Διπλάσια η θνητότητα από COVID-19 των εμβολιασμένων στη Γερμανία;-Όχι στα ταξιδιωτικά «προνόμια» των εμβολιασμένων

5/5 (3)

Ο δημοσιογράφος Μπόρις Ρέιτσεστεραποκαλύπτει στοιχεία που του δόθηκαν από το Γερμανικό Υπουργείο Υγείας μετά από ερώτημά του, σχετικά με τα ποσοστά εμβολιασμένων κατά της COVID-19 που βρέθηκαν θετικά στον ιό και νόσησαν, χρειάστηκαν νοσηλεία ή πέθαναν.

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του:

«Την περασμένη εβδομάδα και χθες, στην ομοσπονδιακή συνέντευξη Τύπου, ρώτησα τους εκπροσώπους του Υπουργείου Υγείας αν υπάρχουν στοιχεία σχετικά με το ποσοστό των εμβολιασμένων ατόμων που βρέθηκαν θετικοί στην Corona, νόσησαν με Covid 19 και πέθαναν Covid 19. Το Υπουργείο εργάζεται προφανώς και στις αργίες, διότι η απάντηση ήρθε σήμερα.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch, μετά τη χορήγηση περισσότερων από 36 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου, αναφέρθηκαν συνολικά 57.146 κρούσματα Covid-19 μεταξύ εμβολιασμένων ατόμων – δηλαδή 0,016% με βάση τις δόσεις εμβολίου (όχι εμβολιασμένων ατόμων, καθώς πολλοί έχουν ήδη λάβει δύο δόσεις εμβολίου). Το υπουργείο προφανώς μετράει όλους εκείνους που βρέθηκαν θετικοί ως «κρούσματα Covid-19». 44.059, ή το 77% αυτών, εμβολιάστηκαν μία φορά και 13.087, ή το 23%, εμβολιάστηκαν δύο φορές. Όσον αφορά τους τελευταίους, η απάντηση του υπουργείου αναφέρει: «Όσον αφορά εκείνους που εμβολιάστηκαν δύο φορές, δεν μπορεί να δηλωθεί, λόγω της συντομίας του χρόνου απάντησης, εάν η ασθένεια εμφανίστηκε 15 ημέρες μετά τον 2ο εμβολιασμό (χρόνος έναρξης της υποτιθέμενης πλήρους ανοσολογικής προστασίας από τον εμβολιασμό) και συνεπώς πρέπει να αξιολογηθεί ως εμβολιαστική αποτυχία».

Από τους 44.059 που βρέθηκαν θετικοί αφού εμβολιάστηκαν μία φορά, οι 28.270, (64%) αρρώστησαν. 4.562, (10%) χρειάστηκαν νοσηλεία και 2.045, (4,6%) πέθαναν.

Από τα 13.087 άτομα που εμβολιάστηκαν δύο φορές με θετικά αποτελέσματα των εξετάσεων, 4.999, (38%) αρρώστησαν. 1.659, (13%) χρειάστηκε να νοσηλευτούν και 662, (5,1%) πέθαναν.»


Συγκριτικά, να αναφέρουμε ότι η θνητότητα στον γενικό πληθυσμό στη Γερμανία είναι περίπου στο 2,4% (86.514 θάνατοι σε 3.615.870 κρούσματα, στις 18/5/21).

Δηλαδή, στην υποομάδα των εμβολιασμένων κατά της COVID, παρατηρείται διπλάσια σχεδόν θνητότητα (4,6%) σε όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση και υπερδιπλάσια (5,1%) σε όσους έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Τα διαθέσιμα δεδομένα είναι ελλιπή για να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα. Αποτελούν ωστόσο μια πρώτη ένδειξη και δείχνουν την κατεύθυνση προς την οποία πρέπει να κινηθεί η έρευνα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Δηλαδή, να απαντηθεί το αν και σε ποιο βαθμό αποτρέπουν τη σοβαρή νόσηση και συμβάλλουν στη μείωση των νοσηλειών και των θανάτων.

Πηγή: reitschuster.de

Μετάφραση – σχολιασμός: Μαντάτα 

 Ο Boris Reitschuster ήταν επικεφαλής του γραφείου της Μόσχας του ειδησεογραφικού περιοδικού «Focus» από το 1999 έως το 2015. Στα τέλη του 2011, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη Ρωσία μετά από μαζικές απειλές και συνέχισε να διευθύνει το γραφείο από το Βερολίνο για σχεδόν τέσσερα χρόνια. Γεννημένος στο Άουγκσμπουργκ, είναι συγγραφέας πολλών μπεστ σέλερ, μεταφραστής του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και έχει γράψει για πολλά μέσα ενημέρωσης, όπως η Washington Post, ο Guardian, η Frankfurter Allgemeine, η Wiener Zeitung και η Münchner Merkur. Είναι οικοδεσπότης εβδομαδιαίας πολιτικής εκπομπής στο ρωσόφωνο γερμανικό κανάλι OstWest-TV και διδάσκει στο Ινστιτούτο Διεθνούς Πολιτικής και Οικονομίας Haus Rissen στο Αμβούργο. Ζει στο Βερολίνο και επισκέπτεται τακτικά τη Ρωσία, την Ουκρανία και πολλά άλλα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης.

Ανώτατο Δικαστήριο της Γαλλίας: Όχι στα ταξιδιωτικά «προνόμια» των εμβολιασμένων

Ένας 83χρονος συνταξιούχος ζήτησε από τον δικαστή επειγουσών αιτήσεων του Conseil d’État να αναστείλει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς της κυβέρνησης, ώστε να μην ισχύουν πλέον για τους εμβολιασμένους. Ο δικαστής επειγουσών αιτήσεων απέρριψε το αίτημα αυτό, θεωρώντας ότι τα εμβολιασμένα άτομα θα μπορούσαν να είναι φορείς του ιού και επομένως να συμβάλλουν στην εξάπλωσή του.
Στις 19 Μαρτίου, ο Γάλλος πρωθυπουργός αποφάσισε να περιορίσει τα ταξίδια στα 19 διαμερίσματα όπου η υγειονομική κατάσταση ήταν πιο κρίσιμη.

Ο προσφεύγων, ο οποίος κατοικεί σε ένα από τα εν λόγω διαμερίσματα και έχει εμβολιαστεί, ισχυρίστηκε ότι αυτό παραβίαζε την ελευθερία κυκλοφορίας του. Ζήτησε από τον δικαστή επειγουσών προσφυγών να αναστείλει τους περιορισμούς αυτούς για κάθε άτομο που είχε εμβολιαστεί κατά του Covid-19. Ο συνταξιούχος θεώρησε ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας και τα μέτρα εγκλεισμού δεν ήταν πλέον αναγκαία και κατάλληλα για τα εμβολιασμένα άτομα.

Ο δικαστής επεσήμανε ότι η εξάπλωση του ιού είχε επιδεινωθεί σημαντικά σε όλη τη χώρα, θέτοντας τα νοσοκομεία υπό σοβαρή πίεση με αποτέλεσμα να εφαρμόζονται γενικοί περιορισμοί σε όλη τη χώρα.

Αν και ο εμβολιασμός παρέχει αποτελεσματική προστασία, ο δικαστής επειγουσών αιτήσεων σημείωσε ότι τα εμβολιασμένα άτομα μπορεί να εξακολουθούν να είναι φορείς του ιού και να συμβάλλουν στην εξάπλωσή του, σε ποσοστά που δεν είναι ακόμη γνωστά. Η άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών θα μπορούσε επομένως να αυξήσει τον κίνδυνο μόλυνσης, ιδίως μεταξύ των ευάλωτων ατόμων που στην πλειοψηφία τους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Για τους λόγους αυτούς, οι ισχύοντες ταξιδιωτικοί περιορισμοί, ακόμη και για τα εμβολιασμένα άτομα, δεν φαίνονται δυσανάλογοι. Στη βάση αυτή, ο δικαστής επειγουσών προσφυγών του Conseil d’État απέρριψε την αίτηση του προσφεύγοντος.

Πηγή: conseil-etat.fr

https://mandataapoekso.blogspot.com/2021/05/blog-post_17.html

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *