ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΑΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ!

5/5 (1)

57cc4f850f254416b824a462Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε το Σαββάτο το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη, όταν εμφανίστηκε στον αέρα ένα ελικόπτερο που δεν είχε προσδιοριστεί η ταυτότητα του και αμέσως σήμανε συναγερμός και απογειώθηκαν δυο F-16 για να το αντιμετωπίσουν, δείχνοντας πως το κλίμα καχυποψίας μετά το πραξικόπημα καλά κρατεί και κάθε λίγο και λιγάκι προκαλεί έντονη ταραχή και πανικό στην Κωνσταντινούπολη και όχι μόνο.

istanbulda-alcak-ucu-f2d7e8f9102ea07f3d36

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται, στις 17,15 μ.μ το Σαββάτο το απόγευμα ένα ελικόπτερο αγνώστου ταυτότητας και χωρίς να έχει καμία άδεια πτήσεως εμφανίστηκε στον ουρανό της Κωνσταντινούπολης. Αμέσως το Κέντρο Έλεγχου Εναέριας Κυκλοφορίας σήμανε συναγερμό και δυο τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη F-16 απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση του Balıkesir για να το αναχαιτίσουν.

Παράλληλα στην Νομαρχία άρχισαν να χτυπούν σειρήνες και η εντύπωση ήταν πως δέχονται επίθεση αγνώστου ταυτότητας. Ο πανικός και η ταραχή ήταν χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατεί αυτόν τον καιρό στην Τουρκία.

Τελικά μετά από τους απαραιτήτους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι ήταν μια συνηθισμένη ιδιωτική πτήση και το ελικόπτερο συνέχισε την πορεία του.

Το κλίμα πανικού όμως, παραμένει και δείχνει την σημερινή πραγματικότητα.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *