλιο πολιτικό σύστημα στην μνημονιακή κατοχή, άρχισε μια συστηματική εντονότατη εκστρατεία αλλοίωσης και στη συνέχεια καταστροφής του θρησκευτικού συναισθήματος, με πολλούς τρόπους, καθώς το άθεο σύστημα που προχωρούσε στις καθοριστικές του επιλογές, δεν μπορούσε να ανεχτεί άλλο αυτή την ελληνορθόδοξη θρησκευτικότητα.

Οι κυριότεροι μέθοδοι κατά του ελληνορθόδοξου φρονήματος που το σύστημα χρησιμοποίει τα τελευταία χρόνια για να το καταστρέψει είναι οι εξής :

1) Με την καταρράκωση της θρησκευτικής παιδείας. Η σημερινή παιδεία που διδάσκεται στα ελληνικά, ή καλύτερα ελληνόφωνα σχολεία, δεν έχει καμία σχέση με την παιδεία προ τριάντα περίπου χρόνων. Ήδη από την δεκαετία του ογδόντα όλα είχαν αρχίσει να αλλάζουν με πρώτο σήμα την κατάργηση της διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών, δηλαδή την γλώσσα των αρχαίων φιλοσόφων και της χριστιανικής Βίβλου. Έχει πάει περίπατο η πίστη πως η παιδεία δεν είναι μόνο για να μορφώνει, αλλά κυρίως να διαπλάθει καλούς χαρακτήρες.

2) Με την ανάπτυξη και σκανδαλώδη στήριξη αντιχριστιανικών και άθεων ιδεολογιών, με μια σειρά ΜΚΟ και μάλιστα χρηματοδοτούμενων από τον κρατικό κορβανά, που έχουν αναπτύξει και προβάλλει μια έντονη αντιχριστιανική προπαγάνδα. Να μην ξεχνάμε εκείνο το σύνθημα, «Η Ελλάδα να πεθάνει για να ζήσουμε εμείς», που είχε αναρτηθεί σε δημόσια συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης και κανένας εισαγγελέας δεν κινήθηκε να ασκήσει δίωξη στους υπεύθυνους.

3) Με την εισαγωγή για θρησκευτικό συγκρητισμό και άλλων θρησκευτικών δοξασιών, κυρίως με την αθρόα εισαγωγή του Ισλάμ χωρίς κανένα έλεγχο, ακόμα και με την στήριξη του δωδεκαθεϊσμου στη προσπάθεια να ανοίξουν παλιές πληγές στο εκκλησίασμα.

4) Με την απαξίωση του ιερατείου. Εδώ πρόκειται για ένα μεγάλο και πολύ θλιβερό κεφάλαιο καθώς οι σημερινοί ιεράρχες έχουν απαξιώσει τελείως το ιερό λειτούργημα τους, έχουν γίνει φερέφωνα του άθεου συστήματος και κάνουν ότι μπορούν για να διώξουν τον κόσμο από τις εκκλησίες ενώ θα έπρεπε αυτοί ακριβώς να γίνουν η κύρια γραμμή αντίστασης σε όλη αυτή την λαίλαπα. Πόσο δίκιο είχαν οι προφητείες κάποιων γερόντων για τους ιερείς της εποχής μας, όπως του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και άλλων.

5) Με την αποθέωση της σύγχρονης τεχνολογίας. Η σημερινή νεολαία είναι καρφωμένη κυριολεκτικά από το πρωί μέχρι το βράδυ σε μια οθόνη που την έχει «θεοποιήσει, έχει ξεχάσει να συζητά, έχει σχεδόν χάσει την ικανότητα να γράφει πολύ ώρα με το χέρι καθώς τα κουμπιά αντικατέστησαν τον παλιό τρόπο γραφής, έχει χάσει την αίσθηση του συνανθρώπου και παράλληλα συχνά πνίγεται στο…«προοδευτικό αλκοόλ» της εποχής μας με ολέθριες καταστροφικές συνέπειες.

6) Τέλος με το πιο ισχυρό όπλο του συστήματος, τον φόβο Η εποχή του Κορονοϊού διακρίνεται από την επιβολή του φόβου στον κόσμο και με τον φόβο αυτό για πρώτη φορά από αιώνων φέτος δεν τελέστηκε το Πάσχα, μερικώς το δεκαπενταύγουστο και τώρα μας τρομοκρατούν για τα Χριστούγεννα. Ο φόβος μας φορά την μάσκα όταν πάμε να ασπαστούμε τις αγίες εικόνες

Αυτά αλλά και άλλα θα μπορούσε κανείς να απαριθμήσει για να συνειδητοποιήσει κάνεις το τι μας γίνεται, με την ελπίδα όμως ότι δεν έχουμε ακόμα χάσει και αυτή την…συνείδηση μας

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *