ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΗΡΙΑΛ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ…«ΠΡΟΤΥΠΑ» ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

5/5 (18)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Πολλοί το έχουν χαρακτηρίσει σαν μεγάλη ελληνική τηλεοπτική επιτυχία, ικανή να ανταγωνιστεί τον χείμαρρο των τουρκικών σήριαλ που κατέκλυσαν τα τελευταία χρόνια την ελληνική οθόνη προς δόξα της ελληνικής αποβλάκωσης.

Αλλά ποιο είναι αυτό το περίφημο ελληνικό σήριαλ και ποια είναι τα πρότυπα που προβάλλει για εκατομμύρια Έλληνες τηλεθεατές, που και λόγω Κορονοϊού έχουν «πνίγει» μέσα στα χαζοκούτια που διάγουν ήμερες λαμπρής δόξης.

Η υπόθεση έχει ως εξής αν…βγάλετε καμία άκρη:

Ο Α είναι χωρισμένος με την Β με την οποία έχει δυο παιδιά, τον Γ και τον Δ. Ο Γ είναι αρχηγός πολιτικού κόμματος, (τρομάρα του), θα παντρευτεί μια εφοπλιστίνα ενώ και έχει ένα παιδί με άλλη. Η Β εκτός από τα δυο παιδιά Γ και Δ, έχει ένα άλλο παιδί με άλλο. Ο Δ έχει δυο παιδιά με την Ε με την οποία παίρνει διαζύγιο. Ο Α έχει ακόμα ένα παιδί, τον Ζ, με άλλη γυναίκα. Ο Ζ είναι παντρεμένος με την Η και περιμένουν παιδί. Η Η πάλι έχει άλλο ένα παιδί με τον Θ, ο οπαίος είναι παντρεμένος με την Ι. Η Ι έχει παιδί με τον Κ, ο οποίος είναι χήρος και έχει δυο παιδιά και πάει λέγοντας…

Πόσο ταιριάζει εδώ η γνωστή παλιά η παροιμία : «Χάνει η μάννα το παιδί και το παιδί την μάννα».

Και μέσα σε όλα αυτά τα επεισόδια προβάλλεται η σημασία της ανάγκης της γιόγκας για ψυχική ηρεμία, ενώ προβάλλεται και η καύση των νεκρών . Μάλιστα!

Αυτά είναι τα πρότυπα της σύγχρονης ελληνικής οικογενείας.

Να την χαιρόμαστε και εις ανωτέρα, που…. θα είναι ο τελικός πάτος – απόπατος μας.

Αλλοίμονο μας

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *