ΕΝΑΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ…«ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ» ΣΤΟΝ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΑΚΚΟΓΙΟΥ

5/5 (3)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ενώ συνεχίζεται μα διαλείμματα η κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού της Τουρκίας στο Ακκογιού της Μερσίνας από τους Ρώσους,
μια πολύ «περίεργη» υπόθεση έβγαλαν στο φως της δημοσιότητας τούρκικα ΜΜΕ και η οποία εμπλέκει την Τουρκία, την Ρωσία και την Ρουμανία, με επίκεντρο τις συνεχιζόμενες εργασίες κατασκευής του πυρηνικού σταθμού , δίνοντας έτσι μια άλλη πολύ ενδιαφέρουσα διάσταση στο θέμα αυτό, καθώς είναι γνωστή η επιδίωξη της Τουρκίας να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, η ρωσική υπηρεσία Ασφαλείας, «FSB», συνέλαβε την Karina Tsurkan, ρομανικής καταγωγής, η οποία από το 2017 παρακολουθούσε, (διενεργούσε κατασκοπεία), την υπόθεση και την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού του Ακκογιού.

Αλλά το πιο ενδιαφέρων σε αυτή την υπόθεση είναι όπως αποκαλύπτεται, ότι η εν λόγω Karina Tsurkan είναι πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της Ρουμανίας και είναι γνωστό πως η Ρουμανία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και ακολουθεί πιστή φιλοαμερικανική πολιτική.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, η Ρουμάνα κατάσκοπος οδηγήθηκε στα δικαστήρια με την κατηγορία της κατασκοπείας επισύροντας ποινές κάθειρξης μέχρι και 20 ετών.

Το θέμα έχει πολύ βάθος που ακόμα δεν έχει διερευνηθεί και το σημαντικό είναι πως δίνει μια άλλη πολύ ενδιαφέρουσα διάσταση στον πυρηνικό αυτό σταθμό, που σίγουρα ενδιαφέρει και την χώρα μας καθώς πολλά λέγονται για τουρκικό πυρηνικό οπλοστάσιο κλπ.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *