ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ : ΗΠΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΕΙΛΕΙ…ΝΑΤΟ ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ!!!

5/5 (3)

Η κατάσταση των σχέσεων ΗΠΑ Τουρκίας με επίκεντρο την απόφαση της Άγκυρας να προχωρήσει στην αγορά των S-400 μπήκε πλέον στην πιο εκρηκτική φάση, καθώς οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι επίκεινται σοβαρές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας και από την άλλη ο Ερντογάν απτόητος, ανακοινώσε με την σειρά του σοβαρές κυρώσεις σε βάρος της…. βορειοατλαντικής συμμαχίας NATO

Φυσικά στην Μόσχα ο Πούτιν που την Δευτέρα 8/4 θα δεχτεί τον Ερντογάν σίγουρα θα… γελάει με την όλη διαμορφωθείσα κατάσταση

Ο Τούρκος δημοσιογράφος, ΙλχάνΤανίρ, μετέδωσε από την Ουάσινγκτον πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέστησαν σαφές στην Τουρκία, σε υψηλά επίπεδα και σε πολλές περιπτώσεις,ότι φέρουν πολύ σοβαρές ανησυχίες στα σχέδια της Άγκυρας για απόκτηση του ρωσικού πυραυλικού συστήματος άμυνας S-400»

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε και ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών λέγοντας πως:
«Η τελική αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400, θα ενεργοποιήσει αυτομάτως τις κυρώσεις των ΗΠΑ έναντι της Τουρκίας».
Mάλιστα σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες έχει παρουσιαστεί και η λίστα κυρώσεων από τον Σύμβουλο του Ν.Τραμπ, Τ.Μπόλτον, μια συνάντηση για την οποία δεν βγήκε καμία ανακοίνωση, ούτε από Λευκό Οίκο ούτε από Αγκυρα.

Αντίθετα ο ΥΠΕΞ, Μ.Πομπέο, έσπευσε να ξαναδιορθώσει τον Μ.Τσαβούσογλου λέγοντας «πως η ανακοίνωση περί «καταστρεπτικών συνεπειών ήταν ορθή και δεν έγινε κανένα λάθος».
«Διάβασα προσεχτικά ξανά την ανακοίνωση του State Department και δεν βρήκα που είναι το λάθος» τόνισε.

Νωρίτερα ο Μ.Τσαβούσογλου είχε πει πως η ανακοίνωση του State Department ήταν λάθος και δεν αντανακλούσε την πραγματικότητα για την συνάντηση με Μ.Πομπέο!

Ερντογάν: «Τον Ιούλιο οι πρώτες παραδόσεις των S-400 στην Τουρκία»
Για πρώτη φορά μετά από τις εκλογές της 31/3, έκανε δηλώσεις ο Ρ.Τ.Ερντογάν.
Ο Ερντογάν είπε πως:
«Καταρχήν πρέπει να πούμε το εξής, η εκλογική διαδικασία τελείωσε. Τώρα υπάρχει η δικαστική διαδικασία. Στην δικαστική αυτή διαδικασία υπάρχουν 3 σκαλιά. Εκλογικά συμβούλια επαρχίας, νομού και ΥSK είναι τα αφεντικά αυτής της διαδικασίας. Από αυτά βγαίνει η τελική απόφαση. Μερικές φορές παρατηρώ, μιλά ο καθένας. Μιλάνε κι αυτοί που δεν τα έζησαν, έχουν απλά μια σαφή καριέρα.

Αυτήν τη στιγμή από τις 30 μητροπολιτικές πόλεις στην Τουρκία τις 15 τις πήραμε εμείς και μία πήρε το ΜΗΡ. Αυτοί πήραν 14. Η Συμμαχία για την προεδρία βρίσκεται στο 53%.

ΗΠΑ και Ευρώπη καταρχήν πρέπει να μάθουν την θέση τους. Η Συμμαχία για την Προεδρία πήρε το 70% των περιφερειακών δήμων.
Το έθνος έδωσε την καρδιά του στην Συμμαχία για την Προεδρία. Στον νομό Κων/λης από τους 39 δήμους η Συμμαχία για την προεδρία πήρε τους 25″
H Τουρκία συνεχίζει να προβαίνει σε πληρωμές στο πλαίσιο της συμφωνίας της με τη Ρωσία για την αγορά συστημάτων πυραυλικής άμυνας S-400.
Oι ΗΠΑ δεν προσέφεραν τους ίδιους όρους, όταν πρότειναν να πουλήσουν στην Άγκυρα πυραύλους Patriot. Tα επιχειρήματα των Ηνωμένων Πολιτειών είναι πολύ εσφαλμένα».

Δυστυχώς οι ΗΠΑ δεν μας πωλούν τους Patriot με τους ίδιους όρους που διαθέτει η Ρωσία τους S-400.

Είπε επίσης ότι η Τουρκία ήθελε, στο πλαίσιο μιας σύμβασης για την αγορά των αμερικανικών πυραύλων, να συμμετάσχει στην παραγωγή και να υπάρξει ταχεία παράδοση, όμως η Ουάσινγκτον δεν βλέπει θετικά αυτές τις απαιτήσεις.
“Η διαδικασία για τα S-400 ολοκληρώθηκε”, είπε ο Ερντογάν και πρόσθεσε:
«Έχουμε οριστικοποιήσει τη συμφωνία για τους S-400. Ζητήσαμε από τις ΗΠΑ να αγοράσουμε τους Patriots, αλλά απέτυχαν να μας δώσουν τη σωστή προσφορά.
Τώρα, το deal με τους S-400 παίρνει σάρκα και οστά. Οι παραδόσεις θα γίνουν τον Ιούλιο»

Pronews
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *