ΓΙΑΤΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ…«ΧΑΖΟ» ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΑΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

5/5 (2)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η κρίσιμη συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν το Σαββάτο 29/6 στην Οζάκα της Ιαπωνίας, προβλήθηκε από τον Τούρκο πρόεδρο σαν άλλος ένας διπλωματικός του θρίαμβος καθώς επιμένει ότι κατάφερε να ξεφύγει από τις αμερικανικές απειλές για αυστηρές κυρώσεις στην Τουρκία εξ αιτίας των ρωσικών πυραύλων S-400.

Η αλήθεια είναι ότι το ζήτημα δεν έχει λήξει και ότι στο εσωτερικό ήδη αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα καθώς μετά την προσωπική του ήττα στις δημοτικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης, πρώην στενοί του συνεργάτες συνασπίζονται για να τον αντιμετωπίσουν πολιτικά.

Αυτός όμως ενθαρρυμένος από τα όσα του είπε ο Ντ.Τραμπ στην κατ΄ιδίαν τους συνομιλία στο περιθώριο των G-20 στην Οσάκα και νομίζοντας (ή κάνοντας ότι νομίζει) ότι έχει ξεφύγει από αμερικανικά αντίποινα για την αγορά των S-400, εκτός του ότι κάνει τον «χαζό» λέγοντας πως περιμένει με αδημονία τα F-35 στην Τουρκία, προχώρησε και άλλο σήμερα λέγοντας πως με την… αδερφική χώρα Ρωσία «θα φτιάξουμε και πυραύλους μαζί»! Με άλλα λόγια λέει ότι θα τα πάρει όλα: Και S-400 και F-35 και καμία μορφή αντιποίνων από τις ΗΠΑ.

To Κρεμλίνο μάλιστα επιβεβαίωσε τις δηλώσεις αυτές του Τούρκου πρόεδρου στο μέρος βέβαια που αφορά τα περί συμπαραγωγής πυραύλων και άλλων συστημάτων με τη Ρωσία.

Στην πραγματικότητα τα προβλήματα του Ερντογάν παρά τον επικοινωνιακό του θρίαμβο με τον Τραμπ αναμένεται να αυξηθούν «επικίνδυνα» και προς το παρών κάνει τον χαζό για να επικρατεί στο εσωτερικό του κοινό.

Και εδώ θα πρέπει να προσέξουμε, διότι τα φιλοερντογανικά κανάλια αυτές τις μέρες αφιερώνουν ώρες ολόκληρες όχι στην συνάντηση της Οζάκα αλλά στην Κύπρο, στα ενεργειακά κοιτάσματα, και στις… ελληνικές απειλές κατά της Τουρκίας.

Μάλιστα!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *