ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ : «ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ…ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ»! (βίντεο)

4.63/5 (8)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η τουρκική παραπληροφόρηση για να τραβήξει όλο και περισσότερους λαθρό από το εσωτερικό της Τουρκίας στα ελληνοτουρκικά σύνορα συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, ενώ παράλληλα οργιάζει και ο καταγγελτικός μηχανισμός κατά της Ελλάδας ότι πυροβολεί εν ψυχρώ τους λαθρό που προσπαθούν να διαβούν την συνοριακή γραμμή και μόλις χτες τραυματίστηκαν 5 λαθρό από ελληνικά πυρά.

Πιο προκλητικοί από ποτέ φαίνονται οι Τούρκοι σε επιχειρησιακό επίπεδο τόσο στα χερσαία σύνορα με τη χώρα μας, στις Καστανιές του Έβρου, όσο και στη νησιωτική Ελλάδα. Ανάλογη ένταση και απειλητικό ύφος δε, παρατηρείται και σε λεκτικό επίπεδο όπου κορυφαίοι τούρκοι αξιωματούχοι ρίχνουν συνεχώς λάδι στη φωτιά.

Οι κινήσεις της Άγκυρας δείχνουν για ακόμη μια φορά με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι πολύ εύκολα οι επιτελείς που κινούν τα προκλητικά νήματα χάνουν την ψυχραιμία τους, προχωρώντας σε σπασμωδικές κινήσεις, οι οποίες όμως είναι ικανές να οδηγήσουν σε επεισόδιο με απρόβλεπτες συνέπειες.

Σε αυτό καθοριστικό ρόλο πάντως παίζει ο «πόλεμος» της προπαγάνδας στο διαδίκτυο από την Τουρκία με «θύματα» χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι παραμένουν για μια εβδομάδα και πλέον στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με την ελπίδα να τα διασχίσουν ώστε να καταλήξουν στη συνέχεια σε κάποια χώρα της Ευρώπης.

Τα ατελείωτα καραβάνια αυτών των ανθρώπων είναι το σκηνικό που επικρατεί στον Έβρο, αφότου η Τουρκία έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό της, με την οργή ωστόσο από μέρους τους κατά του προέδρου Ερντογάν και των πρακτικών που εφαρμόζει να ξεχειλίζει.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *