ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, Ή ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ…«ΦΙΛΠΠΙΝΕΖΑ» ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ;

5/5 (6)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

«Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις νέων ανθρώπων και θα αναπνέετε μόνο μέσω…φερετζέ!»

Η ελληνική αστυνομία σίγουρα δεν έχει καθόλου καλό παρελθόν από την δεκαετία του εξήντα και του εβδομήντα, όταν πρωτοστατούσε με βία στην κρατική καταπίεση και στην ασφυκτική αστυνόμευση των δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών.

Μεσολάβησε ένα διάστημα της δεκαετίας του ογδόντα και του ενενήντα, που πραγματικά η αστυνομία κινήθηκε με ένα φιλελεύθερο πλαίσιο ενώ είχε να αντιμετωπίσει άλλα σοβαρότερα προβλήματα, όπως η ιλιγγιώδη αύξηση της εγκληματικότητας και στη συνέχεια η αθρόα εισροή των ξένων στοιχείων, των λαθρό, που προώθησαν ακόμα περισσότερο το οργανωμένο έγκλημα καθώς άλλαζε η κοινωνική σύνθεση προ το χειρότερο.

Ήρθε όμως η εποχή των μνημονίων όπου η αστυνομία θυμήθηκε ξανά τον…παλιό «καλό» της εαυτό και αντί πλέον να αντιμετωπίζει ως προτεραιότητα το έγκλημα και να δίνει την μεγαλύτερη προσοχή στην ασφάλεια των πολιτών, έγινε ξανά το όργανο καταπίεσης ενός κατοχικού μνημονιακού καθεστώτος, ιδιαίτερα την πρώτη περίοδο των μνημονίων με τον χείμαρρο των καπνογόνων και των χημικών που έκαναν θραύση.

Ακολούθησε η προδοσία των Πρεσπών και η αστυνομία με τα περίφημα ΜΑΤ τώρα γίνονταν και προστάτης των αντεθνικών κυβερνήσεων και έστρεφε τα πυρά της εναντίον των πολιτών που ήθελαν να αποτρέψουν τη παράδοση της ελληνικής Μακεδονίας, γράφοντας έτσι άλλη μια μελανή σελίδα στην ιστορία της.

Από την εποχή των Πρεσπών περάσαμε τελείως αιφνιδιαστικά σε μια ιδιότυπη αλλά εξίσου, αν όχι πιο σκληρή δικτατορία, την δικτατορία του Κορονοϊού. Τώρα οι αστυνομικοί και ενώ οι λαθρό αλώνιζαν ανενόχλητοι, δεν είχαν άλλη δουλεία από το να στήνουν μπλόκα εφαρμόζοντας τα δολοφονικά μέτρα κατά το ελληνικού λαού και να γίνονται κράχτες σε πρόστιμα, κυνηγώντας ακόμα και γιαγιάδες που ήθελαν για λίγο να ξεφύγουν από το ασφυκτικό κλείσιμο στα τέσσερα ντουβάρια και το πιο σκανδαλώδες, να περνούν χειροπέδες σε ιερείς που τόλμησαν να κοινωνήσουν την Θεια Κοινωνία σε πιστούς. Τώρα κυνηγούν όποιον δεν φορά την μάσκα του… Καραγκιόζη, που έγινε το εθνικό σύμβολο σαν τον γνωστό φερετζέ της ανατολής.

Σε κάθε ολοκληρωτικό καθεστώς αλλά Χίτλερ Στάλιν κλπ, η αστυνομία έπαιζε τον χειρότερο ρόλο στην καταπίεση των λαών.

Σήμερα όμως η δημοκρατία, η μια θλιβερή παρωδία της δημοκρατίας, αντικατέστησε τον ολοκληρωτισμό με τον δικό της ίματζ ολοκληρωτισμό, που δεν έχει πράγματι τίποτα να ζηλέψει από τα ιστορικά ολοκληρωτικά καθεστώτα και η αστυνομία όπως πάντα, υπηρέτης αυτής της ολοκληρωτικής «δημοκρατίας».

Πότε θα πάψετε να είστε   Φιλιππινέζες   ;;;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *