ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

kibristaaskerlik_anatemaΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ενώ οι συνομιλίες για το Κυπριακό έχουν εισέρθει σε πολύ κρίσιμη φάση, η τουρκική πλευρά ξεκαθαρίζει τα πράγματα ότι με τίποτα δεν θα καταργηθεί η συνθήκη εγγυήσεων και ποτέ δεν θα αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα από την νήσο.

Όπως δήλωσε στα τουρκικά ΜΜΕ ο πρόεδρος της Εθνικής Τουρκοκυπριακής Συντονιστικής Επιτροπής, Yakan Cumalıoğlu, στις συνομιλίες που διεξάγονται για το Κυπριακό έχει τεθεί το θέμα ότι δεν θα αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής.

Η συμφωνία για την επίλυση του Κυπριακού, σύμφωνα με τον Yakan Cumalıoğlu, δεν μπορεί να μην περιλάβει και την εγγυήτρια δύναμη την Τουρκίαö σύμφωνα με τις συμφωνίες του Λονδίνου το 1959 και της Ζυρίχης το 1960 και συνεπώς την στρατιωτική της παρουσία στο νησί.

Αυτά για να μην υπάρχουν και καλλιεργούνται ψευδαισθήσεις για τις συνομιλίες για το Κυπριακό, την ίδια ώρα που αυξάνονται ασφυκτικά οι διεθνείς πιέσεις προς την ελληνική πλευρά.

Αν θέλουμε μια Κύπρο στο έλεος της Τουρκίας… εμπρός λοιπόν για συμφωνία.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. ΔΕΝ ΥΠΕΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ , ΤΟ 2015 ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ 25 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΥΔΕΤΕΡΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΤΗΛΕΩΡΑΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *