ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΖΕΣ

justice_41

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Όταν λες αλήθειες που έχουν σχέση με τα κοινωνικοπολιτικά θέματα αυτά συχνά προκαλούν και διεγείρουν εξεγέρσεις Κάποιοι καλλιτέχνες θέλοντας να ξεσηκώσουν τους λαούς για τις κοινωνικές αδικίες, καταγγέλλουν με τον δικό τους τρόπο αυτές τις αδικίες σε τόσο έντονο και σαφή τρόπο στις εικόνες τους.

Αυτός ο καλλιτέχνης μας δείχνει με τις σατιρικές εικονογραφήσεις του, για παράδειγμα, πως πολιτικοί ηγέτες ασχολούνται με τη δικαιοσύνη σε όλο τον κόσμο.

Η επιθυμία για αλλαγή είναι σαν ηφαίστειο που δεν θέλει πολύ για να εκραγεί με ανεξέλεγκτες συνέπειες. Η κατάσταση αυτή είναι εδώ και αρκετό καιρό αλλά από την αρχή της εποχής του Διαδικτύου και τις φαινομενικά ατελείωτες δυνατότητες για τους ανθρώπους να εκφράσουν τη γνώμη τους, κάτι εντελώς νέο έχει αρχίσει και δημιουργείται.

Ακτιβιστές αλληλοβοηθιούνται όλο και περισσότερο με την τέχνη ως μέσο απεικόνισης, να προβάλλουν αλήθειες από την σκληρή πραγματικότητα. Εικονογραφήσεις όπως αυτές που έχουμε βάλει μαζί στην παρακάτω γκαλερί για σας, είναι ανατρεπτικές και προκαλούν σύγχυση, διεγείρουν διαφορετικά συναισθήματα μέσα μας.

Για το λόγο αυτό, τα παρακάτω σκίτσα τα οποία ο καλλιτέχνης Gunduz Agayev έχει καταρτίσει παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Έχουν σκοπό να κάνουν τις μάζες να συνειδητοποιηθούν και τελικά να ξύπνησουν.

Ο Agayev έχει δημιουργήσει και κατά το παρελθόν αρκετές σειρές με εικόνες. Αυτές περιλαμβάνουν συλλογές όπως: » Το Ιερο Selfie», «Παγκόσμια Αστυνομία» και «Μονο Δικτάτορες».

Η τελευταία σειρά του, ασχολείται με το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε σχέση με την κρατική δικαιοσύνη. Απεικονίζει με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο την Femida Justitia ή αλλιώς την ελληνική θεά Θέμις ως σύμβολο της αρχής της δικαιοσύνης σε διάφορες χώρες.

Αμφιλεγόμενα, συγκλονιστικά και κάπως σκληρά : Έτσι ο Agayev απεικονίζει στα παρακάτω σκίτσα την διαχείριση της δικαιοσύνης σε διάφορες μορφές σε όλο τον κόσμο.

Σημείωση: Ενδέχεται οι απόψεις ορισμένων σκίτσων να μην συμπίπτουν με τις απόψεις των συγγραφέων.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

justice_21

ΙΡΑΝ

justice_31

ΕΛΛΑΔΑ

justice_41

ΚΙΝΑ

justice_51

ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

justice_61

ΣΥΡΙΑ

justice_71

ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

justice_81

ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

justice_91

ΤΟΥΡΚΙΑ

justice_101

ΒΡΑΖΙΛΙΑ

justice_111

ΓΑΛΛΙΑ

justice_121

ΑΖΕΡΜΠΑΙΣΤΑΝ

justice_131

ΡΩΣΙΑ

justice_11

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

orthodox-selfie

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

katholic-selfie

 

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *