«ΕΙΔΙΚΕΣ» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

5/5 (1)

ΦΟΤΟ1Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχτεί στην Τουρκία ένα τεράστιο κύκλωμα εκμετάλλευσης του προσφυγικού κύματος που ολοένα και διογκώνεται, με τζίρο πολλά εκατομμύρια δολάρια στις τσέπες των Τούρκων δουλεμπόρων και όχι μόνο.

Τελευταία, όπως αποκάλυψε η τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak, ένα από τα μεγαλύτερα παζάρια της Κωνσταντινούπολης, το παζάρι στο Aksaray, έχει μεταμορφωθώ σε παζάρι των παράνομων μεταναστών που ετοιμάζονται να περάσουν από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά.

φοτο2Στο παζάρι αυτό μπορείς να βρεις ότι χρειάζεσαι για να επιβιβαστείς σε κάποιο φουσκωτό με το οποίο ο Τούρκος δουλέμπορος,  θα σε οδηγήσει σε κάποιο ελληνικό νησί καθώς τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι στο… «καλώς ήρθατε».

Έτσι στο Άκσαράϊ βρίσκεις ειδικά σωσίβια για κάθε περίπτωση, ειδικά αδιάβροχα τζάκετ, μπότες για δύσκολες συνθήκες και ότι μπορεί να φανταστεί κανείς συχνά σε υψηλές τιμές, για κάποιο λαθρομετανάστη που θέλει να περάσει στα ελληνικά νησιά.

Οι Τούρκοι θησαυρίζουν με όλη αυτή την ανθρωποθύελλα που προωθείται προς τα δυτικά και η επιχείρηση μεταφοράς παρανόμων μεταναστών ανθεί σε σημείο να έχουν ανοίξει και «ειδικά γραφεία» γι’ αυτόν τον σκοπό.

Όσον αφορά εμάς, εμείς θα πρέπει να το… παίζουμε φιλάνθρωποι και να δεχόμαστε άνευ όρων όλον αυτόν τον ανθρώπινο όγκο που πρώτα πλήρωσε τα μαλλιά της κεφαλής τους στους Τούρκους, παρά του ότι πολλές ευρωπαικές χώρες έχουν ήδη κλείσει τις «πόρτες» τους.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

2 Σχόλια

  1. 10 Δεκ. 2015

    […] ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος http://www.nikosxeiladakis.gr […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *