Α Κ Ο Υ Τ Ε ; ; ; Α ν ο ι κ τ έ ς οι Εκκλησίες την Κυριακή των Βαΐων και του Πάσχα! [Τό πιάσατε τό υπονοούμενο; Εκεί δεν είναι «υπεύθυνοι» οι αρμόδιοι;;;]

5/5 (4)

Ανοικτοί θα μείνουν οι Ορθόδοξοι Ναοί στην Βουλγαρία, τόσο την Κυριακή των Βαΐων, όσο και την Κυριακή του Πάσχα…
Αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μπόϊκο Μπορίσοφ, καθώς όπως τόνισε πολλοί άνθρωποι στην Βουλγαρία είναι απελπισμένοι και με πεσμένο το ηθικό λόγω του κορονοϊού

Παράλληλα κάλεσε τους Βούλγαρους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να προσευχηθούν από εκεί.  Οι λειτουργίες στους μεγάλους Ναούς θα μεταδοθούν ζωντανά από την τηλεόραση.
«Είναι μια δύσκολη απόφαση αλλά είμαι έτοιμος να υποστώ τις επικρίσεις. Οι επίσκοποι μου είπαν ότι πολλοί άνθρωποι έχουν πεσμένο ηθικό, είναι απελπισμένοι. Για αυτό δεν μπορώ να δώσω μια τέτοια εντολή (να κλείσουν οι εκκλησίες)», είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Στις λειτουργίες αυτές, ιδίως την Κυριακή του Πάσχα, συρρέουν χιλιάδες πιστοί στις εκκλησίες όλης της χώρας.  Ο υπουργός Εσωτερικών Μλάντεν Μαρίνοφ είπε, ότι γύρω από τις εκκλησίες θα είναι ισχυρή η παρουσία αστυνομικών που θα αναλάβουν να διαφυλάξουν την τάξη και να εγγυηθούν ότι θα τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των πιστών.
Η κυβέρνηση στην Βουλγαρία έχει κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 13 Μαΐου και απαγόρευσε τις συναθροίσεις άνω των δύο ενηλίκων. 
Μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί 611 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού και 24 άνθρωποι έχουν πεθάνει.


Οι ιερείς δεν θα μοιράσουν βάγια την Κυριακή, όπως συνηθίζεται, είπε ο Επίσκοπος Γαβριήλ του Λόβετς, λέγοντας ότι «δεν πρόκειται για μικρό συμβιβασμό».  Το Πάσχα, η λειτουργία θα ξεκινήσει έξω από τους Ναούς και η Ιερά Σύνοδος συστήνει στους πιστούς να φορούν προστατευτικές μάσκες.

Στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης πολλοί επικρίνουν την Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας επειδή κράτησε ανοιχτές τις εκκλησίες παρά την κρίση. 
Συνεχίζεται επίσης η πρακτική του φιλήματος των εικόνων, καθώς και η Θεία Κοινωνία από το ίδιο κουταλάκι για όλους. 
Ο Βαλέρι Σιμεόνοφ, ο επικεφαλής ενός εθνικιστικού κόμματος που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, είπε ότι η Εκκλησία πρέπει να σταματήσει αυτή η πρακτική. «Ας μην ισχυριζόμαστε ότι η εκκλησία είναι αγία. Είμαστε σε πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό», είπε.
Άλλοι πολιτικοί ωστόσο συμμετέχουν στη Θεία Κοινωνία, δηλώνοντας ότι δεν φοβούνται. 
«Μην φοβάστε! Όπου είναι η χάρη του Κυρίου, όλα τα μικρόβια καίγονται.  Δεν υπάρχει καμμία περίπτωση μόλυνσης μέσω της Θείας Κοινωνίας», είπε ο επίσκοπος Γαβριήλ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ
ΒΟΥΛΓΑΡΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων: Ο αγώνας σ υ ν ε χ ί ζ ε τ α ι ! [ Β ί ν τ ε ο ]

ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ: Παναγιώτης Τσαγκάρης: Εκπαιδευτικός, Υπ. Δρ. Θεολογίας, Γεν. Γραμματέα Π.Ε.Θ
Μια συνέντευξη καταπέλτης με τον Θεολόγο και Γ.Γ της Π.Ε.Θ, Παναγιώτη Τσαγκάρη, για τις εξελίξεις στο μάθημα των θρησκευτικών αλλά και τον ομολογιακό αγώνα που δίνουν και θα συνεχίσουν να δίνουν οι εκπαιδευτικοί θεολόγοι μαζί με την οικογένεια, το κύτταρο της κοινωνίας. 

Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων θυμίζει προς όλους τους αρμόδιους φορείς και θεσμούς, ότι οι αποφάσεις των δικαστών του ΣτΕ είναι βασισμένες στο Σύνταγμα της Ελλάδος και επιβάλλουν σε όλους το δικαίωμα των ορθοδόξων χριστιανών να διδάσκονται στο σχολείο, ακέραιη και ανόθευτη την πίστη τους, διασώζοντας έτσι, στην κυριολεξία, τον ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών.
Η ΠΕΘ ζητά άμεσα απαντήσεις: Γιατί δεν εφαρμόζονται από το Υπουργείο Παιδείας, οι τέσσερις πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας(ΣτΕ), για το μάθημα των Θρησκευτικών; 
Ποιοι επιτέλους επιδιώκουν απεγνωσμένα να καθιερωθεί παράνομα ένα διαθρησκειακό και πολυπολιτισμικό χριστιανικό μάθημα μόνο για τους ορθόδοξους μαθητές; 
Μήπως στοχεύουν στην πλήρη εξαφάνιση κάθε χριστιανικού, ελληνορθόδοξου στοιχείου της θρησκευτικής εκπαίδευσης στα σχολεία της Ελλάδας; 
Μήπως θέλουν κάποιοι με το ζόρι να στείλουν τα παιδιά μας στα σαγόνια της πανθρησκείας, στο μηδενισμό και στην αθεΐα; Μήπως κάποιοι τελικά σχεδιάζουν την ολοκληρωτική μετάλλαξη της ελληνικής κοινωνίας;
Ενωμένη Ρωμηοσύνη (https://www.youtube.com/watch?v=CMSQOc6kQ1E)

Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων: Ο αγώνας συνεχίζεται
http://aktines.blogspot.com/2020/04/blog-post_72.html#more

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *