ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ Η ΓΙΟΡΤΗ ΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ…ΓΙΟΚ!

k_30000200_30agustosresimleri5Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Κάθε χρόνο γιορτάζεται στην Τουρκία στις 30 Αυγούστου με ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια η επέτειος της μεγάλης νίκης του Κεμάλ κατά των Ελλήνων στο μικρασιάτικο μέτωπο και η απαρχή της φρικτής σφαγής της Σμύρνης.

Παλαιοτέρα υπήρχαν και χαρακτηριστικές εκδηλώσεις μίσους, όπως ότι πήγαιναν στην παραλία της Σμύρνης και αφού έκοβαν καρπούζια τα πετούσαν στην θάλασσα για να αναπαραστήσουν την σφαγή των Ρωμιών και τον πνιγμό τους στα νερά της Σμύρνης, ανυπεράσπιστοι από την τουρκική θηριωδία παρά την παρουσία δεκάδων ξένων πολεμικών πλοίων που παρακολουθούσαν αδιάφορα.

Φέτος για πρώτη φορά μετά τα γνωστά γεγονότα με απόφαση του υπουργού Άμυνας, Fikri Işık, ματώνονται οι εορταστικές αυτές εκδηλώσεις καθώς η κατάσταση είναι πολύ ρευστή και ανά πάσα στιγμή δεν αποκλείεται κάθε «ενδεχόμενο», στην γενικότερη αστάθεια που έχει επικρατήσει στην Τουρκία.

fikri-isik-640x360

Σημειωτέον ότι η απόφαση αυτή προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση σε πολλούς δημοσίους παράγοντες που την εκφράζουν με μηνύματα στο διαδίχτυο και με ερωτήσεις προς το υπουργό Άμυνας της Τουρκίας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *