ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ… ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΗΣ… ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΑΣ!

4.14/5 (7)

Στην σύγχρονη εποχή που ζούμε αναγκαζόμαστε να γινόμαστε όλο και πιο καχύποπτοι, καθώς δεν μπορείς να γνωρίζεις κάθε στιγμή από πού θα σε … «αναποδογυρίσουν» από ένα στην πραγματικό διαβολικό νεοταξικό σύστημα. Αν…

Σε όλους τυχαίνει να μας ζητήσουν φωτοτυπία ταυτότητας.
Το θέμα όμως δεν είναι τόσο απλό & επιφυλάσσει κινδύνους.
Ακολουθούν πιο κάτω χρήσιμες πληροφορίες που πρέπει να ξέρουμε όλοι.
Οι καταναλωτές που τους ζητείται φωτοτυπία της ταυτότητας από διάφορες ιδιωτικές εταιρείες ή από το Δημόσιο για να προστατεύονται από τυχόν πλαστογραφία της ταυτότητάς τους με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες, πρέπει να ενεργούν ως εξής:
• Αν τους ζητείται φωτοτυπία. Επάνω στην φωτοτυπία της ταυτότητας και στις δύο πλευρές να γράφουν την εταιρεία που συναλλάσσονται και την ημερομηνία πχ: «μόνο για χρήση εταιρείας τάδε, ημερομηνία…». Τα γραφόμενα να τίθενται και στις 2 όψεις της ταυτότητας.
• Αν τους ζητείται σκανάρισμα της ταυτότητας σε καμία περίπτωση δεν παραδίνουν την ταυτότητά τους για σκανάρισμα, αλλά πρέπει να ενεργούν, όπως στην παραπάνω περίπτωση, δηλαδή να φωτοτυπούν την ταυτότητά τους να γράφουν πάλι «μόνο για χρήση εταιρείας τάδε ημερομηνία…» και να παραδίδουν την φωτοτυπία με το εν λόγω κείμενο για σκανάρισμα.
Αυτές βέβαια είναι οι ελάχιστες προφυλάξεις για την ασφάλεια της συναλλαγής, αλλά απαραίτητες για τη διασφάλιση των προσωπικών μας δεδομένων, όπως αναφέρει το periergaa.gr.
Επίσης, συνιστάται οι καταναλωτές να αποφεύγουν να δίδουν τα προσωπικά τους δεδομένα «στο δρόμο» από τραπεζάκια που στήνονται για πώληση διαφόρων υπηρεσιών, π.χ καλλυντικών, απορρυπαντικών και να προτιμούν για τις αγορές τους, τα καταστήματα…

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *