ΑΡΧΙΣΑΝ ΠΑΛΙ ΤΑ «ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ» ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΣΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ

3.5/5 (2)

rus-savas-gemisi-istanbul-bogazi-ndan-kamuflajla-gecti-7760591Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Νέα μαζική κάθοδος των Ρώσων προς το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Με ιδιαίτερο δέος και μεγάλη προσοχή αλλά και διαφαινόμενη ανησυχία, παρακολουθούν οι Τούρκοι αυτές τις μέρες ένα καινούργιο ρεύμα ρωσικών πολεμικών πλοίων που εξέρχονται απ την Μαύρη Θάλασσα και περνούν απ τον Βόσπορο με κατεύθυνση το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Έτσι χτες το απόγευμα, ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο με την ονομασία Mirazh, προκάλεσε την έντονη προσοχή των Τούρκων γιατί στο κατάστρωμα του θεάθηκαν καμουφλαρισμένα επιβλητικοί πύραυλοι μη αναγνωρίσιμοι, περνούσε τον Βόσπορο με κατεύθυνση την θάλασσα του Μαρμαρά και στην συνεχεία το Αιγαίο Πέλαγος.

7760550

Το πλοίο αυτό είναι το τρίτο ρωσικό πολεμικό πλοίο που περνά αυτές τις μέρες τον Βόσπορο με κατεύθυνση την ανατολική Μεσόγειο, γεγονός που δείχνει ότι οι Ρώσοι συγκεντρώνουν μεγάλες ναυτικές δυνάμεις στην περιοχή, προάγγελο ίσως σημαντικών εξελίξεων προκαλώντας την έντονη ανησυχία της Άγκυρας.

Συγκεκριμένα πριν από το Mirazh από τον Βόσπορο πέρασαν αυτές τις μέρες τα ρωσικά πολεμικά πλοία Zeleny Dol και Serpukhov, με κατεύθυνση όπως αναφέρουν οι Τούρκοι την ανατολική Μεσόγειο και την ρωσική βάση στην πόλη Tartus της Συρίας.

Η μεγάλη αυτή ρωσική κινητικότητα; σίγουρα συνδέεται με τις τελευταίες εξελίξεις στην Συρία και όπως εκτιμούν οι Τούρκοι, με την διακοπή των διπλωματικών συνομιλιών των ΗΠΑ με την Ρωσία για το τεράστιο αυτό θέμα.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

2 Σχόλια

  1. 8 Οκτ. 2016

    […] Το πλοίο αυτό είναι το τρίτο ρωσικό πολεμικό πλοίο που περνά αυτές τις μέρες τον Βόσπορο με κατεύθυνση την ανατολική Μεσόγειο, γεγονός που δείχνει ότι οι Ρώσοι συγκεντρώνουν μεγάλες ναυτικές δυνάμεις στην περιοχή, προάγγελο ίσως σημαντικών εξελίξεων προκαλώντας την έντονη ανησυχία της Άγκυρας. Συγκεκριμένα πριν από το Mirazh από τον Βόσπορο πέρασαν αυτές τις μέρες τα ρωσικά πολεμικά πλοία Zeleny Dol και Serpukhov, με κατεύθυνση όπως αναφέρουν οι Τούρκοι την ανατολική Μεσόγειο και την ρωσική βάση στην πόλη Tartus της Συρίας. Η μεγάλη αυτή ρωσική κινητικότητα; σίγουρα συνδέεται με τις τελευταίες εξελίξεις στην Συρία και όπως εκτιμούν οι Τούρκοι, με την διακοπή των διπλωματικών συνομιλιών των ΗΠΑ με την Ρωσία για το τεράστιο αυτό θέμα. ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣΔημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος nikosxeiladakis.gr […]

  2. 8 Οκτ. 2016

    […] Νέα μαζική κάθοδος των Ρώσων προς το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Με ιδιαίτερο δέος και μεγάλη προσοχή αλλά και διαφαινόμενη ανησυχία, παρακολουθούν οι Τούρκοι αυτές τις μέρες ένα καινούργιο ρεύμα ρωσικών πολεμικών πλοίων που εξέρχονται απ την Μαύρη Θάλασσα και περνούν απ τον Βόσπορο με κατεύθυνση το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Έτσι χτες το απόγευμα, ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο με την ονομασία Mirazh, προκάλεσε την έντονη προσοχή των Τούρκων γιατί στο κατάστρωμα του θεάθηκαν καμουφλαρισμένα επιβλητικοί πύραυλοι μη αναγνωρίσιμοι, περνούσε τον Βόσπορο με κατεύθυνση την θάλασσα του Μαρμαρά και στην συνεχεία το Αιγαίο Πέλαγος. Το πλοίο αυτό είναι το τρίτο ρωσικό πολεμικό πλοίο που περνά αυτές τις μέρες τον Βόσπορο με κατεύθυνση την ανατολική Μεσόγειο, γεγονός που δείχνει ότι οι Ρώσοι συγκεντρώνουν μεγάλες ναυτικές δυνάμεις στην περιοχή, προάγγελο ίσως σημαντικών εξελίξεων προκαλώντας την έντονη ανησυχία της Άγκυρας. Συγκεκριμένα πριν από το Mirazh από τον Βόσπορο πέρασαν αυτές τις μέρες τα ρωσικά πολεμικά πλοία Zeleny Dol και Serpukhov, με κατεύθυνση όπως αναφέρουν οι Τούρκοι την ανατολική Μεσόγειο και την ρωσική βάση στην πόλη Tartus της Συρίας. Η μεγάλη αυτή ρωσική κινητικότητα; σίγουρα συνδέεται με τις τελευταίες εξελίξεις στην Συρία και όπως εκτιμούν οι Τούρκοι, με την διακοπή των διπλωματικών συνομιλιών των ΗΠΑ με την Ρωσία για το τεράστιο αυτό θέμα. ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος nikosxeiladakis.gr […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *