ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΤΑΡΙΑΝΟ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΙΚΟ AL JAZEEIRA ΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

5/5 (2)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Εντείνεται ο ψυχολογικός πόλεμος σε βάρος της Ελλάδας.

Εντυπωσιακή παρέμβαση στις διένεξη Ελλάδας και Τουρκίας κάνει το γνωστό διεθνές τηλεοπτικό κανάλι, Al Jazzera, που σημειωτέον έχει την έδρα του στο Κατάρ, που είναι το πιο φιλοτουρκικό κράτος του Περσικού Κόλπου, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά ελληνοτουρκικό πόλεμο.

Συγκεκριμένα αναφέρει «Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονται κοντά σε πολεμική σύγκρουση μετά την συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης, όπως αναφέρουν ειδικοί στο Al Jazeera. Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντόνμεζ ανακοίνωσε ότι, μόλις η συμφωνία κυρωθεί και από τις δύο πλευρές, τα τουρκικά γεωτρύπανα θα αρχίσουν να ψάχνουν για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Αν και το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό ούτε το επιβεβαιώνει, αλλά ούτε το αρνείται, όπως ανέφεραν δύο ειδικοί στο Al Jazeera, η Ελλάδα έχει στείλει ήδη ναυτικές δυνάμεις νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Αν εμφανιστεί τουρκικό τρυπάνι, τα πλοία μας θα αναλάβουν δράση εναντίον του και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένοπλη αντιπαράθεση, επειδή αυτά τα πλοία συνοδεύονται από πολεμικά σκάφη. Και φυσικά αυτό θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε πόλεμο», δήλωσε Έλληνας πρώην διπλωμάτης υπό τον όρο της ανωνυμίας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *