Είναι αποτελεσματική η μάσκα;

5/5 (1)

Στην εποχή της koronas, επιστημονικές πληροφορίες που έρχονται σε αντίθεση με την επίσημη θέση του ΠΟΥ και άλλων υγειονομικών αρχών σβήνονται από τα μέσα ενημέρωσης και αφαιρούνται από τα κοινωνικά δίκτυα, με αποτέλεσμα η σημασία των έντυπων βιβλίων να αυξάνεται κατακόρυφα. Ευτυχώς, τα χάρτινα βιβλία στην κοινωνία μας δεν καίγονται ακόμη, ενώ τα ηλεκτρονικά χειρόγραφα καίγονται ήδη με δύναμη και πάταγο. Η δικτατορική λογοκρισία της αμήχανης επιστημονικής έρευνας, η οποία ξεκίνησε το 2019, έχει γίνει ο κανόνας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εφέτος, όπου με το πρόσχημα της «παραπληροφόρησης» φιμώνουν, γιατί δεν είναι σε θέση να αντικρούσουν τα επιχειρήματα των -ανεξάρτητων από τα ταμεία των φαρμακοβιομηχανιών- επιστημόνων.

Το ίδιο συμβαίνει και στα επιστημονικά περιοδικά. Ενώ στο παρελθόν αναφέρθηκαν σπάνια οι δυσάρεστες μελέτες, πρόσφατα επιστημονικά περιοδικά θυμούνται όλο και περισσότερες τέτοιες μελέτες εάν προκαλούν κύμα δυσαρέσκειας στα κοινωνικά μέσα. Η λογοκρισία στην επιστήμη, φυσικά, δεν είναι ένα νέο φαινόμενο, αλλά τώρα, όταν η λογοκρισία διαφορετικής προσέγγισης από ανεξάρτητους επιστήμονες, περί του το covid δεν είναι καν κρυμμένη, έχει γίνει προφανές ακόμη και σε όποιους βρίσκονται μακριά από την επιστήμη.

Υπάρχουν λοιπόν, επίσημες έρευνες που λένε ότι οι χειρουργικές μάσκες με την ανάσχεση αέρα που δημιουργούν, είναι αν όχι καταστροφικές, σίγουρα προβληματικές.

Οι ιατρικές μάσκες κατασκευάζονται από πολυπροπυλένιο.

Ο όρος της πλήρους αποσύνθεσής του είναι τουλάχιστον 500 χρόνια. Το υλικό δεν εξαφανίζεται, διασπάται σε μικροπλαστικό και διεισδύει στην τροφική αλυσίδα. Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 100.000 θαλάσσια θηλαστικά και χελώνες και περισσότερα από ένα εκατομμύριο θαλάσσια πτηνά πεθαίνουν από θαλάσσιο πλαστικό ετησίως. Το θαλάσσιο πλαστικό απορροφά τις τοξίνες, γεγονός που οδηγεί σε δηλητηρίαση ζώων που θα το καταπιούν κατά λάθος.

Η αποσύνθεση του πλαστικού πραγματοποιείται σε διαφορετικούς ρυθμούς ανάλογα με την σύνθεσή του. Οι πλαστικές σακούλες αποσυντίθενται ταχύτερα – περίπου 100 χρόνια στο έδαφος. Τα προϊόντα που κατασκευάζονται από πολυπροπυλένιο και άλλους τύπους πλαστικών τροφίμων και μη τροφίμων χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο για να αποσυντεθούν. Η περίοδος της πλήρους αποσύνθεσής τους στο έδαφος είναι τουλάχιστον 500 χρόνια.

Συγκριτικά, η περίοδος αποσύνθεσης των κουτιών αλουμινίου είναι 500 χρόνια, δοχεία – 100 χρόνια, οστά – από 10 χρόνια. Ο χρόνος αποσύνθεσης του πλαστικού στο νερό αυξάνεται πολλές φορές και δεν είναι καν γνωστός ακριβώς. Οι πλαστικές σακούλες που επιπλέουν στο νερό προκαλούν μαζικό θάνατο ψαριών και πουλιών. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Κατά την διάρκεια της αποσύνθεσης, τοξικές ουσίες απελευθερώνονται από το πλαστικό στο περιβάλλον που δηλητηριάζουν το έδαφος και το νερό (στυρόλιο, φορμαλδεΰδη, φαινόλη, χλωροπρένιο, ουρεθάνη κ.λπ.).

ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΡΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ;

Οι γιατροί, οι νοσοκόμες υποφέρουν από βλάβη του δέρματος λόγω μάσκας προσώπου καθώς η korona επελαύνει. Μετά από τόσες ώρες φορώντας την το δέρμα μπορεί να σκιστεί, αυξάνοντας την πιθανότητα μόλυνσης. Οι γιατροί και οι νοσοκόμες στην πρώτη γραμμή της κρίσης του COVID-19 περνούν πολλές ώρες την ημέρα φορώντας μάσκες προσώπου και πολλά μέλη του κοινού κάνουν το ίδιο. Ωστόσο, παρόλο που οι μάσκες προσφέρουν μια κάποια προστασία, μπορεί να είναι η αιτία σημαντικής βλάβης του δέρματος με την εφίδρωση και τρίψιμο των μασκών στην μύτη.

Οι ειδικοί της περιποίησης δέρματος στο Πανεπιστήμιο του Χάντερσφιλντ προειδοποιούν για τους κινδύνους. Η καθηγήτρια Karen Ousey είναι η διευθύντρια του Πανεπιστημίου του Ινστιτούτου Ακεραιότητας του Δέρματος και Πρόληψης Λοιμώξεων και ήταν μέλος μιας ομάδας που διεξήγαγε λεπτομερή έρευνα για τη ζημιά από την πίεση που προκλήθηκε από ένα ευρύ φάσμα ιατρικών συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των μάσκες προσώπου. Τα ευρήματα και οι συστάσεις δημοσιεύθηκαν τον Φεβρουάριο.

Σε μια Ιαπωνική τυχαιοποιημένη μελέτη, οι γιατροί που φορούσαν μάσκα είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από πονοκεφάλους. Είχαν επίσης περισσότερες μέρες όπου «ένιωθαν άσχημα» [Use of surgical face masks to reduce the incidence of the common cold among health care workers in Japan: a randomized controlled trial]. «Αυτή η μελέτη υπογραμμίζει την σχετικά υψηλή συχνότητα εμφάνισης πονοκεφάλων με την χρήση της μάσκας προσώπου N95 μεταξύ των εργαζομένων στον τομέα της υγείας που εργάζονται σε περιοχές υψηλού κινδύνου. Η μικρότερη διάρκεια της φθοράς της μάσκας προσώπου μπορεί να μειώσει την συχνότητα και την σοβαρότητα αυτών των πονοκεφάλων. Πρέπει να διεξαχθούν περαιτέρω μελέτες για να επιβεβαιωθεί αυτή η παρατήρηση και να διευκρινισθούν οι μηχανισμοί στους οποίους βασίζεται αυτή η συσχέτιση.»

Σύμφωνα με μελέτη της Σιγκαπούρης, οι μάσκες αναπνευστήρες N95 προκάλεσαν πονοκεφάλους στο 37% του ιατρικού προσωπικού [Headaches and the N95 face‐mask amongst healthcare providers].

Σε μια μελέτη του 2020, οι πονοκέφαλοι εμφανίστηκαν στο 81% των ιατρών [Headaches Associated With Personal Protective Equipment – A Cross-Sectional Study Among Frontline Healthcare Workers During COVID-19].

Σε μια μελέτη του 2007, οι χειρουργοί σε μάσκα έδειξαν αυξημένο καρδιακό ρυθμό και μειωμένα επίπεδα κορεσμού οξυγόνου στο αίμα [Preliminary report on surgical mask induced deoxygenation during major surgery]. «Αποτελέσματα: Η μελέτη μας αποκάλυψε μείωση του κορεσμού οξυγόνου των αρτηριακών παλμών (SpO2) και ελαφρά αύξηση των παλμών σε σύγκριση με τις προεγχειρητικές τιμές σε όλες τις ομάδες χειρουργών. Η μείωση ήταν πιο εμφανής στους χειρουργούς ηλικίας άνω των 35 ετών. Λαμβάνοντας υπόψη τα ευρήματά μας, οι ρυθμοί παλμού της αύξησης του χειρουργού και ο SpO2 μειώνονται μετά την πρώτη ώρα. Αυτή η πρώιμη αλλαγή στο SpO2 μπορεί να οφείλεται είτε στην μάσκα προσώπου είτε στο λειτουργικό στρες. Δεδομένου ότι μια πολύ μικρή μείωση του κορεσμού σε αυτό το επίπεδο, αντανακλά μια μεγάλη μείωση του PaO2»

Σε μια Γαλλική μελέτη το 2018, το περπάτημα με μάσκα για 6 λεπτά οδήγησε σε αυξημένη αναπνοή σε υγιείς ανθρώπους [Effet du port d’un masque de soins lors d’un test de marche de six minutes chez des sujets sainsEffect of a surgical mask on six minute walking distance].

«Η χρήση της μάσκας θεραπείας δεν τροποποιεί την απόσταση που καλύπτεται κατά την διάρκεια της ΤΜ6 αλλά αυξάνει σημαντικά και κλινικά την δύσπνοια. Η δοκιμή περπατήματος έξι λεπτών (6MWT) χρησιμοποιείται τακτικά στην πνευμονολογία. Για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος διασταυρούμενης μόλυνσης, ορισμένοι ασθενείς πρέπει να φορούν χειρουργική μάσκα σε κατάσταση ηρεμίας και μερικές φορές κατά την διάρκεια της άσκησης. Μετά από τα πρώτα 6MWT για προπόνηση, έκαναν τυχαία δύο 6MWT: με ή χωρίς χειρουργική μάσκα. Καταγράφηκαν οι μεταβολές απόστασης και δύσπνοιας, καρδιακού ρυθμού και κορεσμού. Αποτελέσματα: Η απόσταση δεν τροποποιήθηκε από την μάσκα (P = 0,99). Η μεταβολή της δύσπνοιας ήταν σημαντικά υψηλότερη με την χειρουργική μάσκα (+5,6 έναντι +4,6, Ρ <0,001) και η διαφορά ήταν κλινικά σημαντική. Συμπέρασμα: Η χρήση χειρουργικής μάσκας τροποποιεί σημαντικά και κλινικά την δύσπνοια χωρίς να επηρεάζει την απόσταση με τα πόδια.»

Σε μια μελέτη CDC, περπάτημα με μάσκα για μια ώρα οδήγησε σε αυξημένο καρδιακό ρυθμό, ταχύτερη αναπνοή και αυξημένα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα [23]. Η χρήση της αναπνευστικής συσκευής N95 οδήγησε επίσης σε αύξηση της πίεσης [Effect of external airflow resistive load on postural and exercise-associated cardiovascular and pulmonary responses in pregnancy: a case control study].

Οσοι φορούσαν τη μάσκα παραπονέθηκαν για ερεθισμό του δέρματος, μυρμήγκιασμα στο δέρμα, αίσθηση θερμότητας στο πρόσωπο, συσσώρευση υγρασίας και μάσκα κολλημένη στο πρόσωπο. Σε μια άλλη μελέτη, το 12% των παιδιών και το 38% των ενηλίκων ανέφεραν δύσπνοια στην μάσκα. Ενας πιθανός λόγος για την αύξηση του αναπνευστικού ρυθμού οφείλεται στο γεγονός ότι κάποια μάσκα κολλά στο πρόσωπο, πράγμα που απαιτεί αυξημένη αναπνευστική προσπάθεια. Επιπλέον, η επίδραση των ψυχολογικών στρεσογόνων καταστάσεων (άγχος, κλειστοφοβία) στον αναπνευστικό ρυθμό ορισμένων ανθρώπων λόγω μάσκας δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι οι δυσάρεστες αισθητήριες αισθήσεις μπορούν να μετατραπούν σε συναισθηματικές αντιδράσεις, πράγμα που σημαίνει ότι δυσάρεστες αισθήσεις από την μάσκα στο πρόσωπο μπορούν να οδηγήσουν σε αίσθημα δύσπνοιας και σχετική αύξηση του αναπνευστικού ρυθμού.

Ο ΠΟΥ αναφέρει ότι η ακατάλληλη χρήση της μάσκας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μόλυνσης αντί να την μειώσει. «Στην κοινότητα, τα οφέλη από την μάσκα δεν έχουν τεκμηριωθεί, ειδικά σε ανοιχτούς χώρους, σε αντίθεση με τους κλειστούς χώρους. Παρ’ όλα αυτά, πολλά άτομα μπορεί να επιθυμούν να φορούν μάσκες στο σπίτι ή στην κοινότητα, ειδικά εάν βρίσκονται σε στενή επαφή με ένα άτομο με συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, για παράδειγμα παρέχοντας φροντίδα στα μέλη της οικογένειας. Επιπλέον, η χρήση μάσκας μπορεί να επιτρέψει σε ένα άτομο με συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη να καλύψει το στόμα και την μύτη του για να βοηθήσει στον περιορισμό αναπνευστικών σταγονιδίων, ένα μέτρο που αποτελεί μέρος της εθιμοτυπίας του βήχα. Η λανθασμένη χρήση μάσκας ωστόσο, μπορεί στην πραγματικότητα να αυξήσει τον κίνδυνο μετάδοσης, αντί να την μειώσει. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν μάσκες, αυτό το μέτρο θα πρέπει να συνδυαστεί με άλλα γενικά μέτρα που θα βοηθήσουν στην πρόληψη της μετάδοσης της γρίπης από άνθρωπο σε άνθρωπο, εκπαίδευση σχετικά με την σωστή χρήση των μασκών και εξέταση των πολιτιστικών και προσωπικών αξιών»

«Αν και χρησιμοποιούνται συχνά εναλλακτικά εμπόδια στις τυπικές ιατρικές μάσκες (π.χ. μάσκα υφασμάτων, κασκόλ, μάσκες χαρτιού, κουρέλια δεμένα πάνω από την μύτη και το στόμα), δεν υπάρχουν επαρκείς πληροφορίες σχετικά με την αποτελεσματικότητά τους. Εάν χρησιμοποιούνται τέτοιοι εναλλακτικοί φραγμοί, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο μία φορά ή, στην περίπτωση μάσκας υφασμάτων, θα πρέπει να καθαρίζονται σχολαστικά μεταξύ κάθε χρήσης (δηλ. Πλύνετε με κανονικό οικιακό απορρυπαντικό σε κανονική θερμοκρασία). Θα πρέπει να αφαιρεθούν αμέσως μετά την φροντίδα των ασθενών. Τα χέρια πρέπει να πλένονται αμέσως μετά την αφαίρεση της μάσκας.» [Advice on the use of masks in the community setting in Influenza A (H1N1) outbreaks] Adviceusemaskscommunityrevised

Συνέχεια εδώ:

https://terrapapers.com/einai-apotelesmatiki-i-maska/

Βοηθούν οι μάσκες; Κάνουν κακό οι μάσκες;

«Οι μάσκες προστασίας από τις διάφορες ασθένειες και τώρα από τον κορωνοϊό. Πολύ συζήτηση γίνεται τελευταίως γι’ αυτό το θέμα και όμως ο κόσμος είναι συγχυσμένος. Βοηθούν οι μάσκες; Κάνουν κακό οι μάσκες; Πότε θα πρέπει να βάζουμε τις μάσκες; Ποιος θα πρέπει να βάζει μάσκα; Όλα αυτά τα ερωτήματα αν και δεν έχουν απαντηθεί, φτάσαμε στο σημείο να ποινικοποιήσουμε την απουσία μάσκας. Μήπως πίσω από αυτό κρύβονται συμφέροντα αγοραπωλησίας μασκών;

Τι γελοίο να βλέπεις κάποιον στο αυτοκίνητό του, μόνος, να οδηγεί με μάσκα και γάντια! Να περπατά στην παραλία κάποιος, μόνος και σε απόσταση από άλλους, με μάσκα και γάντια. Η πωλήτρια να έχει μάσκα και γάντια για 6-8 ώρες εργασία. Ο οδηγός του λεωφορείου να είναι με μάσκα και γάντια για 5-6 ώρες συνέχεια.

Ευτυχώς που είναι και η ώρα του φαγητού και έχουμε την ευκαιρία να αφαιρέσουμε την μάσκα για λίγο.

Ως να γυροφέρνουν οι ιοί στην ατμόσφαιρα όπως τα κουνούπια και βάζουμε αντικουνουπικό.

Το θέμα με τις μάσκες έχει καταντήσει υπερβολή, γι’ αυτό θα προσπαθήσω να δώσω κάποιες εξηγήσεις, ως γιατρός.

Εάν δεν μπουν οι μάσκες εκεί που πρέπει και από αυτούς που πρέπει, με το πέρας της κρίσης του ιού, θα έχουμε σοβαρά προβλήματα υγείας του πληθυσμού, ειδικά από την χρήση της μάσκας και όχι από την μη χρήση.

Κατ’ αρχή θα πρέπει να πούμε ότι υπάρχουν διάφορα ήδη μάσκας.

Οι μάσκες που προστατεύουν αυτούς που την έχουν και οι μάσκες που προστατεύουν τους γύρω, χωρίς να προστατεύουν αυτούς που τις έχουν.

Στο χειρουργείο των 2-3 ωρών που κάνω, με την μάσκα στο πρόσωπό μου, δεν είναι για να προστατεύσει εμένα αλλά τον ασθενή μου. Αμέσως μετά το χειρουργείο τρέχω στο νιπτήρα για να πλύνω το στόμα μου από την άσχημη μυρωδιά και γεύση που έχει παραμείνει, ένεκα κακής ανταλλαγής αερίων των πνευμόνων, αλλά και δυσοσμίας από το στομάχι. Γίνεται κατανοητό από εδώ, ότι είναι αδύνατο και λάθος να υποχρεώσεις μια πωλήτρια είτε ένα οδηγό λεωφορείου να έχει μάσκα για 8 συνεχή ώρες και κάθε μέρα. Στο τέλος θα τους δημιουργηθούν αναπνευστικά προβλήματα.

Οι χειρουργικές μάσκες προστατεύουν τους γύρω.

Εμποδίζουν την εκροή πτυέλου στους γύρω.

Παραμένουν όλα στην μάσκα. Από αυτή την μάσκα όμως, μπορούν να εισχωρήσουν τα πάντα και να τα εισπνεύσει αυτός που την έχει.

Οι μάσκες με φίλτρο προστατεύουν αυτούς που τις έχουν αλλά δεν προστατεύουν τους γύρω.

Ο αέρας καθαρίζεται (φιλτράρεται) κατά την εισδοχή, αλλά ότι βγαίνει με την εκπνοή μεταφέρεται αναλλοίωτος.

Η συνεχή χρήση της μάσκας θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, καθόσον δημιουργείται μια συνεχή και σταδιακή υπο-οξυγόνωση του οργανισμού. Η διαταραχή της σωστής ανταλλαγής αερίων θα προκαλέσει την μείωση της σωστής ποσότητας οξυγόνου και συνεπώς τον χαλασμό της ζωής του ανθρώπινου οργανισμού (του ενεργειακού μεταβολισμού).

Αρα, πότε και ποιοι θα πρέπει να έχουν την μάσκα;

Οι επαγγελματίες υγείας, που έρχονται κοντά και πολλές φορές σε επαφή με τον ασθενή. Αυτοί ξέρουν φυσικά, ότι μόλις απομακρυνθούν από τον ασθενή, θα αφαιρέσουν την μάσκα και θα την αλλάξουν όταν πρέπει. Πολλές φορές οι επαγγελματίες υγείας φέρουν ταυτόχρονα και από τα δύο είδη μάσκας. Στα επαγγέλματα όπου είναι αναγκαίο να έλθουν σε κοντινή απόσταση είτε και σε επαφή με τον πελάτη, όπως είναι τα κομμωτήρια και οι αισθητικοί. Εδώ και πάλι, την μάσκα θα πρέπει να φέρει ο επαγγελματίας και όχι ο πελάτης.

Η αναγκαιότητα εξυπηρέτησης ανθρώπων μεγάλης ηλικίας ή αναπήρων. Γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, παιδιά, αδέλφια, επαγγελματίες φροντιστές. Βάλτε εσείς την μάσκα, μην την βάλετε στον ηλικιωμένο. Δεν θα τον βοηθήσει. Θα του κάνετε ζημιά.

Ο υπόλοιπος κόσμος δεν είναι αναγκαίο να φέρει μάσκα.

Ο βασικός κανόνας σε όλα τα λοιμώδη νοσήματα, είναι η διατήρηση αποστάσεων και η αποφυγή εναγκαλισμών και χειραψίας.

Το αναγκαίο πλύσιμο των χεριών και του στόματος.

Η λήψη ζεστών ροφημάτων και βιταμινών.

Η αποφυγή κακών συνηθειών όπως το κάπνισμα, τα ναρκωτικά και τα οινοπνευματώδη.

Τέλος, η άθληση θεωρείται βασικό στοιχείο στη ζωή μας, καθόσον είναι ο ιδανικότερος τρόπος να βελτιώσουμε τον μεταβολισμό και συνεπώς και την άμυνα του οργανισμού.

Το κολύμπι στην θάλασσα είναι ένα από τα καλύτερα είδη αντί-ίωσης. Το θαλασσινό νερό έχει υπερτονικό περιβάλλον, κάτι που δεν αρέσει στους ιούς. Εκπλήσσομαι για την απαγόρευση του κολυμπιού στην θάλασσα, από την πρώτη στιγμή που λήφθηκαν τα μέτρα.

Μην πανικοβάλλεστε. Η χρήση μάσκας θα πρέπει να γίνεται με σωστές ενδείξεις και με φειδώ. Αφήστε το οξυγόνο να εισέλθει στον οργανισμό σας. Κρατάτε αποστάσεις και δεν χρειάζεται να φτύνει ο ένας στα μούτρα του άλλου. Είμαστε χώρα με ήλιο. Απολαύστε τον. Ο ιός θα φύγει όπως και τόσοι άλλοι στο παρελθόν».

@Δρ. Σπύρου Μιχάλης. Νευροχειρουργός. MD, PhD.


https://terrapapers.com/voithoyn-oi-maskes-kanoyn-kako-oi-maskes/

Η μάσκα ως δείγμα ήττας και υποταγής

Η Μάσκα: Τὸ ἔμβλημα τῆς ἐποχῆς τοῦ κοροναϊοῦ. Δεῖγμα ἥττας καὶ ὑποταγῆς.

Εἶδα κάπου στὶς σελίδες την φωτογραφία του Γ. Παπανδρέου με μάσκα στα έδρανα της Βουλής καὶ ἡ ἀντίδρασίς μου ἦταν νὰ σχολιάσω: «Once μαλάκας, always μaλάκας».

Ὁ Χρῆστος ὅμως μοῦ ἀπάντησε: «καθόλου μαλάκας δεν είναι σε πληροφορώ καλλιεργώντας τόσα χρόνια το προφίλ του ραν ταν πλαν μας έχει δημιουργήσει την εντύπωση ότι είναι χαμηλής διανοητικής ικανότητας για να τον λυπόμαστε ενώ το 2010 μια χαρά την έκανε την δουλειά και δεν εννοώ το μνημόνιο, εννοώ τον αγωγό που ακύρωσε».

Ἐξηγῶ λοιπὸν τί συμβαίνει;

Ἐπειδὴ δὲν ἔχω λόγο οὔτε καὶ συμμετοχή στὴν πολιτεία, μεταχειρίζομαι τὴν τακτικὴ τῆς διακωμωδήσεως. Ὅταν δὲν ἔχω ἄλλο τρόπο ἀντιδράσεως καταφεύγω σὲ αὐτόν μὲ τὴν ἐλπίδα ὅτι θὰ διεγείρω τὸ νευρικό σύστημα τῶν συμπολιτῶν μου μὲ ἐπιδίωξη τὴν κατάργηση αὐτῶν τῶν ἀνθρώπων καὶ τοῦ πολιτικοῦ συστήματος ποὺ ὑποθάλπει τὰ ἐν λόγῳ σκουλήκια.

Ἐσὺ Χρῆστο ἀπὸ τὴν ἄλλη, ὄντας παρομοίως ἀδύναμος, ὅπως ἄλλωστε καὶ ὅλοι οἱ ἄλλοι νὰ ἀντιδράσῃς σὲ αὐτὴν τὴν κοινοβουλευτικὴ δικτατορία ποὺ ὀνομάζουν γιὰ τὸ εὔηχον: «δημοκρατία», προσπαθεῖς νὰ μετατοπίσῃς τὸ ἑστιακὸ κέντρο ἀπὸ τὸ συγκεκριμένο ἄτομο μεταθέτοντας τὴν εὐθύνη – συμπεριλαμβάνοντας καὶ ἑαυτοὺς μας εὐγενικῷ τῷ τρόπῳ – σὲ ἐκείνους ποὺ εἶναι οἱ πραγματικοὶ ὑπεύθυνοι. Αὐτοὶ δὲν εἶναι ἄλλοι ἀπὸ ἐκείνους ποὺ ἔκαναν δυνατὴ τὴν παρουσία αὐτοῦ τοῦ ἐλεεινοῦ στὴν διακυβέρνηση τῆς χώρας, δηλαδὴ τοὺς ψηφοφόρους. Λοιπὸν συμφωνοῦμε ἐπὶ τῆς οὐσίας.

Πρόσεξε ὅμως πῶς ἔχουν τὰ πράγματα: αὐτὸ ποὺ ἀπομένει σὰν αἴσθηση ἀπὸ τὴν διαδικασία ἐπικοινωνίας ποὺ εἴχαμε μεταξύ μας εἶναι ὅτι ἐμεῖς πρέπει νὰ θεωρούμεθα ὑπεύθυνοι διότι ἀφοῦ ὑποτίθεται ἀντιλαμβανόμαστε καλύτερα, ἔπρεπε νὰ κάνουμε κάτι γιὰ νὰ εἶχε ἀποφευχθῇ αὐτὴ ἡ συμφορά. Ἂν κι αὐτὸ ἔχει μία σωστὴ κοινωνικὴ βάση διότι προστατεύει τὸ σύνολο, ἐνέχει στοιχεῖα αὐτοτιμωρίας τὰ ὁποῖα ἔχουν προέλθει ἀπὸ τὸν τρόπο μὲ τὸν ὁποῖο ἔχει δομηθεῖ ὁ χαρακτῆρας μας ἀπὸ τὴν παιδική μας ἡλικία. Ἀπὸ πολὺ μικροὺς μᾶς μάθαιναν ὅτι εἴμαστε ἁμαρτωλοί, συνεπῶς πρέπει νὰ κάνουμε κάτι γιὰ νὰ ἐξιλεωθοῦμε. Αυτό είναι το παραμύθι της ἐξορίας τοῦ Ἀδὰμ καὶ τῆς Εὔας ἀπὸ τὸν παράδεισο. Τὸ προπατορικὸ ἁμάρτημα του χριστιανικού δόγματος.

Κατόπιν ἦλθαν οἱ πολιτικοὶ καὶ ἄρχισαν νὰ μᾶς κουνοῦν τὸ δάκτυλο ἐπειδὴ δὲν φροντίζουμε ὅπως πρέπει καὶ ὅσο πρέπει τοὺς ἀναξιοπαθοῦντες συνανθρώπους μας, ὥστε σὲ συνέχεια μὲ τὴν ἀρχικὴ ἐνοχή, ἡ ὁποία κατοχυρώνεται μὲ τὴν γέννησή μας, νὰ συνεχίσῃ νὰ ἐπιδρᾶ ὥς ἐπιπρόσθετη ἐνοχή, ἀλλὰ αὐτὴν τὴν φορά ἡ ἐξιλέωση εἶναι πιὸ ἄμεση. Αὐτὸ ποὺ χρειάζεται εἶναι χρήματα, τὴν ἐργασία μας καὶ τὴν περιουσία μας. Σε αυτή την γραμμή ο θρασύτατος συνταγματολόγος κ. Βενιζέλος ο ἐμπνευστὴς τοῦ ΕΝΦΙΑ ὁ ὁποῖος δὲν γνωρίζει ὅτι ἡ φορολογία γίνεται στὸ «εἰσόδημα» καὶ ΟΧΙ στὴν ἰδιοκτησία

Τὸ μόνο ποὺ ἀπαιτεῖται πλέον, εἶναι ἡ καθοδήγηση αὐτῆς τῆς εὐθύνης-ἐνοχῆς τὴν ὁποία ἀναλαμβάνουν τὰ μέσα «ἐνημερώσεως» τὰ ὁποῖα καὶ εἴδαμε νὰ χρηματίζονται σὲ κοινὴ θέα, μὲ ἀναίδεια, γιὰ τὸν παράνομο ἐγκλεισμό μας μὲ τὴν κατασκευασμένη «κρίση» τοῦ κορωναϊοῦ.

Κατατρομοκράτηση τοῦ κόσμου ἀπὸ κυβερνήσεις καὶ Μέσα Μαζικῆς Ἐξαπατήσεως.

Ζητοῦν λοιπὸν τὴν ἐπιπλέον προσφορά μας γιὰ τοὺς ἀναξιοπαθοῦντες. Τὴν κρίσιμη ὅμως ἐκείνη στιγμή, οἱ περισσότεροι ἀστοχοῦν νὰ συνδέσουν τὸ γεγονός, δηλαδὴ ὅτι αὐτὸ ἀποτελεῖ εὐθύνη ἐκείνων ποὺ ἔχουμε ἐπιφορτίσει ἐμεῖς γιὰ τὸ συγκεκριμένο ἔργο καὶ ποὺ εἶναι οἱ πολιτικοί. Τότε, οἱ ἔχοντες ἄγνοια τῶν πραγμάτων, ἀλλὰ καὶ ἀνθρωπίνως ἐπιδιώκουν τὴν αὐτο-προβολή τους, ἀρχίζουν νὰ διαλαλοῦν τὴν «ἀλληλεγγύη» βρίσκοντας μία εὔκολη διέξοδο στὸ δύσκολο ἔργο τῆς πραγματώσεώς τους.

Αὐτὸ ἐπιτυγχάνεται εὔκολα, διότι τὰ θεμέλια ἔχουν τοποθετηθεῖ ἀπὸ τὴν παιδικὴ ἡλικία καὶ τώρα βρίσκουν ἕναν τρόπο νὰ «ἐξιλεωθοῦν» μέσῳ τῆς ὑποβολῆς τῆς αὐτο-τιμωρίας, νὰ θέτουν τοὺς ἑαυτοὺς τους αὐθαιρέτως ὑπόλογους γιὰ τὴν κατάσταση κάποιων ἄλλων, κάτι ποὺ τοὺς ἔχουν ὑποδείξει τὰ μέσα «ἐνημερώσεως». Ἡ διεργασία αὐτὴ βέβαια γίνεται στὸν χῶρο τοῦ ὑποσυνειδήτου καὶ δὲν περνάει μέσα ἀπὸ μηχανισμοὺς ἀνεπτυγμένης λογικῆς στὸν βαθμὸ ποὺ ἔχει ἐπιτευχθεῖ μέχρι σήμερα. Μὲ αὐτὸν τὸν τρόπο καὶ μὲ τοὺς ἑλιγμοὺς γέμισαν λαθρομετανάστες τὴν Ἑλλάδα προκαλῶντας τὴν εὐαισθησία τῶν ἐν ἀγνοίᾳ διατελούντων πολιτῶν.

Εἰσαγωγὴ δυνάμει τρομοκρατῶν αὐθαιρέτως, ἀπὸ τὶς παράνομες κυβερνήσεις τοῦ Σύριζα καὶ τῆς Νέας Δημοκρατίας, χωρὶς τὴν σύμφωνη γνώμη τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ.

Η διαχείριση τῆς μόνιμης ἐνοχῆς, καταστέλλει τὴν ἀνθρώπινη ὕπαρξη, τὴν ἐξαντλεῖ καὶ ἔτσι μπορεῖ νὰ τὴν ἐκμεταλλευτῇ καὶ νὰ τὴν χρησιμοποιήσῃ σὰν «τροφή», διότι ἀπομυζᾶ τὸ παραγόμενο ἔργο της.

Οἱ δημιουργίες τῶν θρησκειῶν πέραν τῆς δημιουργίας μίας ἀπαραίτητης βάσεως πάνω στὴν ὁποία χτίστηκαν οἱ κοινωνίες, προσέφερε δυστυχῶς καὶ τὴν γνώση τῆς χειραγωγήσεως καὶ τὴν ὁποία φυσικὰ δὲν ἄφησαν ἀνεκμετάλλευτη αὐτοὶ ποὺ συνειδητοποίησαν τὸν «πακτωλὸ» ποὺ προσέφεραν σὰν ἀναπόφευκτη συνέπεια ὅλες οἱ θρησκεῖες. Μὲ αὐτὸν τὸν τρόπο κατηύθυναν τὴν ἀνθρωπότητα σὲ πολέμους, περιπέτειες καὶ καταστροφές, ἐνῷ στὰ τελευταία χρόνια μετέφεραν ἐντέχνως τὴν δομὴ τῶν θρησκειῶν στὴν πολιτικὴ προσφέροντας ἕνα εὐκολόπεπτο πρότυπο, τὸ ὁποῖο οἱ ἄνθρωποι καλοδέχτηκαν ἐξ αἰτίας τῆς θρησκευτικῆς τους παιδείας.


https://terrapapers.com/i-maska-os-deigma-ittas-kai-ypotagis/

Η τελετουργία του «Μαζί στο σπίτι»

To «Μαζί στο σπίτι» ήταν ένα τελετουργικό σε κοινή θέα, επίδειξη ισχύος για την αληθινή ελίτ και την ατζέντα της.

Το «Μαζί στο σπίτι» ήταν μια εικονική συναυλία που φαινομενικά, διοργανώθηκε από την Lady Gaga. Αλλά ήταν κάτι πολύ περισσότερο απ’ αυτό. Ηταν αμέτρητες οι διασημότητες που επαναλάμβαναν μηχανικά και υπνωτιστικά, (κατά το αποκρυφιστικό «επικαλέσου συχνά») συγκεκριμένα μηνύματα, ενώ προωθούσαν συγκεκριμένες ελίτ οργανώσεις. Αυτό είναι το πραγματικό απόκρυφο μήνυμα του «Μαζί στο σπίτι» οι εμφυτεύσεις και τα υποσυνείδητα μιμίδια.

Ηταν λοιπόν, κάτι περισσότερο από μια «εικονική συναυλία». Ηταν τελετουργικό σε κοινή θέα κι επίδειξη επιβολής και δύναμης. Μεταδόθηκε παντού, σ’ όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς και σ’ όλες τις πλατφόρμες streaming. Αυτό το γεγονός και μόνο ήταν μια ισχυρή ένδειξη της καθαρής δύναμης ελέγχου των ανθρώπινων μαζών, πίσω από την προπαγανδιστικά στημένη συναυλία. Επιπλέον, ο κατάλογος των μαριονετών διασημοτήτων που εμφανίστηκαν κατά την διάρκεια αυτής της εκδήλωσης, ήταν απλά συγκλονιστικός για τις ανθρωπόμαζες, με πρωταγωνιστές όπως η Lady Gaga, η Billie Eilish, Taylor Swift και Celine Dion.

Φυσικά και δεν αφορούσε την μουσική, σε καμία περίπτωση. Η μουσική ήταν εκεί, σαν προκάλυμμα, για να προσελκύσει το αγελαίο ανθρώπινο ζώο. Μεταξύ των παραστάσεων, υπήρχαν συγκεκριμένα μηνύματα που προέρχονταν από τις μαριονέτες, επαναλαμβανόμενα και υπνωτιστικά. Γιατί, ας μην κοροϊδευόμαστε, η Lady Gaga ήταν το μπροστινό πρόσωπο της εκδήλωσης, αλλά δεν ήταν ο νους πίσω απ’ αυτό, ούτε κατά διάνοια, δεν διαθέτει ούτε την ικανότητα ούτε την νοημοσύνη για κάτι τέτοιο. Απλός αχυράνθρωπος είναι κι αυτή όπως όλες οι διασημότητες κάθε είδους. Ούτε να αναπνεύσουν από μόνοι τους δεν τους επιτρέπεται.

Το «Μαζί στο σπίτι» ήταν μια καλοστημένα προπαγανδιστική, μαζική εκστρατεία marketing από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και το σύνολο του συστήματος των ελίτ-αχυράνθρωπων πίσω απ’ αυτόν. Η Lady Gaga τέθηκε στην πρώτη γραμμή αυτής της εκδήλωσης, διότι το πρόσωπό της και το όνομά της πωλούν περισσότερο στις άνοες αγέλες των ανθρωπόζωων, από το πρόσωπο και το όνομα του Tedros Adhanom Ghebreyesus, που είναι ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ των φαρμακοβιομηχανιών, του Μπιλ Γέιτς, του Ροκφέλερ, του Σορος, του Μπέζος, του Μασκ ή του Μπάφετ που είναι κάποιοι από τους βασικούς ελίτ-αχυράνθρωπους παίχτες.

Ο Edward Bernays ανιψιός του Φρόιντ, θεωρήθηκε ο ιδρυτής του καταναλωτικού πολιτισμού, που σχεδιάστηκε κυρίως για να στοχεύει στην εικόνα του υποκειμένου ή και στην έλλειψή της, με σκοπό να μετατρέψει ένα «θέλω» σε μία αχρείαστη ανάγκη. Αυτή η ιδέα χρησιμοποιήθηκε πρωτίστως σε προϊόντα όπως τα τσιγάρα και η coca cola. Ο Bernays σημείωσε στο βιβλίο του Propaganda που έγραψε το 1928 πως «Η Προπαγάνδα είναι το εκτελεστικό χέρι μίας αόρατης δύναμης».

Γι’ αυτό η σκόπιμη εδραίωση των καλοπληρωμένων από τις ελίτ «Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης» μετατράπηκε σε «Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης και Προπαγάνδας» όπου επέτρεψαν σε ολόκληρο το Πολυεθνικό Εταιρικό Κατεστημένο (φαρμακευτικό, πολεμικό, μουσικό, εκπαιδευτικό, διατροφικό, θρησκευτικό, πολιτικό, αθλητικό κλπ) να συγχωνευτεί με τις κυβερνήσεις και να τις μετατρέψει σε δικά τους φερέφωνα. Πλέον τοποθετούν την δική τους Προπαγάνδα σε αυτά (ταινίες, τηλεόραση και τεχνητά δημιουργημένες ειδήσεις). Κυριολεκτικά αυτές οι διανοητικές πόρνες έχουν αναγάγει τα hoaxes και τα fake news σε προπαγανδιστική τέχνη υψηλής μορφής.

Μέσα από αυτά τα κανάλια παρά-πληροφόρησης περνούν τα μηνύματα που φέρουν το «πέπλο της αλήθειας» επειδή σε βομβαρδίζουν ταυτόχρονα από παντού. Με αυτό τον τρόπο εδραιώνεται το ψεύτικο ως αληθινό, δίνοντας ουσία στην ύπαρξη της Προπαγάνδας. Ετσι λοιπόν, για άλλη μια φορά, αμέτρητες διάσημες μαριονέτες στρατολογήθηκαν για να πουν συγκεκριμένα προπαγανδιστικά μηνύματα, επειδή είναι τα καλύτερα οχήματα για να μεταδώσουν τα μηνύματα της αληθινής ελίτ προς τις ανθρωπόμαζες.

Η προφανέστερη αλλά η πιο ύπουλη τεχνική Mind Control είναι ο έλεγχος του νου μέσα από το πανοπτικό εκπαιδευτικό σύστημα ώστε να καταφέρουν να «μορφώσουν» με φυσικό τρόπο τα παιδιά των ανθρώπων. Αυτή η τεχνική υπήρξε κεντρικός άξονας των δικτατορικών, κομμουνιστικών και φασιστικών κοινωνιών κάθε εποχής. Η Charlotte Iserbyt, με το βιβλίο της  «The Deliberate Dumbing Down of America«, αποκάλυψε τεχνικές Mind Control βαθιά ριζωμένες σε κάθε εκπαιδευτικό σύστημα του πλανήτη, αξίζει να το μελετήσεις. Μέσα από την εκπαιδευτική πλύση εγκεφάλου σε μικρή ηλικία και την κατασκευή υπηκόων στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό σύστημα, είναι εύκολο μετά να πιστεύουν οι αγέλες των ανθρωπόζωων ότι η Lady Gaga είναι τραγουδίστρια και διοργανώνει εκδηλώσεις σαν αυτή.

One World. Together at Home. Το ίδιο το λογότυπο συνοψίζει το προπαγανδιστικό μήνυμα της εκδήλωσης: Η εξουσία φυλακίζει τους ανθρώπους μέσα στα σπίτια τους. Στην κορυφή οι λέξεις «Ένας Κόσμος» και η έκκληση για μια παγκόσμια κυβέρνηση.

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *