ΕΝΤΕΛΩΣ «ΤΥΧΑΙΑ» ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΕΓΑΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

epigrafiΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Δεν έχουν τελειωμό τα τελευταία χρόνια οι αλλεπάλληλες εμφανίσεις βυζαντινών εκκλησιών σχεδόν τελείως «συμπτωματικά» σε όλη την έκταση της Τουρκίας, όπου συχνά προκαλούν το δέος στους σημερινούς κατοίκους της υπενθυμίζοντας τους ποιοι είναι οι πραγματικοί γηγενείς και ιδιόκτητες αυτής της ιστορικής γης.

f1

Τελευταίο περιστατικό στην περιοχή της Αττάλειας, όπου σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα τελείως «συμπτωματικά» ανακαλύφθηκαν τα θεμέλια μιας μεγαλοπρεπούς βυζαντινής ελληνορθόδοξης εκκλησίας, η οποία επί αιώνες ήταν θαμμένη από τον χρόνο και από την ιστορία και τώρα αναδύθηκε στην επιφάνεια.

f2

Συγκεκριμένα στην περιοχή Korkuteli της Αττάλειας και ενώ άντρες της Στρατοχωροφυλακής ερευνούσαν μετά από καταγγελίες για αυθαίρετες ανασκαφές, έκπληκτοι ανακάλυψαν ότι στο μέρος που ερευνούσαν αναδύθηκε το περικαλλές δάπεδο και όχι μόνο μιας ιστορικής ελληνορθόδοξης βυζαντινής εκκλησίας που ήταν τελείως άγνωστη μέχρι σήμερα.

f3

Όπως αναφέρεται, η τοπική Στρατοχωροφυλακή είχε καταγγελίες για αυθαίρετες ανασκαφές στην περιοχή εκείνη. Κινητοποιήθηκε αμέσως η τοπική Διοίκηση και άντρες της πήγαν στην περιοχή αυτή που στην συνέχεια κάλεσαν τους υπεύθυνους του τοπικού μουσείου για τα σπάνια όπως ανέφεραν ευρήματα. Η έρευνα γίνονταν σε έκταση 15 στρεμμάτων και στο μέρος εκείνο ανακαλύφθηκε το δάπεδο με περίτεχνα ψηφιδωτά της βυζαντινής, όπως οι ίδιοι οι Τούρκοι δήλωσαν, ελληνορθόδοξης εκκλησίας.

Οι ανασκαφές θα συνεχιστούν όπως αναφέρεται, καθώς πιστεύεται ότι θα έρθουν στην επιφάνεια και άλλα σημεία και στοιχεία από την βυζαντινή αυτή εκκλησία που θα βοηθήσουν στην ταυτοποίηση της, ενώ δεν αποκλείεται στον περίγυρο χώρο να βρεθούν και ιερά αντικείμενα της εν λόγω προς το παρών άγνωστης εκκλησίας.

Σημεία των Καιρών στην ιστορική ελληνορθόδοξη ιερή πατρίδα της Μικράς Ασίας.

BU KEZ ANTALYA’ DA BULUNDU = ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΒΡΕΘΗΚΕ (Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ) ΣΤΗΝ ΑΤΤΑΛΕΙΑ

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. 12 Μαΐ. 2016

    […] ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος http://www.nikosxeiladakis.gr […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *