ΕΝΩ Η ΕΛΛΑΔΑ «ΚΑΙΓΕΤΑΙ» ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ Η ΚΥΡΙΑ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ… ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ!!!

5/5 (2)

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιστοσελίδα του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), η ColourYouth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, το AthensPride, η ProudSeniorsGreece (ομάδα υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ 50+) και το Σ.Υ.Δ., συναντήθηκαν με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, κ. Φώφη Γεννηματά, καθώς και με εκπροσώπους της Rainbow Rose, LGBTQI+ δίκτυο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Ιανουαρίου στα γραφεία του Κινήματος Αλλαγής, όπου τέθηκαν ερωτήματα, σχετικά με τις θέσεις του κόμματος σε κάποια απ’ τα κυριότερα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων των LGBTI ανθρώπων. Η πρόεδρος του κόμματος δεν απάντησε, αλλά δεσμεύτηκε να γίνει μία επόμενη συνάντηση για να συζητηθούν τα ίδια ζητήματα.
Ακολουθεί αναλυτικά το Δελτίο Τύπου των οργανώσεων:

Συγκεκριμένα το Σάββατο 19 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του Κινήματος Αλλαγής, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των LGBTI οργανώσεων, με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, κυρία Γεννηματά, τους κυρίους Γιώργο Καμίνη, Θεόδωρο Μαργαρίτη, Βασίλη Χρονόπουλο και κυρία Ζέφη Δημαδάμα, καθώς και εκπροσώπους της Rainbow Rose, που αποτελεί το LGBTI δίκτυο των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων στην Ευρώπη, με την ευκαιρία επίσκεψής τους στην Ελλάδα.

Από τη μεριά τους οι εκπρόσωποι των LGBTI οργανώσεων έθεσαν στην Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, συγκεκριμένα ερωτήματα, σχετικά με τις θέσεις του κόμματος σε κάποια απ’ τα κυριότερα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων των LGBTI ανθρώπων, όπως:

α) την επέκταση του γάμου ομοφύλων και της παιδοθεσίας, β) των αναγκαίων τροποποιήσεων στη νομοθεσία για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου ώστε να ανταποκρίνεται στα πρότυπα του Συμβουλίου της Ευρώπης, με πρώτιστη την εξωδικαστική διαδικασία, γ) την αναγκαιότητα της τροποποίησης της παρ. 2 του Άρθρου 5 του Συντάγματος, δεδομένης της διαδικασίας της Συνταγματικής Αναθεώρησης, και, δ) την αναγκαιότητα της τροποποίησης του αντιρατσιστικού νόμου, ώστε το πλαίσιό του να μην είναι περιοριστικό και να είναι αποτελεσματικός στην αντιμετώπιση της ρατσιστικής ρητορικής μίσους.

Σε όλα τα παραπάνω, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, κυρία Γεννηματά δεν έδωσε απαντήσεις, αλλά δεσμεύτηκε ότι θα πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον νέα συνάντηση, εστιασμένη στα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τα LGBTI πρόσωπα, ενώ ακολούθησε διάλογος με τους εκπροσώπους της Rainbow Rose.
Οι οργανώσεις:
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ)
ColourYouth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας
Οικογένειες Ουράνιο Τόξο
AthensPride
ProudSeniorsGreece (ομάδα υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ 50+)

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. H Kυρία Γεννηματά με το κινάλ δεν έχει καμία σχέση με το πασόκ του μακαρίτη παπανδρέου,είναι ένα ακόμη δεκανίκη των νεοταξικών συμμοριών, και ακολουθή,νδ,βελόπουλος, μέρα 25, κκε, χρυσή αυγή,σύριζα,, και τόσα άλλα κόμματα που έχουμε δη στο παρελθόν .Και αυτό αποδεικνύετε από τις σημαίες που έχουν και αρμενίζουν στα μπαλκόνια των κομμάτων .Την Ελληνική αιματοβαμμένη σημαία την έχουν απορρίψη όλα τα κόμματα .δυστυχώς……….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *