ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ

5/5 (2)

Το ολίσθημα του Φαναρίου το οποίο άρχισε να παίζει επικίνδυνα παιχνίδια πολιτικό-θρησκευτικής διάστασης με την αναγνώριση των σχισματικών της Ουκρανίας, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από καμία άλλη ορθόδοξη εκκλησία ενώ ξεσήκωσε την οργή της Μόσχας, φαίνεται ξεκάθαρα από δυο χάρτες που δημοσιεύει η wikipedia και που δείχνουν ποιους πραγματικά ακολουθεί το ορθόδοξο ποίμνιο της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον πρώτο χάρτη, το 73,9% των καταγεγραμμένων Ορθόδοξων ακολουθεί την Μητρόπολη Κιέβου του Πατριαρχείου Μόσχας ενώ μόνο το 26.1% ακολουθεί τους σχισματικούς. Εντύπωση προκαλεί ότι ακόμα και στις δυτικές επαρχίες όπου η επιρροή των Ουνιτών είναι μεγάλη, μόνο σε τρεις επαρχίες οι σχισματικοί είναι πλειοψηφία.

Στον δεύτερο χάρτη βλέπουμε την αύξηση του ποιμνίου της Μητρόπολης Κιέβου του Πατριαρχείου Μόσχας τα έτη 2008-2013, πριν από την κρίση της Ουκρανίας, που δείχνει πως οι σχισματικοί έχαναν συνεχώς έδαφος και για αυτό οι φίλοι τους Αμερικανοί και Γερμανοί θέλησαν με κάθε μέσο, όπως η ανατροπή του καθεστώτος, να ανακόψουν αυτή την πορεία και στη συνέχεια επιστράτευσαν και τον Βαρθολομαίο στα σχέδια τους.

 

 

Τα συμπεράσματα δικά σας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

 

 

 

 

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *