ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΥΣΤΗΡΗ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

5/5 (12)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μέσα σε δυο μέρες για δεύτερη φορά η Ρωσία προειδοποίησε την Τουρκία μην τυχόν και προχωρήσει σε χρήση των τουρκικών μη επανδρωμένων που βρίσκονται στον Ουκρανικό στρατό, εναντίον των Ρωσόφιλων του Ντονμπάς.

Όπως αναφέρουν με έμφαση τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Sergey Ryabkov, επεσήμανε με σαφήνεια στην Άγκυρα άτι θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες αν γίνει χρήση των τουρκικών μη επανδρωμένων στην περίπτωση θερμής κρίσης στην ανατολική Ουκρανία, όπου το θερμόμετρο ανεβαίνει συνεχώς.

Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέϊ Λαβρώφ, που έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία να μην αναμιχτεί στην ουκρανική κρίση.

Τους Ρώσους έχει εξοργίσει κατά της Τουρκίας η δήλωση από το Κίεβο του αντιπροέδρου της Εθνικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, Yuriy Mısyagin, ότι ο ουκρανικός στρατός είναι εφοδιασμένος με τα τουρκικά Drones που έχει παραδώσει η Τουρκιά και τα έχει προωθήσει στα σύνορα με το Donbass.

Την Άγκυρα ανησυχεί επίσης, όπως επισημαίνουν τα περισσότερα τουρκικά ΜΜΕ, ότι το ΝΑΤΟ θα πιέσει την Τουρκία να στηρίξει την Ουκρανία, πίεση που όμως θα την φέρει ευθεία αντιμέτωπη με την Ρωσία με όλες τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *