ΚΟΡΟΝΑΙΟΣ:ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ…ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ;(Βίντεο)

5/5 (1)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Στην πραγματικότητα ο ίδιος ο ιός corona δεν είναι ο επικίνδυνος εάν κάποιος έχει ένα λειτουργικό ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά το επιβλαβές είναι η κινδυνολογία που προκύπτει από αυτό ή τα μέτρα που οι αρχές αποφασίζουν για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.

Μεγάλα τμήματα της Κίνας παραμένουν ακίνητα

Εκατομμύρια άνθρωποι στην Κίνα έχουν κρατηθεί περισσότερο από ένα μήνα λόγω της καραντίνας, γι ‘αυτό και πολλές εταιρείες έχουν σταματήσει να λειτουργούν. Η κινεζική οικονομία βρίσκεται σε αδιέξοδο. Για παράδειγμα, οι πωλήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 92%, δεν υπάρχει πλέον κατασκευαστική δραστηριότητα, τα καταστήματα δεν έχουν πελάτες και οι οικονομικές ζημιές είναι τεράστιες.

Αλλά αυτό που είναι πολύ σημαντικότερο είναι το πώς οι προσπάθειες συγκράτησης επηρεάζουν τον μέσο πολίτη και πόσο καλά ετοιμαζόμαστε όταν μας χτυπά; Μπορείτε να επιβιώσετε ένα μήνα ή περισσότερο χωρίς να αφήσετε το σπίτι σας;

Σε ολόκληρο τον κόσμο, οι πόλεις και οι περιφέρειες προσπαθούν να περιορίσουν τον ιό, επειδή έχουν εξαπλωθεί από την Κίνα σε σχεδόν όλα τα μέρη του κόσμου χάρη στην παγκοσμιοποίηση και η πανούκλα έχει φτάσει στην Ευρώπη.

Τα νέα έρχονται την Παρασκευή ότι 10 πόλεις στη βόρεια Ιταλία έχουν κλείσει όλες τις δημόσιες εγκαταστάσεις λόγω μιας νέας ομάδας ασθενών με κοροναϊό. Οι πόλεις στην περιοχή της Λομβαρδίας έχουν κλείσει τις πόρτες σε εστιατόρια, καταστήματα και σχολεία. Οι δημόσιες συγκεντρώσεις όπως τα καρναβάλια, εκθέσεις εκκλησιών και αθλητικές εκδηλώσεις έχουν απαγορευτεί για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Σε μια πόλη, το Casalpusterlengo, μια πινακίδα προβολής αναφέρει: «Ο κοροναϊός: Ο πληθυσμός καλείται να παραμείνει στο σπίτι ως προφύλαξη.» Δεκαεπτά άτομα στην περιοχή έδειξαν θετικά αποτελέσματα για το Covid-19 και δύο πέθαναν από την ασθένεια εκεί.

Το παγκοσμίως γνωστό καρναβάλι της Βενετίας έληξε δύο μέρες νωρίτερα, επειδή οι αρχές ήθελαν να αποτρέψουν την εξάπλωση της νόσου. Στο Μιλάνο, τα παντοπωλεία εκκενώθηκαν από τους πανικοβλημένους αγοραστές και αναφέρθηκε έλλειψη απολυμαντικών και αναπνευστικών.

Εκατομμύρια άνθρωποι στη Νότια Κορέα έχουν κληθεί να παραμείνουν στο σπίτι τους. Τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία έχουν κλείσει και οι δημόσιες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις απαγορεύονται. Η Νότια Κορέα αύξησε για πρώτη φορά το εθνικό επίπεδο κινδύνου σε «κόκκινη προειδοποίηση» για πρώτη φορά μετά την επιδημία γρίπης των χοίρων H1N1 το 2009.

Το Ιράν έχει επιβεβαιώσει οκτώ θανάτους που σχετίζονται με το κοροναϊό, οι περισσότεροι εκτός της Κίνας, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης την Κυριακή. Η Νότια Κορέα επιβεβαίωσε τον έβδομο θάνατό της.

Χιλιάδες άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε εθελοντική αυτοκατανόηση, για να μην αναφέρουμε τις εκατοντάδες που έχουν επιστραφεί από την Κίνα και έχουν τεθεί σε αναγκαστική καραντίνα.

Όλα αυτά τα μέτρα περιορισμού από κυβερνητικές υπηρεσίες είναι ασφαλώς κατανοητά και προς το καλύτερο συμφέρον της ανθρώπινης υγείας, αλλά τι γίνεται με τα κέρδη τους που προκύπτουν από αυτό;

Όσο οι άνθρωποι αυτοί είναι κλειδωμένοι, δεν μπορούν να πάνε να δουλέψουν και να κερδίσουν χρήματα, εκτός αν έχουν δουλειά στο σπίτι ή δουλεύουν στο Διαδίκτυο.

Ακολουθεί ένα σενάριο που φαίνεται όλο και λιγότερο ελκυστικό:

Αν είστε καταστηματάρχης ή έχετε ένα εστιατόριο, θα πρέπει να κλείσετε την επιχείρησή σας στις παραπάνω συνθήκες. Χωρίς πελάτες και χωρίς εργαζόμενους, δεν υπάρχει εταιρεία και φυσικά δεν κερδίζετε χρήματα. Είναι το ίδιο με τα εργοστάσια, γιατί ποιος θα είναι εκεί για να παράγει τα αγαθά; Ή στα γραφεία; Οι υπηρεσίες θα σταματήσουν επίσης γρήγορα.

Και τι γίνεται με τους εργαζόμενους; Αν δεν πηγαίνουν στην εργασία, δεν θα πληρώνονται. Αυτό δεν είναι μια κακή πρόθεση, αλλά αν η επιχείρηση δεν πηγαίνει, δεν υπάρχουν έσοδα. Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, ακόμη και αν ήταν οι πιο γενναιόδωροι άνθρωποι στον κόσμο, είναι απίθανο να έχουν τη δυνατότητα να διατηρήσουν τους μισθούς για πολύ καιρό.

Τότε πώς θα πληρώσουν οι άνθρωποι που είναι στο σπίτι λόγω μεγαλύτερης καραντίνας; Ξεχάστε το κράτος, δεν θα βοηθήσει και δεν θα λειτουργήσει ούτε. Σώστε τον εαυτό σας όποιος μπορεί!

Μπορεί κανείς να υποθέσει ότι οι ιδιοκτήτες, οι τράπεζες, οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και όλοι οι άλλοι πάροχοι υπηρεσιών εξακολουθούν να θέλουν τα χρήματά τους, επειδή οι συμβάσεις που έχουν συναφθεί μαζί τους εξακολουθούν να ισχύουν. Η υποχρέωση αυτή δεν θα εξαφανιστεί.
Αν οι λογαριασμοί δεν πληρώνονται πλέον, οι υποχρεώσεις πληρωμής δεν πληρούνται πλέον, υπάρχει αλυσιδωτή αντίδραση στις συνέπειες, τότε υπάρχουν πτωχεύσεις και απολύσεις, παροχές διακόπηκαν, μια οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση είναι αναπόφευκτη.

Προσθέστε σε αυτό το κόστος των παντοπωλείων, των φαρμάκων, των γενικών εξόδων και των ιατρικών λογαριασμών – ο Θεός σας βοηθά αν αρρωστήσετε και αυτό που συμβαίνει αλλιώς δεν είναι πλέον διαθέσιμο.

Γι αυτό δεν θέλουμε πανικό , αλλά τώρα για να σας ενθαρρύνουμε εκ των προτέρων να προετοιμαστείτε για αυτή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σας συνιστούμε να προετοιμαστείτε για να είστε στο σπίτι για μια χρονική περίοδο, ανεξάρτητα από το εάν επιβάλλεται επισήμως η απομόνωση στην τοποθεσία σας ή στον εαυτό σας. Σας συνιστούμε επίσης να προετοιμαστείτε για άλλες επιπτώσεις μιας μιας πιθανής παγκόσμιας πανδημίας.

Συχνά δώσαμε συμβουλές για την προετοιμασία έκτακτης ανάγκης για φυσική καταστροφή ή οικονομική κρίση. Με τον ιό corona και τη συνακόλουθη στάση της κοινωνίας, υπάρχει πλέον ένας ακόμη λόγος για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε ανεξάρτητα για αρκετούς μήνες.

Όπως είπαμε στην αρχή, δεν είναι ο ίδιος ο ιός που είναι ένας κίνδυνος, αλλά τα μέτρα για τον περιορισμό του που προκαλούν έκτακτη ανάγκη. Όταν ο πληθυσμός δεν επιτρέπεται πλέον να εγκαταλείψει τους τέσσερις τοίχους για να αποφύγει τη μόλυνση και να εξαπλωθεί, τότε τίποτα δεν λειτουργεί και είστε μόνοι σας.

Πρόκειται για μια κρίση που μπορεί να διαρκέσει πολύ καιρό και τα αποτελέσματα της οποίας θα μπορούσαν να έχουν το χαρακτήρα μιας χιονοστιβάδας. Ας ελπίσουμε ότι θα περιοριστεί και θα περάσει χωρίς να μας βλάψει πάρα πολύ. Ας ελπίσουμε ότι είμαστε τυχεροί.

Εάν όχι – όταν εμφανιστεί το σενάριο που περιγράφεται σε αυτό το άρθρο – πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μακρύ χρονικό διάστημα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να αλλάξουμε πολύ δραματικά τον τρόπο ζωής μας.

Το πρόβλημα είναι, τα δρακόντεια μέτρα των αρχών και ο φόβος ότι αυτό προκαλεί περισσότερο κακό παρά καλό. Το παρελθόν δείχνει ότι μια ύφεση σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους από αυτόν τον ιό.

Ο κορωναϊός επηρεάζει την έντονη γρίπη και επηρεάζει τα άτομα με ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτός είναι ο λόγος που συμβουλεύουμε για το θέμα αυτό να ενισχύσετε το δικό σας ανοσοποιητικό σύστημα.

Πρέπει να το κάνετε αμέσως ούτως ή άλλως, αν δεν το έχετε κάνει ήδη. Η δημιουργία της δικής σας άμυνας έχει την ύψιστη προτεραιότητα. Στη συνέχεια, εφαρμόστε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης και λάβετε προφυλάξεις. Σκεφτείτε τι πρέπει να κάνετε τώρα για να επιβιώσετε μήνες χωρίς εργασία, χωρίς κέρδη και χωρίς εξωτερική φροντίδα;

Ακόμα κι αν δεν υπάρχει εκτεταμένη καραντίνα στις ευρωπαϊκές χώρες, εάν η κοινωνία και η οικονομία δεν τερματιστούν, έχουμε ακόμα το πρόβλημα με την Κίνα, επειδή η Κίνα έχει γίνει το εργοστάσιο του κόσμου και όλος ο κόσμος συνδέεται.

Εάν η Κίνα αποτύχει, τότε οι τροχοί μας θα παραμείνουν σταθεροί. Εάν οι Κινέζοι προμηθευτές σταματήσουν να παράγουν, λείπουν σημαντικά τμήματα της ευρωπαϊκής παραγωγής και θα μπορούσαν ακόμη να οδηγήσουν σε παγκόσμια ύφεση.

Ο φόβος και οι κυβερνητικοί περιορισμοί σημαίνουν ότι οι άνθρωποι στην Κίνα παραμένουν στο σπίτι και πολλές εταιρείες έχουν σταματήσει να παράγουν. Σύμφωνα με ορισμένες εκθέσεις, ορισμένες περιοχές της οικονομίας έχουν συρρικνωθεί κατά περισσότερο από 80 τοις εκατό.

Εάν η καραντίνα και ο αποκλεισμός πολλών πόλεων στην Κίνα συνεχίστηκε για λίγους μήνες ή και για ένα μήνα, πολλές από τις εταιρείες, και ιδιαίτερα οι μικρότερες εταιρείες, δεν μπορούσαν να επιβιώσουν.

Επομένως, ο ιός corona και οι οικονομικές επιπτώσεις του επηρεάζουν όχι μόνο την Κίνα αλλά ολόκληρο τον κόσμο. Την περασμένη Παρασκευή, ο Πρόεδρος της Σιγκαπούρης Lee Hsien Loong προειδοποίησε ότι η ασθένεια θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα σε ύφεση.

Πόσο μακριά αυτό θα εξαπλωθεί και πόσο κακό θα είναι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να προβλεφθεί. Δεν είναι σαφές πόσο θα εφαρμοστούν τα μέτρα απομόνωσης και απομόνωσης ή αν θα είναι απαραίτητα καθόλου.

Αλλά η Ιταλία δεν είναι πολύ μακριά και όλο και πιο κοντά.

Ξεχάστε όλα τα άλλα πολιτικά ζητήματα και τι άλλο συμβαίνει, είναι σημαντικό να λάβετε προφυλάξεις για να διασφαλίσετε ότι η κοινωνία σύντομα θα σταματήσει. Ας είμαστε προετοιμασμένοι για τα πάντα, από οικονομική άποψη. Το Covid-19 είναι ο μαύρος κύκνος που κανείς δεν περίμενε.

State of Emergency Declared In Italy: Food Market Shelves Cleared Out At Many Locations

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – ΕΛΛΑΔΑ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΓΗΠΕΔΑ, ΘΕΑΤΡΑ ΚΑΙ ΜΜΜ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ

Tην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
Όπως είπε ο κ. Πέτσας ο κορωνοϊός εξακολουθεί να παραμένει μια ήπια νόσος όμως η κυβέρνηση έκρινε απαραίτητο να προχωρήσει στην έκδοση ΠΝΠ με μέτρα πρόληψης, υγειονομικής παρακολούθησης και αποτροπής της εξάπλωσης της νόσου. «Πτυχές του σχεδίου για τον κορωνοϊό θα εξελίσσονται ανάλογα με τις διεθνείς εξελίξεις», σημείωσε ο κ. Πέτσας και διευκρίνισε ότι πρόκειται για δυναμικό μέτρο προκειμένου η χώρα να είναι έτοιμη για το χειρότερο σενάριο, χωρίς, όμως αυτό να σημαίνει ότι θα ενεργοποιηθούν όλα τα μέτρα. «Χρειάζεται ψυχραιμία και όχι πανικός» κατέληξε ο κ. Πέτσας.
«Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον ΠΟΥ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και όλα τα μέτρα που λαμβάνουμε είναι σε συνεννόηση με τους διεθνείς οργανισμούς», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Όπως γνωρίζετε, λαμβάνονται μέτρα για την πρόληψη, ενώ ταυτόχρονα εντείνεται η προετοιμασία για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κρουσμάτων και των γενικότερων συνεπειών που αυτά μπορεί να συνεπάγονται.
Στην κατεύθυνση αυτή, το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε επιφυλακή και ήδη έχει προχωρήσει σε σειρά μέτρων. Έχουν οριστεί 13 νοσοκομεία αναφοράς, ενώ σε ετοιμότητα είναι όλα τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, ο ΕΟΔΥ, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και ειδικών επιστημόνων.
Στο πλαίσιο του συντονισμού για την πρόληψη, αλλά και την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού, έγινε χθες έκτακτη σύσκεψη υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή, πέραν του Υπουργού Υγείας, συναρμόδιων Υπουργών. Συνεδρίασε επίσης η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων-λοιμωξιολόγων. Όπως επισημάνθηκε από τον καθηγητή Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας κ. Σωτήρη Τσιόδρα, ο κορονοϊός, με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, εξακολουθεί να παραμένει μια ήπια νόσος.
Τόσο η διυπουργική Επιτροπή, όσο και η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων-λοιμωξιολόγων, αποφάσισαν ότι απαιτείται αυξημένη ευαισθητοποίηση του κοινού. Σε συνέχεια της χθεσινής σύσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό προχωρούμε στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τη λήψη μέτρων αποφυγής και τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊου.
Περιλαμβάνει πέντε βασικά άρθρα:
Το πρώτο άρθρο αφορά στα μέτρα πρόληψης, υγειονομικής παρακολούθησης και περιορισμού της διάδοσης της νόσου.
Μεταξύ άλλων στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται:
– Η επιβολή προληπτικών ελέγχων σε σημεία εισόδου και εξόδου από τη χώρα μέσω αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών, ή και οδικών συνδέσεων με χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου.
– Ο προσωρινός περιορισμός, εν όλω ή εν μέρει, των αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών, ή και οδικών συνδέσεων με χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου.
– Η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, χώρων θρησκευτικής λατρείας, θεάτρων, κινηματογράφων, χώρων αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επιχειρήσεων, δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών, καθώς και γενικά περίκλειστων χώρων συνάθροισης κοινού.
– Ο περιορισμός της κυκλοφορίας μέσων μεταφοράς.
Το δεύτερο άρθρο αφορά ζητήματα προσωπικού για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορονοϊού. Μεταξύ άλλων στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται:
Η δυνατότητα μετακίνησης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και προσωπικού του ΕΚΑΒ.
Η δυνατότητα πρόσληψης, κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων, υγειονομικού, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Το τρίτο άρθρο αφορά σε ζητήματα δημοσίων συμβάσεων και ειδικότερα στην απευθείας αγορά, κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων, υγειονομικού υλικού, ατομικών μέτρων προστασίας και φαρμάκων.
Το τέταρτο άρθρο αφορά σε ζητήματα αναγκαστικής διάθεσης στο Δημόσιο, κλινών ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών, κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ξενοδοχείων, ιδιωτικών χώρων παροχής υπηρεσιών στέγασης, άλλων δημόσιων ιδιοκτησιών ή ιδιοκτησιών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

Πηγή: hellas.now

Dangerous Games: US NUKES Russia In ‘Mini Exercise’ Attended by Pentagon Chief

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *