ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑΤΙ… ΠΑΡΕΣΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ HDP ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ

1434791306247Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την πρωτοφανή είδηση ότι ο εισαγγελίας της Σμύρνης διάταξε ανάκριση γιατί στην προεκλογική συγκέντρωση που έκανε το φιλοκουρδικό κόμμα HDP σε κεντρική πλατεία της Σμύρνης παρέστηκε και μίλησε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Σύριζα, Γιάννης Μπούρνους, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHP, προκαλώντας μεγάλη αίσθηση στα τουρκικά ΜΜΕ.

maxresdefaultΌπως αναφέρεται, ο γενικός εισαγγελέας της Σμύρνης διέταξε διοικητική ανάκριση γιατί στην μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποίησε στις 23 Μαΐου το φιλοκουρδικό κόμμα HDP στην πλατεία Alsancak Gündoğdu Meydan της Σμύρνης, παρέστηκε και μίλησε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Σύριζα, Γιάννης Μπούρνους.

Να σημειώσουμε ότι στην συγκέντρωση αυτή είχε προσκληθεί να παραστεί ο ίδιος ο πρόεδρος τους Σύριζα και πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ Τσίπρας, αλλά λόγω βεβαρυμμένου προγράμματος αποφασίστηκε να εκπροσωπήσει τον Σύριζα ο Γιάννης Μπούρνους, ο οποίος απεύθυνε μήνυμα φιλίας και ειρήνης για τις δυο πλευρές του Αιγαίου. Ο εισαγγελέας της Σμύρνης αντιδρώντας σε αυτό το γεγονός κάλεσε σε πρώτη φάση των ανακρίσεων τον πρόεδρο του φιλοκουρδικού κόμματος στην περιοχή της Σμύρνης, Cavit Uğur.

Όπως ήταν επόμενο το φιλοκουρδικό κόμμα εξέδωσε επικριτική ανακοίνωση στην απόφαση του γενικού εισαγγελέα της Σμύρνης να διατάξει ανάκριση γιατί παρέστηκε στην συγκέντρωση του το μέλος του Σύριζα Γιάννης Μπούρνους, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος στην περιοχή της Σμύρνης, Cavit Uğur, κατέκρινε την απόφαση αυτή και τόνισε πως η πρόσκληση έγινε στα πλαίσια του κλίματος φιλίας και ειρήνης μεταξύ των δυο λαών που θέλει να προωθήσει το φιλοκουρδικό κόμμα HDP.

Φαίνεται όμως πως αυτά δεν περνούν στον εισαγγελέα Σμύρνης που εκπροσωπεί και το τουρκικό καθεστώς, με αποτέλεσμα αυτή την πρωτοφανή απόφαση του. Έτσι αντιλαμβάνονται κάποιοι κρατούντες στην Τουρκία την ελληνοτουρκική φιλία!

Και εις ανώτερα!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *