ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΗΣ…ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

5/5 (2)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ειλικρινά τι θα μπορούσε να συζητήσει ένας Αμερικανός πρέσβης με τον Έλληνα υπουργό Εσωτερικών, για θέματα θρησκείας και Ορθοδοξίας. Και όμως έγινε και αυτό!

Έτσι μετά τις αλλεπάλληλες περιοδείες του Αμερικανού πρέσβη σε όλη την χώρα σε μορφή επιθεώρησης μιας αποικίας, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Βλάση και η συνάντηση επεκτάθηκε και σε θέματα Ορθοδοξίας και πίστης.

Όπως αναφέρεται ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ τόνισε τη σημασία που αποδίδουν οι ΗΠΑ για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην αμερικανική πρωτοβουλία «Συμμαχία για τη Θρησκευτική Ελευθερία» και με tweet που ανάρτησε αναφέρθηκε στο «σημαντικό ρόλο του Αγίου Όρους στην ελληνική κοινωνία, αλλά και τους άρρηκτους δεσμούς με το Οικουμενικό Πατριαρχείο».

Φυσικά εκείνο που ενδιαφέρει άμεσα τους Αμερικανούς είναι το ζήτημα της σχισματικής ουκρανικής αμερικανοκίνητης εκκλησίας. Έτσι, αφού πίεσαν την ελληνική εκκλησιαστική ιεραρχία να την αναγνωρίσει παραβιάζοντας όλους τους κανόνες της Ορθοδοξίας, τώρα πιέζουν να πιέσει με την σειρά της η εκκλησιαστική ιεραρχία και άλλες εκκλησιές, κυρίως ελληνόφωνες, όπως της Κύπρου αλλά και της Αλβανίας και όχι μόνο, να αναγνωρίσουν και αυτές τους σχισματικούς.

Η Ορθοδοξία λοιπόν στην…υπηρεσία του αμερικανικού ιμπεριαλισμού προς… δόξα ιεραρχών της ελληνικής αποικίας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

2 Σχόλια

  1. Μα πρώτες οι κεφαλές της Ορθοδοξίας υποτάχθηκαν.Αν ψάχνετε για λύκους ντυμένους πρόβατα θα τους βρείτε πρωτίστως μέσα στην εκκλησία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *