«ΕΞΕΓΕΡΣΗ» ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΑΡΑΧΕΣ (βίντεο)

5/5 (2)

«Μπαρούτι» μυρίζει στα Διαβατά Θεσσαλονίκης καθώς σημειώνονται συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών και ΜΑΤ.

Τουλάχιστον 500 αλλοδαποί οι οποίοι κατασκήνωσαν έξω από κέντρο φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου» στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης, ετοιμάζουν πορεία προς την Ειδομένη με σκοπό να διέλθουν τα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Ο αριθμός των αλλοδαπών ξεπερνά τους 500, αυτή την ώρα, ενώ και άλλοι αλλοδαποί φτάνουν σταδιακά στο σημείο με λεωφορεία.
Να σημειωθεί ότι η Συμμαχική Οδός είναι κλειστή.

Μαρτυρίες που επικαλείται το thessnews αναφέρουν ότι τις επόμενες ώρες προτίθενται να συγκεντρωθούν έξω από τη δομή και άλλοι αλλοδαποί με απώτερο στόχο, να ξεκινήσουν για την Ειδομένη, ώστε να διέλθουν τα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Η Αστυνομία επιχειρεί να ελέγξει την κατάσταση με τρόπο, ώστε να μη δημιουργηθεί ένταση, λόγω και της παρουσίας οικογενειών και παιδιών.
Στο σημείο βρίσκονται διμοιρίες των ΜΑΤ και των ΟΠΚΕ για να αποφευχθούν ισχυρότερες εντάσεις και επεισόδια.

Οι αλλοδαποί , οι οποίοι συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στο σημείο, έστησαν σκηνές στο σημείο.

Η συγκέντρωση συνδέεται με μια συνόλικη προσπάθεια αλλοδαπών η οποία διοργανώνεται τον τελευταίο καιρό μέσω από γκρουπ στο facebook με στόχο να συγκεντρωθεί ένας μεγάλος αριθμός αλλοδαπών στα σύνορα είτε με την Αλβανία είτε με τα Σκόπια ώστε να ασκηθεί πίεση για να ανοίξουν τα σύνορα.

Ο υπεύθυνος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Νίκος Ράγκος δήλωσε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να πείσει αυτούς τους ανθρώπους να επιστρέψουν πίσω είτε στις δομές, είτε τα διαμερίσματα, ή τα ξενοδοχεία που ήρθαν καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να περάσουν

Pronews
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *