ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΥ: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ-Η ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ ΩΣ ΛΥΣΗ-ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΟ ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ 10.000 ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ(Βίντεο)

5/5 (4)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Ο διευθυντής της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας είπε ότι ο κόσμος δεν θα επιστρέψει στον τρόπο που ήταν πριν από τον κορωναϊό, ακόμη και αν βρεθεί ένα εμβόλιο για την καταπολέμηση της πανδημίας.
Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus έκανε τα σχόλια σε ενημέρωση των ΜΜΕ την Παρασκευή. Σημείωσε ότι αρκετές χώρες είχαν δει περιπτώσεις να πέφτουν μόνο για να δουν ένα δεύτερο κύμα χτύπησε μήνες αργότερα.

«Η πρόοδος δεν σημαίνει νίκη», είπε ο Τένδρο.
«Ακόμα κι αν έχουμε εμβόλιο, δεν θα τερματίσει μόνη της την πανδημία. Πρέπει όλοι να μάθουμε να διαχειριζόμαστε και να ελέγχουμε αυτόν τον ιό χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που έχουμε τώρα και να κάνουμε τις προσαρμογές στην καθημερινή μας ζωή που απαιτούνται για να διατηρούμε τον εαυτό μας και τον άλλον ασφαλή », συνέχισε αργότερα στην ομιλία του.
«Οι κλειδαριές δεν είναι μια μακροπρόθεσμη λύση».

«Οι αποκαλούμενες κλειδαριές επέτρεψαν σε πολλές χώρες να καταστέλλουν τη μετάδοση και να αφαιρέσουν την πίεση από τα συστήματα υγείας τους», δήλωσε ο Τέντρος.
«Αλλά οι κλειδαριές δεν είναι μακροπρόθεσμη λύση για καμία χώρα. Δεν χρειάζεται να επιλέξουμε ανάμεσα σε ζωές και μέσα διαβίωσης ή μεταξύ υγείας και οικονομίας. Αυτή είναι μια λανθασμένη επιλογή. Αντιθέτως, η πανδημία είναι μια υπενθύμιση ότι η υγεία και η οικονομία είναι αδιαχώριστες », συνέχισε.

«Ο ΠΟΥ έχει δεσμευτεί να συνεργαστεί με όλες τις χώρες για να προχωρήσει σε ένα νέο στάδιο ανοίγματος με ασφάλεια τις οικονομίες, τις κοινωνίες, τα σχολεία και τις επιχειρήσεις τους. Για να γίνει αυτό, κάθε άτομο πρέπει να συμμετέχει.
«Κάθε άτομο μπορεί να κάνει τη διαφορά. Κάθε άτομο, οικογένεια, κοινότητα και έθνος πρέπει να λαμβάνει τις δικές του αποφάσεις με βάση το επίπεδο κινδύνου όπου ζουν », πρόσθεσε.
Κλιματική αλλαγή [ φυσικά!]
Ο Tedros εξήγησε ότι οι τοπικές κυβερνήσεις μπορούν να εκτιμήσουν καλύτερα τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν και ποια μέτρα για τον μετριασμό της εξάπλωσης του κοροναϊού.

«Ταυτόχρονα, δεν μπορούμε, δεν μπορούμε, να επιστρέψουμε στον τρόπο που ήταν τα πράγματα», συνέχισε.
«Σε όλη την ιστορία, τα κρούσματα και οι πανδημίες έχουν αλλάξει οικονομίες και κοινωνίες, αυτό δεν θα είναι διαφορετικό», πρόσθεσε ο Tedros.
«Ειδικότερα, η πανδημία έδωσε νέα ώθηση στην ανάγκη επιτάχυνσης των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής», είπε. «Η πανδημία μας έδωσε μια ματιά στον κόσμο μας όπως θα μπορούσε να είναι, καθαρότεροι ουρανοί και ποτάμια.»
Ο ΠΟΥ έχει επικριθεί για στοιχεία που αποδεικνύουν ότι συμμετείχαν στη βοήθεια της Κίνας να κρύψει τον κοροναϊό κατά τα πρώτα στάδια της πανδημίας.

Ο ίδιος ο Τέντρος κατηγορήθηκε ότι ήταν πολύ στενά συνδεδεμένος με την Κίνα, με ορισμένους επικριτές να σημειώνουν ότι η χώρα βοήθησε την άνοδο του στη διεύθυνση του ΠΟΥ.

[Εκτός από όλα αυτά, ο Tedros κατηγορείται επίσης ότι ήταν μέλος της τρομοκρατικής ομάδας του Tigray People’s Liberation Front (TPFL), στην αρχή της πολιτικής του σταδιοδρομίας, πράγμα που σημαίνει ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καθοδηγείται από έναν τρομοκράτη ].

What is the WHO? – Questions For Corbett

https://www.bitchute.com/video/CAZ9KCNDSek/

ΜΕΛΕΤΗ: ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΟ ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ 10.000 ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟ ΣΕ ΑΛΛΑ 550.000

Σταθμίστηκε με το όφελος της επιβράδυνσης της εξάπλωσης του κοροναϊού, μια νέα μελέτη ενισχύει το επιχείρημα εκείνων που ισχυρίζονται ότι όταν πρόκειται για κλειδώματα, η θεραπεία μπορεί να είναι χειρότερη από την ίδια την ασθένεια.
Η μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και δημοσιεύθηκε στο The Lancet βάζει έναν αριθμό στο ανθρώπινο κόστος του κλειδώματος όταν πρόκειται ειδικά για τα παιδιά και τα αποτελέσματα είναι απαίσια: οι θάνατοι 10.000 παιδιών ανά μήνα και σοβαρός υποσιτισμός σε άλλα 550.000.

Οι ηγέτες τεσσάρων μεγάλων διεθνών οργανισμών – συμπεριλαμβανομένης της UNICEF, του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας – ζητούν τη μείωση των περιορισμών.
«Έχοντας κλείσει τα σχολεία, διακόπτοντας τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης, δυσλειτουργώντας τα διατροφικά προγράμματα, δημιουργούμε επίσης βλάβη», δήλωσε ο Victor Aguayo, επικεφαλής του προγράμματος διατροφής της UNICEF.

Και δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα των τοπικών διακοπών λειτουργίας. Οι περιορισμοί στο λιανικό εμπόριο και στη βιομηχανία σε μια χώρα μπορούν να προκαλέσουν καταστροφή στη μέση του κόσμου από τον οποίο προέρχονται ανταλλακτικά και προϊόντα.
Ακόμα και οι χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα που διευκολύνουν τους περιορισμούς τους στη βιομηχανία εξακολουθούν να υποφέρουν επειδή δεν έχουν πουθενά να πουλήσουν τα προϊόντα τους.
Η αύξηση των θανάτων παιδιών παγκοσμίως θα αντιστρέψει την παγκόσμια πρόοδο για πρώτη φορά τις δεκαετίες.
Οι θάνατοι παιδιών κάτω των 5 ετών, κυρίως λόγω υποσιτισμού, μειώθηκαν σταθερά από το 1980, σε 5,3 εκατομμύρια το 2018.

Το έγγραφο Lancet κατηγορεί την «αύξηση του παιδικού υποσιτισμού» στην «απότομη μείωση των εισοδημάτων των νοικοκυριών, τις αλλαγές στη διαθεσιμότητα και την προσιτή τιμή των θρεπτικών τροφίμων και τις διακοπές στην υγεία, τη διατροφή και τις υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας».

Το Διεθνές Ινστιτούτο Έρευνας για την Πολιτική Τροφίμων εκτιμά ότι η πανδημία θα φέρει 140 εκατομμύρια ανθρώπους σε ακραία φτώχεια (λιγότερο από 1,90 $ / ημέρα) φέτος, και ο αριθμός των ανθρώπων σε φτωχές και αναπτυσσόμενες χώρες που αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια θα διπλασιαστεί στα 265 εκατομμύρια.
Ενώ η μελέτη Lancet δεν παρέχει ανάλυση κόστους-οφέλους για τις κλειδαριές, 10.000 θάνατοι παιδιών μόνο το μήνα, 140 εκατομμύρια που πέφτουν σε ακραία φτώχεια και 132,5 εκατομμύρια άνθρωποι που καθίστανται ανασφάλεια τροφίμων μειώνουν αναμφισβήτητα οποιοδήποτε καθαρό όφελος από αυτούς… για να το θέσουμε ήπια.

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *