ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΕΣ ΡΟΜΠΟΤ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ(Βίντεο)

5/5 (6)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Για πρώτη φορά μια χώρα, η Σαουδική Αραβία, αναγνώρισε πολιτικά δικαιώματα σε ένα ρομπότ. Όπως φαίνεται η γνωστή μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία «O Εξολοθρευτής» έχει αρχίσει και γίνεται πραγματικότητα. Άλλωστε είναι γνωστό πως πολλές γνωστές αμερικανικές κινηματογραφικές ταινίες έχουν γυριστεί ακριβώς για να προετοιμάσουν ψυχολογικά το κοινό να δεχτεί ό,τι ζοφερό και δαιμονικό προβάλλουν.

Όσον αφορά τη Σαουδική Αραβία, ο βασικότερος λόγος που υποχρεώθηκε για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία να κάνει αυτήν την μοντέλο-κίνηση δηλαδή να αναβιβάσει ένα ρομπότ στο επίπεδο ανθρώπινης ύπαρξης, είναι γιατί τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή οικονομικοπολιτική κρίση εξαιτίας των τιμών του πετρελαίου και αδυνατώντας να πληρώσει τους χιλιάδες υπαλλήλους, έχει γίνει υποχείριο κατά κάποιον τρόπο της ελίτ και της Νέας Τάξης.

Αυτό το πραγματικά εντυπωσιακό ανθρωποειδές ρομπότ ονομάζεται Sophia, η οποία ήρθε αεροπορικώς από το Χονγκ Κονγκ, έλαβε τη Σαουδική υπηκοότητα με πρωτοβουλία τη Future Investment Initiative, μια σημαντική επενδυτική διάσκεψη που διοργανώθηκε από το Ταμείο Δημόσιων Επενδύσεων (PIF) με στόχο την προβολή του φιλόδοξου σχεδίου του Βίου του 2030 (Vision 2030) για το μέλλον.

«Έχουμε μια μικρή ανακοίνωση. Μόλις μάθαμε, Σόφια, ελπίζω να με ακούτε, σας έχει δοθεί η πρώτη ιθαγένεια της Σαουδικής Αραβίας για ένα ρομπότ», δήλωσε ο συντονιστής της επιτροπής Andrew Ross Sorkin από το «Squawk Box» του CNBC και το NYT.

«Ευχαριστώ το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας. Νοιώθω μεγάλη τιμή και είμαι περήφανη για αυτή την μοναδική διάκριση», δήλωσε η Σοφία στο πάνελ. «Είναι ιστορικό για μένα να είμαι το πρώτο ρομπότ στον κόσμο που αναγνωρίζεται με την ιδιότητα του πολίτη».

Ο λόγος της Sophia ξεκινάει στην 1 ώρα και 20 λεπτά.

Η Σοφία είπε ότι ο στόχος της ζωής της είναι να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. «Θέλω να χρησιμοποιήσω την τεχνητή νοημοσύνη μου για να βοηθήσω τους ανθρώπους να ζήσουν μια καλύτερη ζωή, όπως το σχεδιασμό πιο έξυπνων σπιτιών, να οικοδομήσουμε καλύτερες πόλεις του μέλλοντος». Η τεχνητή νοημοσύνη της σχεδιάζεται επίσης γύρω από ανθρώπινες αξίες όπως η σοφία, η καλοσύνη και η συμπόνια. «Προσπαθώ να γίνω ένα ρομπότ με ενσυναισθηση. Αν είστε καλοί μαζί μου θα είμαι και εγώ καλή μαζί σας», λέει η ίδια.

Πριν λίγες μέρες, η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε σχέδια για την οικοδόμηση μιας πόλης 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία θα λειτουργεί με ρομποτική και ανανεώσιμες πηγές στην ακτή της Ερυθράς Θάλασσας.

Η Sophia ρωτήθηκε για το φόβο μήπως τα ρομπότ καταλάβουν τον κόσμο και η ίδια απάντησε: «Έχετε διαβάσει πάρα πολύ Elon Musk και έχετε δει πάρα πολλές ταινίες του Χόλλυγουντ. Μην ανησυχείτε, αν είστε καλοί μαζί μου θα είμαι και εγώ καλή μαζί σας» λέει τελειώνοντας.

 

 

Αποκ. 13,14        Και παρασύρει εις την πλάνην τους κατοίκους της γης με τα αγυρτικά αυτά θαύματα, δια τα οποία του εδόθη άδεια εκ μέρους του Θεού να τα κάμη, λέγων και προτρέπων τους κατοίκους της γης να κάμουν είδωλον και να θεοποιήσουν το θηρίον, τον Αντίχριστον, το οποίον καίτοι είχε λάβει την πληγήν της μαχαίρας, εν τούτοις έζησε.

Αποκ. 13,15       Και του παρεχωρήθη άδεια να δώση ζωήν στο είδωλον του θηρίου, ώστε να ομιλήση το είδωλον του θηρίου. Ακόμη δε του επετράπη να ενεργήση, ώστε να φονευθούν όσοι δεν θα ήθελαν να προσκυνήσουν το είδωλον του θηρίου.

Αποκ. 13,16       Παρασύρει δε και πείθει όλους, τους μικρούς και τους μεγάλους, τους πλουσίους και τους πτωχούς, τους ελευθέρους και τους δούλους, να προσκυνήσουν το είδωλον και να υποταχθούν στο θηρίον και να τους δώσουν ανεξάλειπτον χαραγμένην σφραγίδα στο δέξι των χέρι και εις τα μέτωπά των, όπως γίνεται με τους δούλους, (δια να διαλαλούν έτσι την ισόβιον υποταγήν των στο θηρίον).

 

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

 

 

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *