ΕΔΩ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο… «ΤΑΦΟΣ» ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ!

4.77/5 (30)

Jno0c_1488440290_1393Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Οι τουρκικές δυνάμεις που επιχειρούν στην Συρία μαζί με τους υποστηριζόμενες δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης, έχουν κυριολεκτικά παγιδευτεί και μπλοκαριστεί στην προέλαση τους προς τα νότια, αντιμετωπίζοντας ένα πραγματικό αδιέξοδο και αδυναμία να υλοποιήσουν τις φιλοδοξίες του Ερντογάν να καταλάβουν νοτιότερα την Ράκκα.

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος προχώρησαν νότια και ανατολικά της πόλης El bab, φτάνοντας στην κουρδική περιοχή του Menbiç και ενώθηκαν με τις κουρδικές δυνάμεις που υποστηρίζονται ανοιχτά από τους Αμερικανούς και που έχουν ορκιστεί να γίνει εδώ… ο τάφος των Τούρκων!

Η κίνηση αυτή σε συνδυασμό με την επίσης αιφνίδια κίνηση των δυνάμεων του Άσαντ με τη υποστήριξη των Ρώσων να καταλάβουν την ιστορική πόλη Παλμύρα από τους Τζιχαντιστές που καταρρέουν, δημιουργεί τελείως διαφορετικά δεδομένα από αυτά που έλπιζαν πως θα βρουν οι Τούρκοι στη Συρία. Ήδη η τουρκική επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» είναι σε πλήρη αδιέξοδο, ενώ οι απώλειες των τουρκικών δυνάμεων αυξάνονται καθημερινά.

Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο εκρηκτική καθώς όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ήδη έχουν σημειωθεί οι πρώτες συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του Άσαντ και των τουρκικών στην περιοχή. Το επίμαχο είναι πως αν συνεχιστούν οι συγκρούσεις αυτές όπως προβλέπεται, θα αναγκαστούν οι Ρώσοι που στηρίζουν τον Άσαντ να πάρουν θέση κατά των Τούρκων, αλλά και οι εξοργισμένοι με την Τουρκία Ιρανοί, που… καραδοκούν να χτυπήσουν τα τουρκικά στρατεύματα.

Με λίγα λόγια… «μύλος» για την Άγκυρα!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

3 Σχόλια

  1. 3 Μαρ. 2017

    […] Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο εκρηκτική καθώς όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ήδη έχουν σημειωθεί οι πρώτες συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του Άσαντ και των τουρκικών στην περιοχή. Το επίμαχο είναι πως αν συνεχιστούν οι συγκρούσεις αυτές όπως προβλέπεται, θα αναγκαστούν οι Ρώσοι που στηρίζουν τον Άσαντ να πάρουν θέση κατά των Τούρκων, αλλά και οι εξοργισμένοι με την Τουρκία Ιρανοί, που… καραδοκούν να χτυπήσουν τα τουρκικά στρατεύματα. Με λίγα λόγια… «μύλος» για την Άγκυρα! ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγοςnikosxeiladakis.gr […]

  2. 4 Μαρ. 2017

    […] nikosxeiladakis.gr […]

  3. 6 Μαρ. 2017

    […] ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος http://www.nikosxeiladakis.gr […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *