ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ

Permanent Representative of the North AtΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Αύξηση κατά 49% των κονδυλίων που θα διαθέσει φέτος σε σύγκριση με το 2014 η αμερικανική κυβέρνηση για προπαγάνδα στην ρωσική γλώσσα φτάνοντας το ποσό των 23,2 εκατομμυρίων δολαρίων, με σκοπό την αποσταθεροποίηση του καθεστώτος του Βλαδιμήρ Πούτιν, . Όπως φαίνεται κάποιοι κύκλοι στην Ουάσιγκτον έχουν καταλειφθεί  από εμμονές σχετικά με τον Ρώσο πρόεδρο και κάνουν ότι είναι δυνατόν για να επιτύχουν την ανατροπή του και την κατάρρευση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, την οποία παρομοιάζουν με την… «Αυτοκρατορία του Διαβόλου».

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε η Victoria Nuland, γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του State Department και οι οποίες αναδημοσιεύονται στην ρωσική εφημερίδα Pravda, οι ΗΠΑ σκοπεύουν φέτος να αυξήσουν κατά 49% τα κονδύλια που διατίθενται για την αντιρωσική προπαγάνδα στην ρωσική γλώσσα.

Τα κονδύλια αυτά θα διατεθούν για την παραγωγή καινούργιων εκπομπών στην γνωστή «Voice of America» με στόχο να ενταθεί η προπαγάνδα κατά του Πούτιν. Παράλληλα μετά από έγκριση του αμερικανικού κογκρέσου θα διατεθούν και άλλα 10 εκατομμύρια δολάρια για να στηριχτούν οι διάφορες εκπομπές χωρών της ανατολικής Ευρώπης, όπως Πολωνία και Ουκρανία, που έχουν καθαρά προπαγανδιστικό αντιρωσικό χαρακτήρα. Όπως υποστήριξε η Victoria Nuland, οι εκπομπές της Voice of America στην ρωσική γλώσσα έχουν τουλάχιστον έξη εκατομμύρια ακροατές μέσα στην Ρωσία και έχουν αρχίσει να επηρεάζουν σημαντικό μέρος του ρωσικού πληθυσμού που επιθυμεί την… αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ρωσία. Εκτός από αυτά τα κονδύλια και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, John Kerry, έχει ζητήσει πρόσθετα κονδύλια από το αμερικανικό κογκρέσο για την αντιμετώπιση όπως ανέφερε της «Kremlin propaganda»!

Ο πόλεμος της προπαγάνδας αναμένεται να γίνει ακόμα πιο εντατικός καθώς από την άλλη μεριά το Russian TV με τις αγγλόφωνες εκπομπές του έχει εκνευρίσει τους Αμερικανούς. Όπως διαπιστώνουν στην Ουάσιγκτον το αγγλόφωνο Russian TV έχει αποκτήσει μεγάλο κοινό μέσα στις ΗΠΑ που θέλει να ενημερώνεται διαφορετικά από την κατευθυνόμενη ενημέρωση από το αμερικανικό κατεστημένο.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

3 Σχόλια

  1. 10 Μαρ. 2015

    […] ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγοςnikosxeiladakis.gr […]

  2. 10 Μαρ. 2015

    […] ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος http://www.nikosxeiladakis.gr […]

  3. 10 Μαρ. 2015

    […] ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣΔημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος πηγη […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *