ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ

5/5 (6)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η επίσκεψη του στρατηγού Χαφτάρ στην Αθήνα πήρε μεγάλη δημοσιότητα στα τουρκικά ΜΜΕ, μέσα σε ένα κλίμα αυξανόμενης έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Κύριο χαρακτηριστικό ήταν η ειρωνεία για την Αθήνα που μετά τον αποκλεισμό της από το Βερολίνο προσπαθεί να βρει κάποια διέξοδο, αλλά και οι απειλές ότι συνεργαζόμαστε με ένα παράνομο και επικίνδυνο ηγέτη.

Εντωμεταξύ στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή, καθώς δεν ήταν επίσημη η επίσκεψη, και διήρκησε 40 λεπτά, ο Χ.Χαφτάρ επίσης ενημέρωσε τον Ελληνα πρωθυπουργό για την κατάσταση στην Λιβύη και για τις επιδιώξεις του ενόψει της Διάσκεψης του Βερολίνου.

Ο κ. Χαφτάρ ανέπτυξε αναλυτικά τον αντιπαραγωγικό ρόλο που διαδραματίζουν οι έξωθεν παρεμβάσεις στην χώρα του, στο στρατιωτικό αλλά και στο πολιτικό επίπεδο. Εκτίμησε ότι ο λιβυκός λαός θα πρέπει να αφεθεί να αποφασίσει για το μέλλον του μέσω μιας πανεθνικής συνέλευσης, χωρίς αποκλεισμός.

Ο κ. Χαφτάρ κατήγγειλε ειδικότερα τον αρνητικό παρεμβατικό ρόλο της Τουρκίας και δήλωσε ότι αμφότερα τα μνημόνια Σάρατζ – Τουρκίας είναι άκυρα, επειδή αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο αλλά και επειδή έχουν υπογραφεί από κυβέρνηση που δεν έχει την προς τούτο νομιμοποίηση.

Αυτός καλά τα λέει εμείς όμως παραμένουμε κολλημένοι στην ευρωπαϊκή μας αυταπάτη

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *