ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ, ΝΑΝΕ ΚΑΛΑ ΟΙ…ΝΤΟΡΑ, ΡΟΖΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

5/5 (1)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η ελληνική πολιτική προδοσία των εθνικών μας θεμάτων ξανά προς…την δόξα τραβά

Μετά την κυρία Ντόρα, τους ΣΕΑ και Α/ΣΕΑ Α.Διακόπουλο και Θ.Ντόκο οι οποίοι ζητούν «επωφελείς συμβιβασμούς» με την Άγκυρα, έρχεται να προστεθεί και ο Υφυπουργός Εξωτερικών επί κυβερνήσεων Κώστα Σημίτη και νυν Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΥΠΕΞ Χρήστος Ροζάκης, ο οποίος μίλησε το ΚΡΗΤΗ TV και είπε πως «το Καστελόριζο είναι μακριά από την Ρόδο αλλά πολύ κοντά στην Τουρκία».

Το Καστελόριζο, (Meis), το ακριτικό αυτό ελληνικό νησί η γεωπολιτική και γεωοικονομική σημασία του οποίου είναι τεράστια καθώς συνδέεται άμεσα με την χάραξη της ελληνικής ΑΟΖ, η οποία μέσω του Καστελόριζου θα ενώνετε με την κυπριακή αποκλείοντας την Τουρκία από τα ενεργειακά κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου θεωρείται σαν ο πιο αδύναμος κρίκος της ελληνικής άμυνας και το μεγάλο δέλεαρ για ένα Ερντογάν που βυθίζεται συνεχώς σε μεγάλα προβλήματα.

Με σειρά ΝΟΤΑΜ η Αγκυρα δέσμευει συνεχώς και μονομερώς ολόκληρη την περιοχή μεταξύ της Ρόδου και Μεγίστης, (Καστελόριζο,) για ασκήσεις του τουρκικού Ναυτικού και Αεροπορίας, προκαλώντας συνεχώς μεγάλη ένταση στην ευρύτερη περιοχή.

Ουσιαστικά το ακριτικό ελληνικό νησί βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας καθώς θα είναι περικυκλωμένο από το τουρκικό ναυτικό το οποίο βάσει των σεναρίων θα εκτελεί «πονηρές» αποστολές θαλάσσιας απαγόρευσης, α/α άμυνας και διοίκησης-ελέγχου αποβατικών ενεργειών!

Η Τουρκία δέσμευει επίσης εναέριες περιοχές, εντός του ελληνικού FIR και του ΕΕΧ επίσης στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου για αεροπορικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά, ενώ δέσμευει επίσης περιοχές σε παραπλήσιο σημείο επίσης για ασκήσεις της τουρκικής Αεροπορίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι Τούρκοι δημοσιεύουν εικόνες που δείχνουν τον νησί να απέχει μόλις 6 χιλιόμετρα από τις τουρκικές ακτές προβάλλοντας την άποψη ότι… «δικαιωματικά» και φυσικά αυθαίρετα, το νησί αυτό ανήκει στην Τουρκία!

Φαίνεται όμως πως κάποιους εκεί στην Αθήνα όμως τους «γοητεύει» αυτή η ιδέα καθώς το Καστελόριζο κείται μακράν…

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *