ΕΝΟΠΛΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ… ΠΕΝΗΝΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΟΥΝΕΛ!

4.45/5 (11)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την αποκάλυψη ότι υπάρχουν περί τα 50 και άνω υπόγεια τούνελ στα σύνορα Τουρκίας Ιράκ, τα οποία έχει σκάψει το ΡΚΚ για να προωθήσει δυνάμεις του στο τουρκικό έδαφος, έκανε ο διευθυντής Ασφαλείας της ιρακινής μεθοριακής πόλης Zaho, στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο διευθυντής ασφαλείας της ιρακινής μεθοριακής με την Τουρκία πόλης, Zaho, ο Sıvan Sındı, το κουρδικό ΡΚΚ ετοιμάζεται για μεγάλες επιχειρήσεις μέσα στο τουρκικό έδαφος και για τον λόγο αυτό έχει υποσκάψει αρκετές δεκάδες υπόγεια τούνελ, τα υπολογίζουν περί τα πενήντα, που περνούν από το ιρακινό έδαφος στην Τουρκία.

Η αποκάλυψη αυτή έγινε μετά από μια υπόγεια έκρηξη στην περιοχή μεταξύ των κουρδικών χωριών Kesrok και Mergeşiş, κοντά στην τουρκική μεθόριο και μετά από ομολογίες των χωρικών της περιοχής.

Η κατάσταση είναι ήδη έκρυθμη όπως και στις περισσότερες περιοχές της νοτιανατολικής Τουρκίας όπου συνεχίζεται ο πόλεμος με τους Κούρδους, ενώ εδώ και μήνες έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος γεγονός που τώρα προκαλεί έντονες διαμαρτυρίες καθώς η Τουρκία βαδίζει προς το κρίσιμο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, ότι δεν μπορεί να διεξαχτεί ελεύθερη ψηφοφορία με τέτοιο καθεστώς.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. 2 Απρ. 2017

    […] Η αποκάλυψη αυτή έγινε μετά από μια υπόγεια έκρηξη στην περιοχή μεταξύ των κουρδικών χωριών Kesrok και Mergeşiş, κοντά στην τουρκική μεθόριο και μετά από ομολογίες των χωρικών της περιοχής. Η κατάσταση είναι ήδη έκρυθμη όπως και στις περισσότερες περιοχές της νοτιανατολικής Τουρκίας όπου συνεχίζεται ο πόλεμος με τους Κούρδους, ενώ εδώ και μήνες έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος γεγονός που τώρα προκαλεί έντονες διαμαρτυρίες καθώς η Τουρκία βαδίζει προς το κρίσιμο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, ότι δεν μπορεί να διεξαχτεί ελεύθερη ψηφοφορία με τέτοιο καθεστώς. ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγοςnikosxeiladakis.gr […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *