ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑΣ

4.78/5 (18)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την έντονη ανησυχία της Άγκυρας όπως ομολογούν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, προκαλούν οι ενδείξεις και οι πληροφορίες των μυστικών τους υπηρεσιών ότι οι Κούρδοι μετά και την τελική τουρκική επίθεση στο Αφρίν θα εφαρμόσουν μια τακτική ανορθόδοξου πολέμου, στην οποία έχουν μεγάλη πείρα από προηγούμενες περιπτώσεις και στην ίδια την Τουρκία.

Όπως αναφέρεται, ήδη οι δυνάμεις των Κούρδων που έχουν υποχωρήσει ανατολικότερα έχουν οργανώσει πολλές παγίδες με ναρκοπέδια, ενώ έχουν στήσει ενέδρες για να χτυπούν αιφνιδιαστικά τις τουρκικές δυνάμεις.

Εκείνο που προκαλεί την μεγαλύτερη ανησυχία είναι οι ελεύθεροι σκοπευτές, οι λεγόμενοι Keskin Nişancılar, δηλαδή ειδικά εκπαιδευμένοι Κούρδοι μαχητές να χτυπούν πισώπλατα και από κεκαλυμμένες τοποθεσίες τους Τούρκους, προκαλώντας τους σοβαρές απώλειες.

Άσχετο δεν είναι και το γεγονός ότι ορισμένα τούρκικα ΜΜΕ έγραψαν για ένα τουρκικό Βιετνάμ, ενώ ενδείξεις όπως προχθεσινή σύγκρουση στο Αγρί της Τουρκίας με δυο Τούρκους στρατιωτικούς νεκρούς, προδίδουν ότι και στο εσωτερικό της Τουρκίας αναζωπυρώνεται ο πόλεμος με το κουρδικό ΡΚΚ.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Συναφή Άρθρα

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *