ΕΚΑΝΑΝ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΤΟΥΡΚΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

5/5 (7)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σε σκάνδαλο εξελίσσεται η υπόθεση του χριστιανού Τούρκου βουλευτή, Tuma Çelik, του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, της περιοχής του Μαρντίν, όπου υπάρχει χριστιανική ασσυριακή κοινότητα και τον οποίο οι αρχές της τουρκικής βουλής τον κατέγραψαν ως μουσουλμάνο.

Ο ίδιος κατήγγειλε το γεγονός το οποίο, όπως ανέφερε, δείχνει την καταπίεση που υπάρχει σήμερα στην Τουρκία να εξισλαμίζονται τα πάντα και στην περίπτωση του να αγνοείται με σκανδαλώδη τρόπο ότι εκπροσωπεί την κοινότητα των χριστιανών Ασσυρίων της περιοχής του Μαρντίν.

Μάλιστα ανέφερε ότι όπως τον ίδιο τον κατέγραψαν σαν μουσουλμάνο, τα ίδια κάνουν και για πολλές οικογένειες των χριστιανών Ασσυρίων με πρόθεση προφανώς να εξαφανίζουν επίσημα την ύπαρξη των χριστιανών της περιοχής.

Τι έχουν να πουν για την περίπτωση αυτή οι εδώ μουσουλμάνοι μειονοτικοί μας, καθώς είναι αδιανόητο κάποιος να αμφισβητήσει την θρησκευτική τους ταυτότητα.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

2 Σχόλια

  1. 4 Οκτ. 2018

    […] τουρκικής βουλής τον κατέγραψαν ως μουσουλμάνο. Από: nikosxeiladakis.gr Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Ο ίδιος κατήγγειλε το […]

  2. 5 Οκτ. 2018

    […] ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣΔημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγοςwww.nikosxeiladakis.gr […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *