ΔΙΩΓΜΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ: Ο covid19 συνέλαβε τον επίσκοπο Joanikije του Niksic κι 7 ιερείς γιατί έκαναν λιτανεία με πλήθος κόσμου…

5/5 (2)

Ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος του οποίου την σύλληψη  α π έ τ ρ ε ψ α ν   οι χιλιάδες των πιστών που έχουν βγει στους δρόμους της πόλεως. Μίλησε για «τον πόλεμο (του Τζουκάνοβιτς) ΕΝΑΝΤΙΟΝ του λαού και του Αγίου Βασιλείου», είπε ότι ο Άγιος Βασίλειος αγωνίζεται ενάντια στον ιό του φασισμού και του κομμουνισμού!


Ο (διαφωνών) αστυνομικός διευθυντής του Νίκσιτς, έβγαλε ανακοίνωση για τήν επικείμενη σύλληψη του Μητροπολίτου Αμφιλόχιου και χιλιάδες κάτοικοι μαζεύτηκαν μπροστά από το Επισκοπείο φωνάζοντας «Ούστασα, Ούστασα» και καλούσαν τους αστυνομικούς να «Πετάξουν τις στολές»!


Η επιδρομή της αστυνομίας έγινε μετά από αίτημα των συντρόφων του αμερικανοκίνητου Τζουκάνοβιτς, που ζήτησαν από τη Κρατική Εισαγγελία, τις συλλήψεις των υπευθύνων για ην βάναυση παραβίαση των μέτρων της Επιτροπής στο προσκύνημα του Αγιου Βασιλείου. 

Στην συνέχεια ο Επίσκοπος Βούδας Νίκσίτς Ιωανίκειος και επτά ιερείς, πήγαν στην αστυνομία όπου συνελήφθησαν και κρατούνται με εντολή της εισαγγελίας για παραβίαση των μέτρων της εθνικής ομάδος συντονισμού κατά των λοιμωδών νοσημάτων, λόγω του συνωστισμού στον Άγιο Βασίλειο του Όστρογκ.
Προτού πάει στην αστυνομία ο Επίσκοπος, ζήτησε από τις χιλιάδες των Πιστών να παραμείνουν ήσυχοι, λέγοντας ότι κανένα άρθρο του Συντάγματος του Μαυροβουνίου δεν είχε παραβιαστεί.  Το πλήθος φώναζε, «Δεν δίνουμε τον Επίσκοπο» και «βγάλτε τις στολές».


Ο Επίσκοπος Ιωανίκειος δήλωσε, ότι οι αστυνομικοί δεν ήταν ένοχοι, ότι απλά έκαναν τη δουλειά τους και ότι δεν πρέπει να κατηγορηθούν. 
«Ο εθνικός συντονιστικός φορέας για τις μολυσματικές ασθένειες του Μαυροβουνίου ζήτησε από την Κρατική Εισαγγελία να λάβει τα πιό επείγοντα νομικά μέτρα και να ασκήσει δίωξη κατά των διοργανωτών, της παράνομης και εξαιρετικά επικίνδυνης επιδημιολογικά δημοσίας συγκεντρώσεως στο Νίκσιτς». 

Ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος που δεν συνελήφθη τελικά, μιλώντας έξω από το Ναό του Αγίου Βασιλείου σε αρκετές χιλιάδες πιστών που έχουν βγει στους δρόμους της πόλεως, είπε ότι το προσκύνημα του Αγίου γίνεται 350 χρόνια, ενώ «οι σημερινοί πρίγκιπες που σκέφτονται ότι είναι αιώνιοι, είναι φευγαλέοι» και είπε ότι το φετινό προσκύνημα ήταν αφιερωμένο στην πάλη ενάντια στον ιό που δοκιμάζει τον κόσμο, καθώς επίσης ενάντια σε όλους τους ιούς που δηλητηριάζουν τους ανθρώπους, και και αναφέρθηκε «στον πόλεμο εναντίον του λαού και του Αγίου Βασιλείου». 

Ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος είπε, ότι ο Άγιος Βασίλειος αγωνίζεται ενάντια στο ιό του φασισμού και του κομμουνισμού και αναφέρθηκε ονομαστικά στους αστυνομικούς που πέταξαν τις στολές τους απόψε….

http://deltio11.blogspot.com/2020/05/blog-post_49.html

Το βράδυ συγκέντρωση πλήθους προς υποστήριξη στο συλληφθέντα επίσκοπο χτυπήθηκε από δυνάμεις καταστολής που έκαναν χρήση και δακρυγόνων…Τραυματίες, συλλήψεις

dimpenews.com

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *