ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΧΑΝΤΑΚΙ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΕΛΑΣΗ

4.8/5 (20)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ενώ οι Τούρκοι βρίσκονται στα προάστια του Αφρίν, οι εικόνες που μεταδίδουν οι Τούρκοι ανταποκριτές δείχνουν πως η προέλαση τους σταμάτησε αναγκαστικά καθώς ένα μεγάλο χαντάκι χιλιομέτρων που έχουν σκάψει οι Κούρδοι, εμποδίζει τα τουρκικά άρματα μάχης να προχωρήσουν στο κέντρο της πόλης.

Παράλληλα οι Κούρδοι μαχητές εξαπολύουν κάθε λίγο και λιγάκι αντεπιθέσεις με αντιαρματικές ρουκέτες, ενώ οι ελευθέριοι σκοπευτές έχουν πλασαριστεί σε επίκαιρα σημεία χτυπώντας αιφνιδιαστικά τους Τούρκους.

Η τουρκική δύναμη αναμένεται να αντιμετωπίσει την κατάσταση με γέφυρες που θα κατασκευάσει το μηχανικό, έργο που δεν είναι και εύκολο καθώς τα πυρά των Κούρδων θα χτυπούν συνέχεια.

Η πόλη μοιάζει με φάντασμα και πολλοί κάνουν λόγο για συγκρούσεις μέσα στους δρόμους, καθώς οι Κούρδοι φέρονται αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν ολοσχερώς το Αφρίν.

Ακόμα και αν καταληφτεί εξ ολοκλήρου η πόλη, ο πόλεμος δεν θα σταματήσει αλλά προβλέπεται να πάρει άλλη μορφή τύπου Βιετνάμ, κάτι που το φοβάται έντονα το τουρκικό Γενικό Επιτελείο

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *