ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΑΝ… ΤΑ ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ!

4.81/5 (27)

fft99_mf8509455Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους Τούρκους στο μέτωπο της Συρίας, όταν διαπίστωσαν ότι οι ο Κούρδοι στις πολεμικές τους επιχειρήσεις προς την Ράκκα αλλά και απέναντι στις τουρκικές δυνάμεις βόρεια της πόλης El Bab, χρησιμοποιούν ένα καινούργιο όπλο αμερικανικής προέλευσης που διακρίνεται για τις φονικές του επιδόσεις σε βάρος του αντιπάλου.

abd-ypg-ye-bu-kez-de-tank-katili-verdi--8509843

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται, το κουρδικό YPG που είναι προέκταση του ΡΚΚ στην Συρία, χρησιμοποίει στις πολεμικές του επιχειρήσεις το αμερικανικής καταγωγής αντιαρματικό, FGM-148, ένα πολύ αποτελεσματικό οπλικό σύστημα που οι ίδιοι οι Τούρκοι δεν το διαθέτουν και το θεωρούν σαν τον κύριο φονιά των τουρκικών αρμάτων μάχης.

Όπως αναφέρεται, οι Αμερικανοί έχουν προμηθεύσει τους Κούρδους με 200 κομμάτια από το αντιαρματικό FGM-148, που ήδη οι Κούρδοι το έχουν χρησιμοποιήσει στις μάχες στο μέτωπο της Συρίας εναντίον των τουρκικών δυνάμεων με πολλές απώλειες από πλευράς Τούρκων. Το αντιαρματικό αυτό ήταν μέχρι σήμερα αποκλειστικής χρήσεως από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, γι’ αυτό και η τουρκική έκπληξη που το αναγνώρισαν στους Κούρδους ήταν πολύ μεγάλη.

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες υπήρχαν υποψίες στους Τούρκους ότι το FGM-148 βρίσκονταν ήδη στα χέρια των Κούρδων από το 2012 στις πολεμικές επιχειρήσεις στην τουρκική επαρχεία Sırnak, όπου η δραστηριότητα του ΡΚΚ είναι πολύ έντονη.

Όπως ήταν επόμενο η οργή της Άγκυρας προς την αμερικανική πλευρά γι’ αυτή την πολύ δυσάρεστη εξέλιξη είναι στα…κάγκελα.

Μάλιστα!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

3 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *