ΕΝΩ ΕΔΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗ ΒΑΥΑΡΙΑ ΜΕ ΝΟΜΟ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ(Βίντεο)

5/5 (7)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Είναι χαρακτηριστικό πως παρά την έντονη αντιχριστιανική πολιτική της κυρίας Μέρκελ τα τελευταία χρόνια, στο κρατίδιο της Βαυαρίας που θεωρείται το πιο πιστό στις παραδοσιακές αξίες, η τοπική κυβέρνηση αποφάσισε να επιβάλλει το σταυρό σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και σε εμφανή δημόσιους χώρους.

Ας παραδειγματιστούν όσοι θεωρούν το σταυρό ως ένα αναχρονιστικό σύμβολο και στην πραγματικότητα θέλουν την καθιέρωση ενός άθεου, ακόμα και μουσουλμανοφανή καθεστώτος, βούτυρο στο ψωμί της Νέας Τάξης.

(Πηγή: http://www.tilestwra.com)

Υποχρεωτική είναι από σήμερα η παρουσία σταυρών στις εισόδους όλων των δημοσίων κτηρίων στη Βαυαρία καθώς τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος Kreuzpflicht (υποχρεωτικός ο σταυρός). Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του γερμανικού κρατιδίου Μάρκους Σόντερ ο νόμος αυτός έχει στόχο την ενίσχυση της βαυαρικής ταυτότητας μετά την αύξηση του αριθμού των Μουσουλμάνων στην περιοχή.

Η Βαυαρία βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης του 2015 όταν ένα μεγάλο ποσοστό του 1 εκατομμυρίου προσφύγων και μεταναστών που έφτασαν στη Γερμανία μπήκαν στη χώρα από το συγκεκριμένο κρατίδιο, με την εξέλιξη αυτή να ενισχύει το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD). O ίδιος ο Σόντερ που έχει έναν σταυρό πάνω από το γραφείο του δήλωσε ότι «θέλουμε να στείλουμε ένα καθαρό σήμα ότι οι πολίτες θα πρέπει να θέλουν να τονίζουν την ταυτότητά τους». Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση από την εταιρεία Infratest το 56% των Βαυαρών τάσσεται υπέρ του συγκεκριμένου νόμου ενώ αντίθετο δηλώνει το 38%.

Οι περισσότερες θετικές απαντήσεις δόθηκαν από οπαδούς του AfD (77%) και του CSU (71%), του κόμματος το οποίο υπέστη τις μεγαλύτερες εκλογικέ απώλειες από την άνοδο των ακροδεξιών. Αντίθετα διχασμένοι είναι οι Σοσιαλδημοκράτες με 52% να δηλώνουν υπέρ και 46% κατά ενώ οι περισσότερες αρνητικές απαντήσεις δόθηκαν από οπαδούς των Πρασίνων 74%.

 

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *