«Βόμβα» Μόσιαλου: Πιστοποιητικά ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ αλλιώς…! ΕΡΤ: Απειλή όσοι αρνούνται το εμβόλιο (video)Τα δύο σενάρια για την συνέχεια και τα προβλήματα που φέρνουν

5/5 (1)

Άφωνοι…

Να προτείνει επίσημα η κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση την εφαρμογή πιστοποιητικών για εμβόλια COVID-19, ζητά ο Ηλίας Μόσιαλος σε ανάρτησή του στα social media.

Ο καθηγητής της πολιτικής της υγείας και Διευθυντή του LSE, τονίζει πως το ηλεκτρονικό σύστημα για COVID-19 θα μπορούσε να ξεκινήσει από την Ευρώπη και σε περίπτωση που αυτό συμβεί, “εάν κάποιοι δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο απλά δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν διεθνώς”.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου:

«Πιστοποιητικά εμβολιασμού COVID-19: Μια πρόταση για την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση

Πριν από μερικούς μήνες διάφοροι πρότειναν τα πιστοποιητικά ανόσιας λόγω πρώτερης λοίμωξης από τη νόσο του COVID-19 για την επανέναρξη της οικονομίας. Η ιδέα δεν υιοθετήθηκε, καλώς κατ’ εμέ. Θα υπήρχαν μεγάλοι κίνδυνοι νέοι άνθρωποι άνθρωποι να κολλήσουν σκόπιμα για να αποκτήσουν το πιστοποιητικό. Αλλά, έτσι θα εξέθεταν τους εαυτούς τους σε μεγάλους κινδύνους, γιατί όπως πλέον ξέρουμε δεν είναι απαραίτητο πως κάποιος θα περάσει ελαφρά τη νόσο ή πως δεν θα έχει μακρόβια συμπτώματα.

Δεν είναι όμως το ίδιο στην περίπτωση των εμβολιασμών, ειδικά όσον αφορά στις διεθνείς μεταφορές και στα ταξίδια. Εκεί θα μπορούσε να υλοποιηθεί ένα διεθνούς ισχύος ηλεκτρονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Υπάρχει νομική βάση για αυτό; Σαφώς και υπάρχει.

Για παράδειγμα ορισμένες χώρες ενδέχεται να απαιτήσουν την εμφάνιση πιστοποιητικού κίτρινου πυρετού. Συμπεριλαμβάνοντας την Αυστραλία, την Ινδία, την Αίγυπτο, την Κίνα, τις Μπαχάμες, το Μεξικό και τις Φιλιππίνες. Το πιστοποιητικό κίτρινου πυρετού μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε φορά που κάποιος ταξιδεύει, επειδή η ισχύς του είναι πλέον ισόβια. Να αναφέρω επίσης πως είναι εγκεκριμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας; (International health regulations του ΠΟΥ).

Γιατί έχουν θεσπιστεί αυτά τα πιστοποιητικά;

Για την προστασία των ταξιδιωτών. Ακριβώς επειδή χρειάζεται απόδειξη εμβολιασμού για να εισέλθετε σε μια χώρα, δεν σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος να κολλήσετε την ασθένεια εκεί. Ομοίως, εάν μια χώρα δεν απαιτεί πιστοποιητικό κίτρινου πυρετού, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίτρινος πυρετός.

Άλλες χώρες ενδέχεται να ζητήσουν πιστοποιητικά εμβολιασμού διφθερίτιδας, τετάνου, κοκκύτη, πολιομυελίτιδας, ηπατίτιδας Α ή Β, λύσσας, φυματίωσης ή και μηνιγγιτιδοκοκκικό εμβόλιο.

Το τεχνικό μέρος αυτού του ζητήματος είναι απλούστατο. Ευρύτερα θέματα που έχουν σχέση με την αξιοπιστία των οργανισμών που είναι υπεύθυνοι για τους εμβολιασμούς βέβαια θα είναι πιο σύνθετα. Επιπλέον, για να γίνει κάτι τέτοιο αποδεκτό πρέπει να υπάρχει ισότιμη πρόσβαση στα εμβόλια σε όλο τον πλανήτη.

Η εφαρμογή των πιστοποιητικών για εμβόλια COVID-19 θα πρέπει να προταθεί επίσημα από την κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το ηλεκτρονικό σύστημα για COVID-19 θα μπορούσε να ξεκινήσει από την Ευρώπη. Αυτό βέβαια σημαίνει πως εάν τεθεί σε ισχύ, εάν κάποιοι δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο απλά δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν διεθνώς. Αλλά θεωρώ πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θα κάνει τα εμβόλια και θα είναι σε θέση να ταξιδεύουν με μεγαλύτερη ασφάλεια».

Την ίδια ώρα στην ΕΡΤ καλεσμένος ήταν ο κ. Βασιλακόπουλος, ο οποίος καταφέρθηκε κατά εκείνων που έχουν διαφορετική άποψη απέναντι στο εμβόλιο. Η κρατική τηλεόραση μάλιστα έγραψε από κάτω κατά την διάρκεια των λεγομένων του πνευμονολόγου: «Απειλή οι αρνητές των εμβολίων».

Δείτε:

Βασιλακόπουλος-ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ-ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ

el.gr

Τα δύο σενάρια για την συνέχεια και τα προβλήματα που φέρνουν

Τι σκέφτονται για το LOCKDOWN

Με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων φαίνεται πως θα γίνει η προσωρινή άρση του lockdown, με πολύ πιθανή ημερομηνία τις 7 Δεκεμβρίου.

Σε πρώτη φάση, ακόμα και όταν ανοίξουν τα σχολεία, η αποστολή των SMS θα συνεχίσει να υπάρχει στη ζωή μας, ενώ και τα παιδιά θα προσέρχονται στο σχολείο με την ειδική φόρμα προσέλευσης που θα έχουν συμπληρώσει οι γονείς τους!!!

ΠΡΩΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Ο κωδικός 7 ως πρώτο σενάριο για την μετακίνηση σε καταστήματα δείχνει να χάνει έδαφος. Όταν ανοίξει το λιανεμπόριο, θα σταματήσει απ’ ό,τι φαίνεται η υποχρέωση αποστολής SMS, μιας και η μετακίνηση θα είναι πλέον μαζική. Η έναρξη των οικονομικών δραστηριοτήτων, δηλαδή, θα σημάνει και την παύση της αποστολής των SMS.

Αυτό, όπως σημειώνεται, θα συμβεί για πρακτικούς λόγους, μιας και η δημιουργία ενός επιπλέον κωδικού (δηλαδή κωδικού 7) για μετάβαση σε κατάστημα για προμήθεια αγαθώς μη πρώτης ανάγκης, θα είναι πιο περίπλοκη.

Εξάλλου, η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου, η προσθήκη δηλαδή ενός κωδικού «7» ειδικά για τα μαγαζιά, θα ήταν δύσκολο να εφαρμοστεί τη στιγμή που ήδη θα υπάρχει κίνηση στους δρόμους από τους εργαζόμενους και τον κόσμο που θα μεταβαίνει στα μαγαζιά.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΩΔΙΚΟΣ 7

Ένα άλλο σενάριο, εκτός από τον κωδικό «7» στο SMS, το οποίο έχει πέσει στο τραπέζι είναι οι ελεγχόμενες «click away» αγορές. Όπως εξήγησε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, πρόκειται για μία διεθνή πρακτική που εφαρμόζεται από πολλές χώρες ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του καταναλωτικού κοινού.

Στην ουσία πρόκειται για μία ηλεκτρονική παραγγελία. Ο καταναλωτής μπορεί να παραγγείλει όσα επιθυμεί από το εκάστοτε κατάστημα, η παραγγελία του θα ετοιμάζεται και στη συνέχεια θα μπορεί να την παραλαμβάνει από έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος.

Παρόλ’ αυτά και το συγκεκριμένο σενάριο μοιάζει δύσκολο στην υλοποίηση του, μιας και το σύστημα και την υποδομή για τις click away αγορές διαθέτει περίπου το 15 – 20% των παιχτών της εμπορικής αγοράς.

el.gr

ΠΑΓΩΝΗ »και 3ο κύμα μετά τις γιορτές»… ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ;

ΚΙΝΑ – Η φασιστική έξυπνη εφαρμογή που μας ελέγχει

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *