ΕΔΩ ΣΚΑΒΟΥΝ ΤΟΝ… ΛΑΚΚΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ!

4.44/5 (18)

menbic_elbabΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ενώ οι Τούρκοι ενισχύουν τις δυνάμεις τους στο μέτωπο της El Bab με άρματα μάχης, οι πληροφορίες και οι φωτογραφίες που φτάνουν στο τουρκικό Γενικό Επιτελείο αναφέρουν ότι οι Κούρδοι του PYD οχυρώνουν τις γραμμές στο μέτωπο του Menbiç  και προετοιμάζονται για ανοιχτή σύγκρουση με τους Τούρκους.

pyd-munbic-te-hendek-kazmaya-basladi--8539037

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται, μετά τις δηλώσεις του Ερντογάν ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα διώξουν τους Κούρδους από το Menbiç προς ανατολικά του Ευφράτη, οι Κούρδοι άρχισαν να σκάβουν μεγάλη τάφρο πολλών χιλιομέτρων που θα ακινητοποιήσει τα τουρκικά άρματα μάχης, ενώ θα εκθέσει τους Τούρκους στα ανοιχτά πυρά των οχυρωμένων κουρδικών δυνάμεων.

Παράλληλα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, οι Αμερικανοί παρά την πρόσφατη επίσκεψη του αρχηγού της CIA στην Άγκυρα για να συντονιστούν οι κινήσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία στο μέτωπο της Συρίας, εξακολουθούν να στέλνουν όπλα και πολεμοφόδια στις κουρδικές δυνάμεις που δηλώνουν ότι το Menbiç θα γίνει ο τάφος των Τούρκων.

Η κατάσταση είναι εκρηκτική καθώς αν τελικά επιχειρήσουν οι Τούρκοι να προωθηθούν προς τα ανατολικά θα ανοίξουν τους ασκούς του Αιόλου , ενώ συγχρόνως από τα νότια οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος έχουν πλησιάσει με έντονα εχθρικές διαθέσεις τους Τούρκους σε απόσταση αναπνοής στην περιφέρεια της El Bab.

Το σίγουρο είναι πάντως πως η συνέχεια για τους Τούρκους, που κάθε μέρα που περνά μετρούν και άλλα θύματα, θα… είναι «συναρπαστική’.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *