ΔΕΥΤΕΡΟ ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ ΠΙΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ!

5/5 (2)

ieronymos-xoris-stavroΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Είναι θλιβερό αλλά γεγονός  ότι παρά τον πρώτο ολίσθημα ήρθε  και το δεύτερο, δηλαδή η προσπάθεια να δικαιολογήσει το αδικαιολόγητο πρώτο.

Άλλωστε δεν περιμένανε και κάτι καλύτερο από ένα τέτοιο ιεράρχη της «αγαπητικής κάμερας» που θέλει να λέγεται αρχιεπίσκοπος και «καίγεται» για να δείξει υποτίθεται την «απλότητα» του ενώπιον μουσουλμάνων αφαιρώντας τον σταυρό από πάνω του,  άσχετα αν προσβάλλει και πληγώνει βάναυσα το ελληνορθόδοξο ποίμνιο.

Απάντηση εξέδωσε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών για το Σταυρό Ιερώνυμου κατά την επίσκεψή του στους πρόσφυγες. Αναλυτικά αναφέρεται…

«Με αφορμή την αναπαραγωγή κυρίως στο διαδίκτυο της δήθεν είδησης ότι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος «επέλεξε να μη φέρει σταυρό και εγκόλπιο» στο πλαίσιο της επίσκεψης αγάπης και διανομής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες που πραγματοποίησε πρόσφατα στον Πειραιά, ώστε «να μην θίξει το θρησκευτικό συναίσθημα των μουσουλμάνων», διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

– Είναι λυπηρό και θλιβερό ταυτόχρονα να διακινούνται με τέτοια ευκολία ως ειδήσεις επικίνδυνες και νοσηρές φαντασιώσεις και εικασίες
αρρωστημένων και σκοτεινών εγκεφάλων, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τον Χριστιανισμό και την Εκκλησία μας.

– Σε τέτοιες μάλιστα τραγικές για κάθε εμπερίστατο και χειμαζόμενο
συνάνθρωπό μας περιστάσεις, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος βαθύτατα πιστεύει ότι η παρουσία του με το απλό ράσο του Ορθόδοξου κληρικού αρκεί για να δώσει ξεκάθαρη μαρτυρία Χριστού και Εκκλησίας. Η ποιμαντική, άλλωστε, του Ορθόδοξου παπά προς τον άνθρωπο που δοκιμάζεται, απαιτεί απλότητα και διάκριση και δεν πραγματοποιείται με την επίδειξη σε τόπους δυστυχίας των διακριτικών του αξιώματός του.

– Κατά τα λοιπά, όπως ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε στο πλαίσιο της
προσφώνησής του προς την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας, η σύμφωνα με την αποστολή της Εκκλησίας και τη διδασκαλία του Χριστού αρωγή προς τον εμπερίστατο πρόσφυγα συνάνθρωπό μας, ούτε καταργεί, ούτε μετακινεί στο ελάχιστο την «κόκκινη γραμμή» που είναι η πρόασπιση της εθνικής, θρησκευτικής και πολιτισμικής ταυτότητας της πατρίδας μας.»

Δεν χρειάζεται να πει κάνεις πολλά για αυτή την ανακοίνωση, (δελτίου τύπου!!!) παρά μόνο αυτό που έγραψαν πολλοί για την περίπτωση:
«Πας ουν όστις ομολογήσει εν εμοί έμπροσθεν των ανθρώπων, ομολογήσω καγώ εν αυτώ έμπροσθεν του Πατρός μου του εν ουρανοίς• Όστις δ’ αν αρνήσηταί με έμπροσθεν των ανθρώπων, αρνήσομαι αυτόν καγώ έμπροσθεν του Πατρός μου του εν ουρανοίς» (Ματθ. ι’ 32-33).

Όσον αφόρα τους χαρακτηρισμούς του περί αρρωστημένων και σκοτεινών εγκεφάλων οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τον Χριστιανισμό και την Εκκλησία… αλλοίμονο σε αυτόν τον τόπο που έχει τέτοιους… «ταραγμένους» με ένδυμα ποιμένος.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

6 Σχόλια

 1. ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜ

  Δεν είναι τόσο ανόητοι ώστε να πυροδοτήσουν μία γενική εξέγερση στην Ευρώπη.

  Η Ευρώπη όμως πρέπει επιτέλους να λάβει τα μέτρα της ξεκινώντας από τα σφάλματα των περασμένων γενεών. Με την συμβολή φυσικά του ΟΗΕ ο οποίος έχει πέσει σε σφάλματα εις βάρος των Ευρωπαϊκών λαών. Ας δούμε εν συντομία περί τίνος πρόκειτε.

  Σύμφωνα με τον δημοκρατικό τρόπο αντίληψης, ο ΟΗΕ και κατόπιν τα Εθνικά Ευρωπαϊκά Κοινοβούλια έπρεπε με τις αρμόδιες νομοθεσίες να αποτρέψουν ισλαμικούς πληθυσμούς να εισέρχονται στα Κράτη με δυτικό πολιτισμό.

  Ούτε εκείνοι με την ιδιότητα του πρόσφυγα από χώρα ισλαμική-μουσουλμανική έχουν δικαίωμα να εισέρθουν σε χώρα με δυτικό πολιτισμό.

  Ο ΟΗΕ και κάθε αρμόδιος φορέας είναι υποχρεωμένος να οδηγεί ισλαμικά-μουσουλμανικά φαινόμενα πληθυσμιακής μετακίνησης αποκλειστικά μόνο σε όμοια πολιτισμικά-πολιτιστικά περιβάλλοντα, κάθε άλλη διαχείρηση είναι αμιγώς εγκληματική, όπως λαμβάνει σήμερα χώρα, και ο βαθμός της κλίμακας εγκλήματος είναι ο ανώτερος δυνατός καθώς πρόκειτε αμιγώς και αποκλειστικά ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ.

  ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΑΛΦΑ – ΩΜΕΓΑ: Ο Δυτικός Πολιτισμός είναι αρχιτεκτονικά δομημένος στην έννοια των δύο διαστάσεων της Αρετής, της προσωπικής Αρετής και κοινωνικής Αρετής. Από τις δύο αυτές διαστάσεις της Αρετής, πηγάζει ολόκληρο το υπόλοιπο πολιτισμικό και πολιτιστικό οικοδόμημα με Αρχές, Αξίες, Ήθος, Ον, το οποίο γνωρίζουμε ως Δυτικός Πολιτισμός.

  ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΜΗ ΟΝ: Το ισλάμ όπως έχουμε την δυνατότητα να εξετάσουμε στην ενδελέχεια από την εμφάνιση του έως σήμερα, είναι αρχιτεκτονικά δομημένο αποκλειστικά μόνο σε έναν αυστηρό πρωτογονισμό μάλιστα εκ των βαρβαρότερων που έχουν εμφανιστεί στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ο άνθρωπος που γεννιέτε στο ισλάμ είναι πρωτόγονος και μάλιστα σε βαρβαρότητα πολύ πιο βάρβαρος και σε άγρια κατάσταση από τον πρωτόγονο των προϊστορικών περιόδων της ανθρωπότητας, διότι του παρέχει το δίκαιο ένα ανώτερο ον στο οποίο πιστεύει, να είναι παιδεραστής καθώς με σαφήνεια στο κοράνι γράφει πως έχει το δικαίωμα στην ολοκληρωμένη σεξουαλική πράξη μόλις κλείσει το κορίτσι το ένατο έτος της ηλικίας του, πως έχει το νόμιμο δικαίωμα στον φόνο για ιδεολογικές διαφορές, πως έχει το δικαίωμα ιδιωτικής απόδοσης δικαιοσύνης έως και της εσχάτης των ποινών, πως έχει το νόμιμο δικαίωμα πρόκλησης μόνιμων σωματικών βλαβών (ακρωτιριασμός λόγω κλοπής, κλειτοριδεκτομή κ.ά.), πως έχει το νόμιμο δικαίωμα βιασμών γυναικών που δεν ανήκουν στον ίδιο ιδεολογικό κύκλο, πως κανένας δεν έχει το δικαίωμα στην ζωή παρά μόνο όσοι ανήκουν στο ίδιο ιδεολογικό κύκλο κ.λ.π., κ.λ.π., κ.λ.π.

  Ολόκληρο το κοράνι το οποίο είναι το ισλάμ, είναι αμιγώς εγχειρίδιο ολοκληρομένης και απόλυτης κατάρτισης πρωτογονισμού. Ο ισλαμιστής-μουσουλμάνος είναι πρωτόγονος. Δεν το κρύβει και διακηρρήτει αυτό που η φύση του πρωτόγονου αποκλειστικά μόνο γνωρίζει να εκφράζει, την εξάπλωση των πρωτόγονων εξαφανίζοντας τους πολιτισμένους.

 2. Η υποκρισία είναι κοινό «προτέρημα» πολλών πολιτικάντηδων μητροπολιτών . Για να καταλάβουμε τις κινήσεις τους πρέπει να τους εξετάζουμε με την ψυχρή λογική και όχι με χριστιανικά κριτήρια ! Ο Ιερώνυμος κινούμενος από πνεύμα ανθραπαρέσκειας και αριστερού «προοδευτισμού» επέλεξε να βγάλει τον Σταυρό του Χριστού, για τον ίδιο λόγο που ο άθλιος τσίπρας έδωσε εντολή να λείπει ο Σταυρός από την Ελληνική Σημαία κατά την επίσκεψη του στην τουρκία, για τον ίδιο λόγο που το ανθρωπάριο ονόματι φίλης αποφάσισε να αφαιρέσει από την Παγκόσμια ιστορία την γενοκτονία των Μικρασιατών Πραγματικών Προσφύγων…..Και ρωτάμε, οι μουσουλμάνοι «πρόσφυγες» δεν ξέρανε σε ποιά χώρα πάνε; Δεν γνωρίζανε ότι η χώρα που πάνε είναι άκρως Χριστιανική με έμβλημα της τον Σταυρό του Χριστού; Τα πάντα ξέρανε και πολύ περισσότερα από αυτά που νομίζουμε.Απλά δεν είναι ούτε πεινασμένοι , ούτε βασανισμένοι ,ούτε κατατρεγμένοι .Είναι πολεμιστές φανατικοί του αρρωστημένου ισλάμ,χορτάτοι και από φαγητό αλλά και από μίσος για τους Χριστιανούς.
  Αν ο Ιερώνυμος ήταν πραγματικά απλός και μη ρατσιστής ούτε καν θα του πήγαινε στο μυαλό να βγάλει τον Σταυρό.Δεν ξέρει ότι η μεγαλύτερη ένδειξη ρατσισμού είναι να φέρεσαι με ιδιαίτερη,πάνω από το κανονικό,ευγένεια σε κάποιον ξένο; Αν τον βλέπεις σαν ίσο σου γιατί αλλάζεις συμπεριφορά απέναντι του; γιατί γίνεσαι καραγκιόζης ; Στούς μέν Χριστιανούς δημιουργείς οργή και αηδία, στους δε μουσουλμάνους γίνεσαι περίγελος και μικροπρεπές ανθρωπάκι. Αν θες να είσαι γιουσουφάκι μαζί με όλο τον ευρωπαικό βόθρο, που θέλει με το ζόρι να μας επιβάλει το άθλιο ισλάμ πήγαινε να κάνεις παρέα στον ομοιδεάτη σου Βαρθολομαίο.Φτάνει πιά ! σιχαθήκαμε τούς προοδευτικούς αθλιοκουλτουριάρηδες , νεοορθόδοξους , ψευτομητροπολίτες………

 3. Καλά, για τον αρχιεπίσκοπο, ο σταυρός είναι διακριτικό αξίωμα και κατά τα άλλα εμείς δεν έχουμε καμμία σχέση με τον Χριστιανισμό και αυτός έχει; Η απλότητα του κληρικού χαρακτηρίζεται από το αν φοράει σταυρό ή όχι; Το θρησκευτικό συναίσθημα των μουσουλμάνων θίγεται μόνο από τον σταυρό. Τα ράσα ή ιδιότητα ως ορθόδοξου κληρικού δεν τους θίγει; Και στο τέλος με το δικό μας θρησκευτικό συναίσθημα τι γίνεται, δεν τον νοιάζει καθόλου; Μετά φταίει ο κόσμος που οι περισσότεροι βρίζουν και περιγελούν την εκκλησία μας και την πίστη μας. Αλλά και αυτό το προφήτεψε για τους κληρικούς ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. Ο Θεός να μας λυπηθεί και να μας ελεήσει. Συγχαρητήρια σε όλους στην αρχιεπισκοπή και σε όσους στηρίζουν αυτές τις γελοιότητες.

 4. ΟΦΕΙΛΌΜΕΝΗ ΑΠΆΝΤΗΣΗ
  ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΊΣΚΟΠΟ
  1. ΕΔΩΚΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΝ ΤΟΙΣ
  ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙΣ ΤΟ ΌΝΟΜΑ ΣΟΥ
  ΚΎΡΙΕ.!!!
  Θά τό ψάλλουν καί τήν Κυριακή.
  Η κληρονομιά τού Κυρίου μας
  είναι ο Τίμιος Σταυρός.
  Γι αυτό καί θά προηγηθεί τής
  Δευτέρας Παρουσιας!
  Θά είναι δέ καί τό κριτήριο Σωτηρίας η
  απωλείας.
  Γι αυτό καί η περιφρόνηση τού Τιμίου Σταυρού συνιστά πτώση.
  Ο λόγος τού Κυρίου σαφής,πορευθέντες μαθητεύσαντες πάντα τά έθνη καί Όχι αποκρύψαντες…
  2. Τήν Κυριακή θά ψ άλλουμε ο υψωθεί εν τώ Σταυρώ εκουσίως, τή επωνύμω σου Καινή πολιτεία.
  Μέ τήν νεοεποχίτικη λογική,νά τά λογοκρίνουμε, γιά νά μήν προσβληθούν οι αλλόθρησκοι!
  Στό Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, τήν Κυριακή ,θά κατέβουν, όλοι οι κληρικοί από ο Πατριάρχης, μέ τόν Τίμιο Σταυρό,από τό Πατριαρχείο στόν Ναό τής Αναστάσεως.
  Αυτοί σέ ξένη καί εχθρική γή,ΔΕΝ ντρέπονται νά περιφέρουν τόν Τίμιο Σταυρό καί ντρέπεται στήν Ελλάδα ο προκαθήμενος?
  3. Μέ τό τίμιο βάπτισμα λαμβάνουμε ισοβίως τόν Τίμιο Σταυρό.
  Γι αυτό καί ο εικοσάχρονος Ευγένιος αρνήθηκε τήν αφαίρεση Τού.
  Αποτέλεσμα μέν μαρτυρικές θάνατος, στεφάνι δέ Αμάραντο τού μαρτυρίου! !
  ΥΓ. Όταν οι Ιουδαίοι συνέλαβαν τούς αποστόλους Πέτρο καί Ιωάννη καί τούς έκλεισαν στήν φυλακή,γιά τήν διδασκαλία τους, άγγελος Κυρίου, τούς απελευθέρωσε.
  Τί τούς είπε?
  Νά κρυφτούν?
  ΌΧΙ
  Αλλά, νά σταθούν στό μέσο τού Ναού, καί νά κηρύξουν ρήματα Ζωής.
  Αλήθεια, όταν τούς συναντήσετε, τί θά έχετε νά πείτε?

 5. Αν ήθελε να μη τους προσβάλει, ας κρέμαγε κάνα μισοφέγγαρο.
  Να πάει να διαβάσει για το μαρτύριο του Αθανασίου Διάκου, του Παπαφλέσσα και άλλων Χριστιανών ηρώων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *