ΑΧ ΕΛΛΑΣ! ΤΗΝ…ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ! ΑΝΑΣΚΟΥΜΠΩΘΕΙΤΕ!

5/5 (8)

Γράφει Νίκος Χειλαδάκης

Οι Έλληνες πολιτικοί-βουλευτάδες που αξίζουν μόνο για τις θεαματικές τους κοκορομαχίες στην βουλή ενώ ο ελληνισμός βρίσκεται υπό πολλαπλών απειλών και με μια εντεινόμενη λαθρό -εισβολή, για άλλη μια φορά άφησαν την χώρα τελείως ακάλυπτη στην τουρκική προκλητικότητα καθώς κανείς, παρά τις όποιες υποτίθεται συμμαχίες που έχει με την Ελλάδα, δεν έδειξε καμία διάθεση να αντιταχτεί σε αυτή την προκλητικότητα. Ακόμα και η Ευρωπαϊκή Ένωση μας συνέστησε για το ζήτημα της κυπριακής ΑΟΖ να τα… βρούμε με την Τουρκία στις προκλητικές της αξιώσεις.

Χαρακτηριστικό είναι πως Αίγυπτος και Ισραήλ είναι σύμμαχοι της Ελλάδος διότι αυτό επιτάσσει η τωρινή γεωπολιτική και τακτική συγκυρία αλλά αυτό συμβαίνει σε θεωρητικό επίπεδο που σημαίνει ότι και οι δύο χώρες παρέχουν διπλωματική υποστήριξη και πληροφορίες αλλά ως εκεί…

Καμία από τις δύο δεν θα αποστείλει στρατιωτικές δυνάμεις για να προστατέψουν την κυπριακή ΑΟΖ, εν ολίγοις δεν θα προσφέρουν… αίμα για κυριαρχικά δικαιώματα άλλων κρατών.

Η Αίγυπτος διαθέτει δυνάμεις επαρκείς μέχρι την προστασία του Ζορ και ούτε για ένα τετραγωνικό μέτρο παραπάνω. Βέβαια η εκμετάλλευση του Ζορ και η προώθηση του «θησαυρού» τους στις ευρωπαϊκές αγορές συνάδει με τα ελληνικά και κυπριακά συμφέροντα αλλά δεν είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη ώστε το Κάιρο να εμπλακεί άμεσα σε πολεμική σύγκρουση με έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο επειδή οι έτεροι συμβαλλόμενοι αρνούνται να προστατέψουν τους εαυτούς τους.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ζήτησε από την Αίγυπτο τα πολεμικά της πλοία να χρησιμοποιούν τα λιμάνια της και το Κάιρο αρνήθηκε.

Το Ισραήλ πάλι περιορίζει την στρατιωτική του δράση μέχρι την προστασία των κοιτασμάτων Ταμάρ και Λεβιάθαν. Το μέγιστο που μπορεί να προσφέρει είναι ο διαμοιρασμός πληροφοριών κάτι που κάνει και η Αίγυπτος.

Αλήθεια με τέτοιους πολιτικούς τι περιμένατε ;;;

Ανασκουμπωθείτε!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *