ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ ΓΙΑ…ΕΣΕΝΑ (Βίντεο)

4.64/5 (11)

lavish.with.all.my.love.John.

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Ματθ. 10,29     Δυο στρουθία δεν πωλούνται αντί ενός ασσαρίου, δηλαδή αντί οκτώ λεπτών; Και όμως ένα από αυτά δεν θα πέση νεκρό εις την γην, χωρίς να το επιτρέψη ο Πατήρ σας.

Ματθ. 10,30    Αφού ο Πατήρ σας προνοεί ακόμη και δια τα σπουργίτια, πόσω μάλλον θα προνοή για σας; Σκεφθήτε ότι αι τρίχες της κεφαλής σας είναι γνωσταί και αριθμημέναι από τον Θεόν. (Αυτός σας παρακολουθεί και εις τας πλέον ασημάντους λεπτομερείας της ζωής σας).

Ματθ. 10,31     Λοιπόν μη αφήσετε ποτέ τον φόβον να κυριεύση την καρδίαν σας. Από παρά πολλά στρουθία είσθε ασυγκρίτως ανώτεροι σεις.

Γεν. 1,27     Και πράγματι ο απειροτέλειος Θεός εδημιούργησε τον άνθρωπον, τον οποίον επροίκισε με ιδικά του χαρακτηριστικά γνωρίσματα, ώστε να είναι με αυτά εικών του Θεού. Εδημιούργησεν απ’ αρχής άνδρα και γυναίκα

Πραξ. 17,28     Διότι μέσα εις την θείαν αυτού παρουσίαν και αγαθότητα ζώμεν και κινούμεθα και υπάρχομεν, όπως και μερικοί από τους ποιητάς σας έχουν πει. Διότι είμεθα ιδικόν του γένος, πλασθέντες από αυτόν κατ’ εικόνα αυτού και καθ’ ομοίωσιν.

Ιερ. 1,4    Ο προφήτης λέγει• ο Κυριος ωμίλησε προς εμέ και μου είπε•

Ιερ. 1,5      Σε γνωρίζω πολύ καλά, πριν ακόμη σε πλάσσω ως έμβρυον εις την κοιλίαν της μητρός σου και πριν γεννηθής, σε καθιέρωσα εις υπηρεσίαν του έργου μου• σε εγκατέστησα προφήτην δια τα έθνη.

Εφ. 1,11     Δια του Ιησού Χριστού και ημείς οι Χριστιανοί έχομεν εκλεγή, σαν με κλήρον, και έχομεν προορισθή σύμφωνα με την αγαθήν πρόθεσιν του Θεού, ο οποίος ενεργεί και πράττει όλα, όπως ευδοκεί και αρέσει στο θέλημα Αυτού.

Εφ. 1,12      Εχομεν, λοιπόν, προορισθή να είμεθα εις παντοτεινόν έπαινον και ύμνον της απείρου του δόξης και αγαθότητος, ημείς οι Χριστιανοί, που προερχόμεθα από τους Εβραίους, και είχαμεν εκ των προτέρων ελπίσει και επεριμέναμε την δια του Χριστού σωτηρίαν.

Ψαλ. 138,15      Δεν έμεινε κρυπτός και άγνωστος εις σε ο σχηματισμός των οστέων μου, τα οποία διεμορφώνοντο αφανώς εις την κοιλίαν της μητρός μου. Δεν έμεινεν άγνωστος και αφανής εις σε η αρχική μου υπόστασις, όταν εν τη κοιλία της μητρός μου, ως εις τα κατώτατα της γης διεμορφώνετο.

Ψαλ. 138,16     Το άπλαστον και αδιαμόρφωτον εις την κοιλίαν της μητρός μου έμβρυον, το είδαν οι οφθαλμοί σου και στο βιβλίον σου είναι γραμμένοι όλοι οι άνθρωποι. Υπό το ιδικόν σου βλέμμα θα διαπλασθούν ημέραν με την ημέραν ως έμβρυα και θα μεγαλώσουν, και ούτε ένας από αυτούς δεν θα αγνοηθή από σέ.

Πραξ. 17,26     Αυτός έκαμε από ένα αίμα όλα τα έθνη των ανθρώπων, να κατοικούν στο πρόσωπον της γης και ώρισε δια τον καθένα από αυτά προσδιωρισμένους καιρούς εμφανίσεως και ζωής, όπως επίσης και τα σύνορα της κατοικίας των.

Α Ιω. 4,16       Και ημείς από όσα είδαμεν και ηκούσαμεν και εδοκιμάσαμεν εκ πείρας, έχομεν γνωρίσει και έχομεν πιστεύσει εις αυτήν την αγάπην, την οποίαν έχει προς ημάς ο Θεός. Ο Θεός είναι η αγάπη και η πηγή της αγάπης και όποιος μένει εις αυτήν την αγάπην και την ασκεί δια των έργων, μένει εν τω Θεώ και ο Θεός μένει εν αυτώ.

 

Ευχόμαστε σε όλους τους αναγνώστες μας Καλή Σαρακοστή!

 

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Συναφή Άρθρα

Μπορεί να σας αρέσει...

2 Σχόλια

 1. Η Αγια Γραφη δεν μεταφράζεται αλλά της αποδίδεται νόημα, και αυτό ειναι διοτι δεν είναι φιλοσοφικό βιβλίο αλλά Εκκλησιαστικό. Η Αγία Γραφή μιλά για την ένωση του ανθρώπου με Τον Θεο (Σωτηρία) αλλά δεν λέει πως αυτό γίνεται .Η Αγια γραφη μιλα για αγιοτητα και Σωτηρια αλλά πως επιτυγχανετι μονο η Εκκλησια γνωριζει. Όποιος νομίσει οτι θα ερμηνεύσει την Αγία Γραφή και θα σωθει με τά δικά του προσωπικά κριτήρια σίγουρα θά χάσει την αιώνια ψυχή του διοτι η Σωτηρια Του ανθρωπου ( η Εκκλησια ) παραδοθηκκε δια 85 Αγιων Αποστολικων Κανονων μια και δια παντος την ημερα της Πεντηκοστης οταν το Αγιο Πνευμα φανερωθηκε σαν γλωσσες στους Αποστολους.
  Οι Ιεροι κανονες (το Πηδαλιο)
  http://users.uoa.gr/~nektar/orthodoxy/tributes/regulations/00_apostolic.htm
  Oι ιεροί Κανόνες διασφαλίζουν την ελευθερία του ανθρώπου, εργάζονται για την απελευθέρωση του από τη μεγαλύτερη τυραννία, που είναι η αμαρτία και επιδιώκουν την αποδέσμευση από τον μεγαλύτερο τύραννο, που είναι ο διάβολος
  Η Εκκλησια δεν ειναι κτιριo αλλά το ιδιο Σωμα του Χριστου στο οποιο μετεχει ο Χριστιανος (αγιοτητα) ΜΟΝΟ οταν Βαπτισθει στην Εκκλησια δια Του Αγιου Πνευματος και Τον Χριστο ως Μεγα Ιερεα!
  (Α Κολασσαεις 1:18 ) “ καὶ αὐτός ἐστιν ἡ κεφαλὴ τοῦ σώματος, τῆς ἐκκλησίας· ὅς ἐστιν ἀρχή, πρωτότοκος ἐκ τῶν νεκρῶν, ἵνα γένηται ἐν πᾶσιν αὐτὸς πρωτεύων,”.
  http://eusebiosvittis.pblogs.gr/h-ekklhsia-swma-hristoy-patros-efsebioy.html
  Για την αγαπη σας και την προσευχη σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *