ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΣΑΝ ΣΚΛΗΡΟΠΥΡΗΝΙΚΟΣ Ο ΠΙΘΑΝΟΣ ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ CIA

5/5 (4)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Με την αλλαγή της κυβέρνησης στις ΗΠΑ αναμένεται και η αλλαγή της κεφαλής της μεγάλης αμερικανικής ξυστικής υπηρεσία, της CIA, η ιστορία της οποίας είναι πολύ σκοτεινή καθώς έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για υπονομευτική ανάμειξη στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα πολλών χωρών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έρχονται από τις ΗΠΑ ο Τζον Μπάιντεν σκοπεύει σαν το πιο πιθανό να διορίσει σαν τον νέο αρχηγό της CIA τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών Αμερικανό διπλωμάτη, William Burns.

Ο William Joseph Burns γεννήθηκε το 1956. Διατέλεσε στο Carnegie International Peace Foundation και ως πρώην βοηθός υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ. Υπηρέτησε ως Πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ιορδανία μεταξύ 1998-2001, ως Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών για την Εγγύς Ανατολή μεταξύ 2001-2005, ως Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στη Ρωσική Ομοσπονδία πρεσβεύοντας τότε την ολοκληρωτική «εξουδετέρωση» της ρωσικής πυρηνικής απειλής και γι αυτό είναι πολύ γνωστός στην Μόσχα και ως Υφυπουργός Πολιτικής Ευθύνης των ΗΠΑ την περίοδο 2005-2008. Αποσύρθηκε από την ενεργό υπηρεσία το 2014 μετά από 33χρονη διπλωματική σταδιοδρομία.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *