ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΡΩΣΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΦΕΡΝΕΙ ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

4.74/5 (23)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μεγάλη ανησυχία δημιουργεί σε πολλές χώρες όπως Ισραήλ, Τουρκία, αλλά και Γερμανία, Γαλλία, η αιφνίδια εμφάνιση ρωσικών δυνάμεων στο έδαφος της Λιβύης, σε μια χώρα που μετά την ανεύθυνη ανατροπή του Καντάφι από νατοϊκές δυνάμεις και από το καθεστώς Ομπάμα, έχει επικρατήσει το χάος ενώ η χώρα έχει γίνει η πύλη εξόδου εκατοντάδων χιλιάδων παράνομων μεταναστών από όλη την Αφρική στην Ευρώπη και στην ελληνική Κρήτη.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ που ασχολούνται εκτενώς με τις εξελίξεις, από την περιοχή Sidi Barrani, στα σύνορα Αιγύπτου και Λιβύης, ρωσικές ειδικές δυνάμεις κομάντος εισρέουν στο έδαφος της Λιβύης και προωθούνται προς τα δυτικά, ανατρέποντας όλες τις εσωτερικές ισορροπίες σε αυτή την χώρα.

Σύμφωνα με τον Αιγύπτιο στρατηγό, Halife Haftar, η Αίγυπτος συνεργάζεται με τους Ρώσους στην προώθηση των ρωσικών δυνάμεων στην Λιβύη για την αποκατάσταση κάποιας τάξης στην αναρχούμενη αυτή χώρα. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε το Κάιρο, αυτές τις μέρες διεξάγονται μεγάλες κοινές αεροναυτικές ασκήσεις μεταξύ Αιγύπτου και Ρωσίας στην περιοχή.

Η ρωσική επέμβαση στην περιοχή έχει πολλαπλές διαστάσεις, η κυριότερη των οποίων είναι η ενεργειακή, καθώς στην Λιβύη όπως είναι γνωστό υπάρχουν μεγάλες ενεργειακές πηγές οι οποίες ήταν και ο κύριος λόγος για την νατοϊκή επέμβαση και την ανατροπή του Καντάφι.

Άραγε έχουμε αντιληφτεί το τι γίνεται στα νότια σύνορα μας, γιατί ήδη στην Άγκυρα μιλούν για καινούργιο νότιο γείτονα και σημαντικό παράγοντα που επηρεάζει άμεσα τις εξελίξεις στην ΑΟΖ όλων των μεσογειακών χωρών.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

4 Σχόλια

 1. Αυτά έλεγε και προειδοποιούσε ο Καντάφι αλλά όλοι τον είχαν για τρελό.
  Τελικά αποδυκνείεται ότι τα λόγια του ήταν προφητικά.

 1. 19 Μαρ. 2017

  […] ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγοςnikosxeiladakis.gr […]

 2. 20 Μαρ. 2017

  […] ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος http://www.nikosxeiladakis.gr […]

 3. 2 Δεκ. 2017

  […] ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος nikosxeiladakis.gr […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *