ΓΙΑΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ…ΙΣΛΑΜ, (βίντεο)

5/5 (5)

Πολλές φορές σε συζητήσεις με μουσουλμάνους ρωτούν πιεστικά από που αποδεικνύεται ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Θεός και κυρίως πότε ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είναι ο Θεός.

Αν προσπαθήσεις να τους πείσεις με χριστιανικές αποδείξεις. χάνεις τον καιρό σου.

Υπάρχει όμως κάτι πολύ σημαντικό που δεν μπορούν να το αρνηθούν και εκεί πραγματικά φαίνεται ξεκάθαρα πως ο Ιησούς Χριστός είναι ο Θεός και στο Ισλάμ και ο ίδιος το έχει κηρύξει.

Στο Ισλάμ και στο Κοράνι υπάρχουν για τον Θεό, (Αλλάχ), 99 ονόματα και κάθε όνομα έχει την ίδια άξια και δύναμη και υποδηλώνει τον Θεό και ένα από αυτά είναι ο Αλλάχ. Δηλαδή κάθε όνομα είναι ο Θεός.

Μέσα από τα ονόματα του Θεού στο Ισλάμ φαίνεται πως ο Θεός είναι ο Ιησούς Χριστός, όπως ο ίδιος το είχε πει.

Στο Ισλάμ το όνομα του Θεού ο είναι Αλ Ba’ith. Το όνομα του θεού είναι Resurrection. Το όνομα του Θεού είναι Ανάσταση Ο Ιησούς Χριστός είναι η Ανάσταση : «εἶπεν αὐτῇ ὁ Ἰησοῦς· εγώ εἰμι ἡ ἀνάστασις καὶ ἡ ζωή», (Κατά Ιωάννη 11:25-26)

Στο Ισλάμ το όνομα του Θεού είναι Αλ Haqq. Το όνομα του Θεού  Truth. Το όνομα του Θεού είναι αλήθεια. O Ιησούς Χριστός είναι η αλήθεια : «λέγει αὐτῷ ὁ Ἰησοῦς· ἐγώ εἰμι ἡ ὁδὸς καὶ ἡ ἀλήθεια καὶ ἡ ζωή· οὐδεὶς ἔρχεται πρὸς τὸν πατέρα εἰ μὴ δι᾿ ἐμοῦ, (Κατά Ιωάννη 14:6)

Στο Ισλάμ το όνομα του Θεού είναι Αλ Awwal Το όνομα του Θεού είναι ο Πρώτος.. Στο Ισλάμ το όνομα του Θεού είναι Αλ Akhir. Το όνομα του Θεού είναι ο Τελευταίος. Στο Ισλάμ ο Θεός είναι ο Πρώτος και Τελευταίος. Ο Ιησούς Χριστός είναι ο Πρώτος και ο Τελευταίος. Είναι το Άλφα και το Ωμέγα : «Εγώ είμαι το Άλφα και το Ωμέγα, ο πρώτος και ο τελευταίος, η αρχή και το τέλος». (Αποκάλυψη 22 : 13).

Στο Ισλάμ το όνομα του θεού ο Θεός είναι Αλ Mulk. Το όνομα του Θεού είναι Malik. Είναι ο ιδιοκτήτης όλης της κυριαρχίας, Ο Βασιλιάς των βασιλιάδων. Ο Ιησούς Χριστός είναι ο Βασιλιάς των βασιλιάδων : «Αυτοί θα πολεμήσουν με το Αρνί, αλλά το Αρνί θα τους νικήσει, επειδή είναι Κύριος κυρίων και Βασιλιάς βασιλιάδων. Το ίδιο θα κάνουν και οι καλεσμένοι και εκλεγμένοι και πιστοί που είναι μαζί του», (Αποκάλυψη 17:14).

Στο Ισλάμ το όνομα του Θεού είναι Αλ Nur. Είναι το Φως. Ο Ιησούς Χριστός είναι το Φως : «Πάλιν οὖν αὐτοῖς ὁ Ἰησοῦς ἐλάλησε λέγων· ἐγώ εἰμι τὸ φῶς τοῦ κόσμου· ὁ ἀκολουθῶν ἐμοὶ οὐ μὴ περιπατήσῃ ἐν τῇ σκοτίᾳ, ἀλλ᾿ ἕξει τὸ φῶς τῆς ζωῆς», (Κατά Ιωάννη 8: 12,)

Στο Ισλάμ το όνομα του Θεού είναι Αλ Hadi. Στο Ισλάμ το όνομα του θεού είναι ο Οδηγός είναι η Οδός. Ο Ιησούς Χριστός είναι η Οδός : «Εγώ είμαι η οδός η Αλήθεια, η Ζωή», (Κατά Ιωάννη 14 : 1-31).

Αφιερωμένο στους πραγματικούς πιστούς.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *