«Βόμβα»! Μοντέλο ΜΑΔΡΙΤΗΣ στην Ελλάδα – Η επιτροπή «ειδικών» ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ για τις ζωές μας (vid)

Όλα θα κλείνουν στις 22.00, Περιοχές που θα απαγορεύεται η κυκλοφορία – Βίντεο με την Ισπανική Αστυνομία που σοκάρουν

Η επιτροπή των ειδικών, η οποία ισχυρίζεται πως αντιπροσωπεύει την «υπεύθυνη επιστημονική άποψη», αποκλείοντας οποιαδήποτε άλλη γνώμη επιστημόνων, πιέζει την κυβέρνηση και όλα δείχνουν πως θα καταφέρει να οδηγηθούμε σε νέο Lockdown.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, επικρατέστερο σενάριο είναι να εφαρμοστεί, αρχικά, το μοντέλο της Μαδρίτης. Πρόκειται για ένα πιο… «ελαφρύ» μοντέλο καραντίνας, το οποίο οι Ισπανοί εφάρμοσαν πρόσφατα. Βέβαια υπάρχουν και οι εικόνες που η ισπανική αστυνομία έδειξε πολύ σκληρό πρόσωπο απέναντι σε πολίτες που αντιδρούσαν.

Spanish police kneel on the neck of teenager

Madrid, Spain – Peaceful protesters arrested for not wearing a mask – 5th Sept 2020

Το συγκεκριμένο μοντέλο, μαζί με τον περιορισμό των μετακινήσεων στην ηλικιακή ομάδα των ατόμων 65 χρόνων και άνω, βρίσκονται στο τραπέζι των επιχειρησιακών σχεδιασμών των ελληνικών αρχών πριν το ύστατο μέτρο του γενικού lockdown στην Αττική. 

Στις επιβαρυμένες περιοχές της Μαδρίτης το ωράριο λειτουργίας των χώρων εστίασης, καφέ, κλπ, εκτός από τους γενικούς υγειονομικούς περιορισμούς που ισχύουν για το όριο ατόμων, είναι περιορισμένο: τα καταστήματα κλείνουν στις 10μμ εκτός εκείνων που κάνουν διανομές. Κι ακόμη, έχει περιοριστεί περαιτέρω σε σχέση με τις λιγότερο επιβαρυμένες περιοχές η πληρότητα των χώρων λατρείας και ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να παρευρίσκονται σε μια θρησκευτική τελετή. 

Η απαγόρευση πρόσβασης σε πάρκα και δημόσιους χώρους, όπως πχ οι πλατείες, και η κυκλοφορίας των κατοίκων εκτός των επιδημιολογικά κόκκινων περιοχών μόνο για συγκεκριμένο λόγο -επαγγελματικό, εκπαιδευτικό, νομικό, ιατρικό- που δηλώνεται στις αρχές, είναι δύο πυλώνες του μοντέλου της Μαδρίτης που επεξεργάζονται οι αρμόδιοι και για την Αττική.

Σε αυτήν την κατεύθυνση έχει ήδη ενεργοποιηθεί σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας στο λεκανοπέδιο.

Μεταξύ των μέτρων που ενδέχεται να εφαρμόσει η ΕΛ.ΑΣ. ως έσχατο μέσο είναι «κορδέλες» αποκλεισμού σε πλατείες προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός, ομάδες έκτακτου «απο-συγχρωτισμού» που θα περιλαμβάνουν αστυνομικούς, οι οποίοι θα σπεύδουν εγκαίρως σε σημεία με πολλούς συγκεντρωμένους ανθρώπους και θα κάνουν τις απαραίτητες συστάσεις.

el gr

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *